1813: Avgudars skymning

Populistisk masshysteri och avsaknad av kritiskt tänkande, särskilt kombinerat, för jag medge att jag har lite svårt för. Historien om nynazisternas attack mot några fredliga vänstervänner har valsat runt de senaste dagarna. Historien kom ut fort, lite för fort, men det brukar inte spela någon roll när scenariot kan passa politiska ändamål. Alltså upprop och demonstration mot det nynazistiska våldet på våra gator. Så stod de och tjöt och skummade i solidariska manifestationer på ett flera platser i landet. Det var ingen hejd på indignationen. Sedan kom det fram en annan historia, nämligen att den drivande kraften kom från de våldsbenägna vänsteraktivisterna på våra gator. Om den historien är sann, och det tycks vara så, borde man förvänta sig ett antal demonstrationer som försvarar demokratin och kräver slut på vänstervåldet. Så blir det förstås inte, ingen vill försvara nynazisterna trots att principen är given för den som förfäktar demokratiska medel i politiken.

 

Den politiska propagandaorkan som rasslade i alla medier, förlorade plötsligt luften. Men det behöver inte vara en felaktig strategi. Om man skall nå politisk framgång skall man inte vara alltför kritisk. Sätt igång när det verkar ha hänt något som passar in i mediemönstret! Dementierna kommer alltid att vara tämligen svaga och sammantaget kommer det att ge intrycket av att det som inte hände faktisk skedde.

 

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

7 svar på 1813: Avgudars skymning

 1. CeDe skriver:

  En förlupen impuls. Sudda bort!

 2. Agneta skriver:

  ”Throw dirt enough, and some will stick,” lyder ju ett engelskt ordspråk. Frågan är om ”fri och oberoende media” och den opolitiserande och opartiska nyhetsrapporteringen inte också hoppas att det även ska stänka lite på de som befinner sig utanför åsiktskorridoren. Försöka duger, men allting har ett pris.

 3. CeDe skriver:

  Erik Helmerson DN, reder ut begreppen.

  En liten tjänst till väninnan De Geer, som jag anar hellre läser Aftonbladet och Norrskensflamman.

  http://www.dn.se/ledare/signerat/tag-som-latt-sparar-ur/

 4. Hans Vildegren skriver:

  Här är länken till, vänsterns syn på ”allas lika värde” och våldshuliganism. Som komplement till det förra jag skrev. Som man bäddar, får man ligga, säger jag bara, apropå händelsen i Malmö.

  http://avpixlat.info/2014/03/11/freudiansk-felsagning-av-expos-dabiel-poohl/

 5. Cecilia skriver:

  Suck, suck. Och suck…………………… det mobiliseras.
  Önskar ibland – när jag känner mig trött och uppgiven – att man kunde sudda lite. (blink)
  Men som sagt – det gäller bara att ta nya raska tag!(glad)

 6. Hans Vildegren skriver:

  Nattsudd gör ingen glad.

  http://m.youtube.com/watch?v=slN1LvXPuyk

 7. Hans Vildegren skriver:

  Jag tror att mörkrets vänsterkrafter måste suddas bort med en glad sympatisk sång.

  Vi får ALDRIG låta sången dö i våra hjärtan, för då är det helkört med allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.