1422: Det är synd om människorna

Till slut föll domen för Jihad Jane. Som säkert de flesta har noterat blev det ett tioårigt fängelsestraff. Jag tycker själv att det var väl mycket men jag kan tänka mig att domen skall vara avskräckande. För man kan anta att det finns fler vinddrivna existenser som vill göra livet till ett äventyr. I Aftonbladet framhåller Martin Aagård Jihad Jane som ett offer för sin bakgrund och för män. Jodå, Jihad Janes historia är tragisk. Men samtidigt får man erinra sig att sådant är mycket vanligt bland brottslingar. ”Jag hade en svår barndom och uppväxt” är en förklaring men innebär inte att en brottsling blir utan ansvar. Angående jämställdheten i den kriminella världen kan man dock befara att man där inte håller sig med några genusprogram. Samhället tycks inte heller uppmärksamma denna brist. Så i det fallet kan man bara applådera Aagårds lyhördhet med devisen: ”Skall du välja den kriminella banan så tänk åtminstone jämställt!”

Det här inlägget postades i Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

1 svar på 1422: Det är synd om människorna

  1. Gunnar lidman skriver:

    Mycket bra kommentar av dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.