1407: Snart utställning

Om någon skulle ha missat det är det således på lördag i denna vecka som min Stockholmsutställning öppnar. Mellan 20 och 30 målningar visas och enligt min egen uppfattning är Stockholmsutställningen strået vassare än den i Malmö. Jag håller fast vid mitt A3 format även om det vore lockande att pröva duk och större mått. Trots allt är utställningen både en del i projektet och ett minimalistiskt koncept i sig själv. Formatet A3 kommer från det grafiska blad som det danska tryckfrihetssällskapet lät trycka upp 2010. Därmed finns det en anknytning till just detta format, liksom, naturligtvis, till A4. När de två mordbrännarna, med föga framgång, slog till 2010 fanns hela den grafiska upplagan av RH i huset. Jag hade då med stor möda signerat tusen exemplar. Originalteckningarna fanns där också. Men ödet ville annorlunda och även om originalteckningarna aldrig har hängts offentligt kan det mycket väl bli en premiär under nästa år.

 

För den som vill se en del av det som skall ställas ut finns bilder på Rönnquist & Rönnquist. Återgivningen är inte den bästa, det är svårfotograferat.

 

En av målningarna som kommer att visas är Zorns Sjöbloms eka. Originalet är en tvåmetersmålning från 1912. Den väckte på sin tid viss oro i leden eftersom damen som befinner sig i ekan skrevar en smula när hon drar i årorna. Nedan visas min målning i ett tidigt stadium. På lördag kan man alltså se det slutliga resultatet på Galleri Movitz.

 

Jag kan inte förneka att jag är lockad av att måla mig genom hela konsthistorien. I varje fall så långt att inga av de centrala gestalterna i internationell och svensk kanon skulle saknas. Den som lever får se. Nu får vi se om årets julklapp blir en säkert inpackad rondellhund.

zorn eka

Det här inlägget postades i om utställningar m m, Projekt. Bokmärk permalänken.

7 svar på 1407: Snart utställning

 1. Med den energi du lägger för dagen Lars, är jag säker på, att du kommer att övertrumfa dig själv en gång till! Jag önskar att du må få en fantastisk succés – även i det mer ogästmilda nord!

  Håller fanan högt för dig och Henrik!

 2. CeDe skriver:

  Så handlar en erfaren och smart ekonom. Tar vara på det man har och går sen vidare med avkastningen för att höja ribban på nästkommande alster.

 3. Robert Larsson skriver:

  Grottmålningsepoken också, Vilks?

 4. Lars Vilks skriver:

  Javars, du är välkommen att beställa en äkta grottmålning med RH.

 5. Robert Larsson skriver:

  Kul! Vilken grottas målningar tar du som förebild?

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Grottm%C3%A5lning

 6. Robert Larsson skriver:

  Apropå ingenting, men ett litet gott tips till er: Kolla in Avpixlats advendskalender. Den är rätt kul.

 7. TJ skriver:

  Artar sig bra (oavsiktlig ordvits), men vad är det för en liten lustig hund som sitter bredvid flickan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.