1682: Behovet av förklaring

I dessa tider kan man följa kaskader av förklaringar till förortsupploppen. Saken tycks vara att det måste, till varje pris, finnas en tillräckligt intressant och passande förklaring. Vad jag har kunnat förstå tycks åtskilliga skribenter nöja sig med förklaringsmodellen enligt Molière: Varför somnar man av sömnmedel? Ity sömnmedel innehåller ett sömningivande ämne. Och det aktuella ämnet: Varför uppstår våldsamheter i segregerade områden? Det beror naturligtvis på segregeringen.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

7 svar på 1682: Behovet av förklaring

 1. Stefan Edlund skriver:

  Se här då Lars. Teorin finns i det som sägs.

  http://petterssonsblogg.se/2013/05/22/3-av-de-nyanlanda-fick-jobb/

 2. Bruno G skriver:

  Särskrivning kan vara upplysande.
  Prova med ”segregering”.

 3. Nej Lars, inte segregering utan islam. De har startat krig mot västvärlden i Frankrike, England, Norge, Danmark – överallt där de vuxit sig tillräckligt stora. Och de är väldigt välorganiserade. Wake up! Såklart inte riktat mot dig utan mot den svenska befolkningen.
  I maj 1983 packade jag in min 3-årige grabb och min gravida tant i bilen, och vi körde från Kävlinge till Kullaberg för att uppleva Nimis innan det blev nerrivet. Lyckligtvis hade jag fel. Men myndigheterna tog gruvlig revansch med Omfalos.

 4. Stefan Edlund skriver:

  Helt rätt Mårten. Läs vad jag tipsade om överst här.
  Uppskattar du inte mina kommentarer Lars? Jag tror inte jag har så fel i min analys, att brist på integration är bra för Sverige.

 5. Stefan Edlund skriver:

  Får jag bidra med lite till.

  Vad integration leder till. Se likheterna med Sverige.

  http://www.nationell.nu/2010/04/12/sydafrika-skrackens-rasistiska-land-med-nastan-100-mord-per-dag/

  Integrationen är boven, inte lösningen, på problemen. Ju mer man försöker integrera, ju mer elände skapar man.

 6. Cecilia skriver:

  Mårten Gantelius:
  Nej Lars, inte segregering utan islam. De har startat krig mot västvärlden i Frankrike, England, Norge, Danmark – överallt där de vuxit sig tillräckligt stora. Och de är väldigt välorganiserade. Wake up! Såklart inte riktat mot dig utan mot den svenska befolkningen.
  I maj 1983 packade jag in min 3-årige grabb och min gravida tant i bilen, och vi körde från Kävlinge till Kullaberg för att uppleva Nimis innan det blev nerrivet. Lyckligtvis hade jag fel. Men myndigheterna tog gruvlig revansch med Omfalos.

  Wake up. Du som packade tant i bilen…
  Alla vill vi överleva till en bättre värld – och somliga ligger lite före materiellt sett, men att vara förblindade av egot tycks inte vara någon förskonad ”numera”
  Visst kan man tycka att man står på det godas sida – men utan att ifrågasätta sig själv, så hamnar man kanske i den ”allmänna” fåran. Den glömda. Den egna. I det egna livet. Bara. Egentligen. God? Eller kanske bara lite definitiv…? (blink)

 7. Stefan Edlund,

  Kanada är ett land som lyckats bra med integrationen. Där ger man tydliga signaler till immigranterna att det är DE som bär huvudansvaret för integrationen – inte det kanadensiska samhället.

  De militanta muslimerna VILL inte integrera sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.