1643: Trailern färdigmixad

Onekligen har det varit mycket RH på sistone. Emellertid kommer den eviga återkomstens hund förmodligen att återgå till vardagen sedan utställningstrailern har blivit färdigmixad av en mångstämmig kör. En del saftiga utbrott har förekommit, det har både muttrats och kvittrats, från konstvärlden har tongångarna varit elegiska. Men på det hela taget tämligen nyanserat med tanke på RH:s placering i korsande vägars mittpunkt. Som det förefaller fick avslutningen på inledning till utställningsdramat framvisa något som kan kallas för en berättelse om vår tids våndor. Becirovs moskéinbjudning möttes av stort jubel, inte minst i medierna. Äntligen en tolerant och liberal, men samtidigt djupt religiös muslim, öppen för försonande samtal. Så föredömligt. Det glada budskapet basunerades ut genom TT. Men då det visade sig att Becirov inte alls hade menat vad han tycktes ha sagt och då han istället markerade sitt krav på ursäkt, sänkte sig en olycksbådande tystnad över TT och medierna (alla så när som på SkD). Att sprida den nyheten skulle kunna ge en ofördelaktig bild av muslimer som opålitliga och rigida. Som föredöme vägde Becirov alltför lätt. Att han tidigare kallat mig för ”hitlerist” var redan det illavarslande. Jag vet dessutom att han fick ett erbjudande att samtala med mig i radio. Eftersom inget mer har hörts om det antar jag att han inte heller här var benägen.

 

Porten kallas trång, som det kan heta.

 

 

Det här inlägget postades i debatt, Projekt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

38 svar på 1643: Trailern färdigmixad

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  Lars du är en mjuk och fin människa, inte alls Hård.

 2. Wilmerxy skriver:

  Är det inte dags att vi ändrar betydelsen av TT snart?
  Förslag emotses. Jag bidrar med: Tuttar&Troll

 3. Jag är räd att hunden ännu som ras inte har utdöd – heter det sånt? – den ligger bara i sin korg och väntar på att bita ifrån sig.

  Hur mycket än de troende gör sig hopp om att den är borta och väck så kommer den en vacker dag inom länga att hoppa ur sin korg och skälla – inte elakt och mördande, men hispigt för att få uppmärksamhet av en sovande konstvärld, där framvisning av nakna damer och druckna kristuser inte längre frambringar samma sittringar bak ögonlocken eller dödliga hjärtklappningar som under inkvisitionens tid.

  RH blir en skepnad som kommer ändra världen – antingen till ett fredens och förståelsens paradis, eller till ragnarök! Det är inte dig Lars som bestämmer. De är de som i dag vill att vi skall gå på knä och ursäkta!

  Det gör inte jag med mina dåliga knä! Då säger jag heller med en berömt danskas ord: Heller dör jag än håller käft – allt är en fördel! (Framför att ligga på knä med röven i vädret och be om förlåtelse!)

 4. Solis skriver:

  Allt det här bevisar bara vilket falskspel muslimerna i Sverige håller på med. Allt för att få fördelar i ett nu, eller i en senare framtida tidsskede. Bedrägligt och ondsint är det. Men sådana är dom. Muslimerna. Utan undantag.

  Det är bra dom nu visat sitt rätta ansikt, så vi vet vilken skit vi har att vänta från detta håll, och är förberedda på det värsta.

  Fy för media som inte vågar visa sig rakryggade och skriva om hur musarna bär sig åt. Det ÄR så man kräks åt denna äckliga feghet de besitter. De borde nästan straffas för det, så mycket skada de gör med, ja, sin islamism (d v s falskspel), snarare än nåt gott och bra för medborgarna. PK-media måste utrotas från denna jord. Det ÄR en pest som fördärvar allt.

 5. Solis skriver:

  TT = TrollTut 🙂

 6. Kenneth Karlsson skriver:

  Solis,

  Nej där har du fel, muslimerna utan undantag är inte sådana.

 7. CeDe skriver:

  Becirov. Att kalla Vilks för ”hitlerist” var att jämställa honom med en islamist. Samma ideologi, samma hat. Vad du ville säga med det är outgrundligt.
  Lars Vilks är varken det ena eller det andra. Han är bara en enkel människa med förmåga att skilja på gott och ont. Han har dessutom kurage, att via sin konst,
  våga ifrågasätta en symbol som får anses stå som idéskapare och inspiration för all de uppenbara övergrepp som sker i islams namn. Vi är stolta över att ha denne Lars i vår nutid, en stolthet som dock tyvärr inte alla har förstånd att dela.

 8. Solis skriver:

  Nej Kenneth Karlsson, det är du som har fel där, det ingår implecit i deras islamska synsätt, så fördärvliga som de är. De bevisar sin taqiyya hela tiden, i allt de gör. Varken mer eller mindre.

 9. Solis skriver:

  Att kalla Vilks för ”hitlerist”, var ju en föranmälan till inbjudan av, vad man trodde en likasinnad. Det var m a o en komplimang, som man såg det, av Lars Vilks. När det sedan visade sig att inte Lars var så, så drog de tillbaks sin inbjudan. För de vill bara ha med extrema fanatiker och ondsinta varelser som dem själva att göra. Och hatar allt vad mänsklighet och frihet heter, och som Lars visar. När de upptäckte detta hos Lars, att han inte var en ”hitlerist”, drog de med avsky tillbaka sin inbjudan.

 10. Sam Vimes skriver:

  Som Julius Ceasar i serien ”Rome” sa: ”HE REFUSES TO MEET ME!”

 11. CeDe skriver:

  Solis:

  Att kalla Vilks för ”hitlerist”, var ju en föranmälan till inbjudan av, vad man trodde en likasinnad. Det var m a o en komplimang, som man såg det, av Lars

  Det var med andra ord lite smörjmedel, vill du mena?
  Jaja, alla medel är bra utom de dåliga.

  Solis, är du identisk med Johan den 1:e?

 12. CeDe skriver:

  Härliga tider, strålande tider – Vid en test för kontroll av hästkött i en köttpaj visades det sig att pajen inte innehöll något kött alls.

 13. Solis skriver:

  Trodde man, ja.

  Nä, vem är det?

 14. Solis skriver:

  Läs det här. ”Sköna” bilder också. Allt hänger ihop.

  http://www.billionbibles.org/sharia/hitler-muslim-brotherhood.html

 15. Kenneth Karlsson skriver:

  Solis,

  Det ingår i ideologin islam, vilket inte är samma sak som hur alla muslimer fungerar och tänker och agerar. Ditt muslimhat hör inte hemma här. Lägg ner.

 16. Pelle skriver:

  Bejzat Becirov hade nog ett gott syfte men han blev trängd av sitt eget folk. ”Gören icke så utan gören såsom vi säger eller försmäkta”. Inför hot blir vi alla små och tar lätt tillbaks givna löften. Det är mänskligt.

 17. Major Tom skriver:

  Solis: Nä, vem är det?

  Skämtare där.

 18. Cecilia skriver:

  Solis:
  Läs det här. ”Sköna” bilder också. Allt hänger ihop.

  http://www.billionbibles.org/sharia/hitler-muslim-brotherhood.html

  Tack för länken! Många intressanta sidor – jag fastnade för denna:
  http://www.billionbibles.org/china/rise-of-china.html

 19. Solis skriver:

  Anser du ja, Kenneth Karlsson, men inte jag.

  Är man muslim, så är man också så som jag beskriver. Det är sanningen, och inget hat. Det är hatet i dess fulla form jag beskriver. Man måste gå efter det man uppfattar.

  Och du ger inte mig order, här är vi alla lika. Du får ha din uppfattning, och jag får ha min.

  Till Major Tom. ???

 20. CeDe skriver:

  ”Porten kallas trång, som det kan heta.”
  Om portisen är vrång, kan man veta.
  Bäst är att stämma upp en sång, Margareta.
  Dock ej för lång, så den förträta.

 21. Solis skriver:

  Vad nu?

  Jag citerar Herr Vilks här ovan.
  ”…färdigmixad av en mångstämmig kör.”

 22. Viktor Hektor Viktorsson skriver:

  Samma tråkiga, aldrig upphörande visa. Förut hette de Johan och CeDe – nu kallar de sig Solis och Cede. Där illustreras nu på ett utomordentligt pubertalt, maniskt och platskrävande sätt två människor (eller är det en och densamma?) som aldrig får nog av att tippa sitt avfall i en annan människas blogg. Jag förstår inte er drivkraft och jag kan bara säga att ni med all er platskrävande inre mono- eller dialog förstör för andra som har ett genuint intresse för Lars Vilks konst och samtidsbetydelse.

 23. CeDe skriver:

  CeDe, om jag får be herr Viktor Hektorsson, now and forever. Ser fram emot dina lysande kväden och dräpande drapor framöver.

 24. Solis skriver:

  Det är nog du som hör röster som inte finns. Komma här och klaga på folk och yra om andra i en enda röra. Vad får DU ut av det? Allt ska ske på dina vilkor bara va? Jag måste väl få försvara påhopp, eller hur? Jag talar för mig. Sen får de andra du yrar om tala för mig. Och jag är här för att jag också är intresserad av Lars Vilks konst, tankar och ide´er, vad annars. Sen att man slänger in en kommentar ibland om vad som händer och sker. Än sen. Bättre än att börja skälla på varann tycker jag i alla fall, och tro man är bäst i världen.

 25. Solis skriver:

  Jag menade VHV tjejen, men du kom emellan.

 26. Viktor Hektor Viktorsson skriver:

  Ni illustrerar på ett förkrossande sätt hur det blir när man irrar runt på nätet anonym. Kasta maskerna och tala i era egna namn. Det ni skriver – till varandra! – har inte det ringaste med bloggens innehavare och ämnen att göra. Gå och se er i speglarna och kom tillbaka som de människor ni är. Eller håll fredag kväll som normalt folk.

 27. Solis skriver:

  Sen om du tycker att visan är samma gamla vanliga tråkiga visa VHV, så skyll inte på mig i alla fall. Det var Vilks som tog upp körtemat är ovan, i anslutning till konsten. Jag citerar.
  ”[..]färdigmixad av en mångstämmig kör.[..]”, och CeDe här som sjöng, så skyll inte på mig om visan var tråkig.

 28. Solis skriver:

  Vad då till ”varandra”. Du talar ju just nu till mig. Ska jag inte svara dig då menar du? Är det bara DU som får tilltala folk? Namn har inte något alls med hur man beter sig att göra. Och har det DU skriver med bloggens ämnen och innehavare att göra då? Och vem är du att döma det, och sätta dig till doms över andras yttranden? Är du så perfekt själv då? Och är du så självgod att du tycker du är bäst, eller vad?

  Nå, jag bara undrar, vad fattas dig egentligen , eftersom du är som du är mot folk?

 29. Kenneth Karlsson skriver:

  Viktor Hektor Viktorsson,

  Så vitt jag kan förstå så är du också anonym bakom din löjliga signatur.

 30. Kenneth Karlsson skriver:

  Solis,

  Om du är kritisk mot socialdemokratin och menar att det är en dålig ideologi, menar du då att alla som kallar sig socialdemokrater är dåliga människor?

 31. Major Tom skriver:

  Kenneth Karlsson,

  På vilket sätt skulle den intetsägande signaturen ”Kenneth Karlsson” vara mindre anonym eller löjeväckande än Viktor Hektor Viktorsson?

 32. Kenneth Karlsson skriver:

  J
  Major Tom,

  Jag heter Kenneth Karlsson, du kan mejla mig på kennethspain@hotmail.com och du kan ringa mig på telefonnummer 0034 600385099.

  Den till synes förvirrade Viktor och den muslimhatande Solis kör dock helt anonymt, vilket inte överraskar mig det minsta.

 33. Major Tom skriver:

  Tack, Kenneth. De som har intresse av att kommunicera med dig utanför Vilks blogg välkomnar säkert dina uppgifter.

 34. Solis skriver:

  Oväsentligheter. Det är hur man är som är avgörande. Apropå din fråga Kenneth. I princip Ja. Ställer du upp på en förkastlig syn, så har det ju med din person att göra eller hur. För hur förkastligt är det annars inte med dubbelmoral. Om du är en i politiken eller moske´n, och en annan i det privata. Mutor och mygel kommer därav. Och det är ju typisk taqiyya bara det. Nej går man in på en dålig väg, så sätter det sig i ens person också, konstigt vore det annars. Eller anser du te x att det finns goda nazister, även om du tycker nazismen i sig är ond?

 35. Kenneth Karlsson skriver:

  Solis,

  Ja det fanns goda nazister. De trodde på en ond och dålig ideologi, men inlät sig inte i några onda handlingar då det gick emot deras inre natur.

  Det är förstås svårare om man lever i en diktatur, att upprätthålla den egna moralen om den står i konflikt med diktaturens. Men så ser ju inte situationen ut i t ex Sverige.

  Av den anledningen är det fel att skriva som du gör: ”Men sådana är dom. Muslimerna. Utan undantag.” Man kan inte heller skriva på samma sätt om alla nazister, eller alla kommunister, eller alla socialdemokrater.

 36. CeDe skriver:

  Hur som med allting så är det ändå resultaten som räknas.

 37. Solis skriver:

  Okej Kenneth, det är din syn men inte bra. Starkt att du håller fast vid det generellt i alla fall. Det respekterar jag.

  Det är en komplex historia det där, men är man i en uppfattning så är man anser jag. Precis som du i detta fall med generell icke-generalitet. Så du bevisar min tes, genom att vara emot den i alla lägen. Även om jag tycker det är bra att du håller en linje och inte svajar emellan olika åsktslägen beroende på fallenhet.

  Men, men det är en komplex historia som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.