1479: En eftermiddag på Mynttorget

Manifestationen för den iranske rapparen kom främst att hävda kritiken mot den iranska regimen. Olika grupperingar av exiliranier uttryckte sin lätt förklarliga motvilja mot det islamistiska styret. Ett litet skådespel om gripandet och stenandet av några individer som inte till punkt och pricka uppfyllde föreskrifterna uppfördes. Föreställningen var delvis mycket realistisk vilket medförde att polisstyrkan plötsligt ryckte ut innan den fick klart för sig att det rörde sig om ett skådespel. Detaljerna var svåra att följa eftersom handlingen försiggick på persiska utan någon översättning.

 

Exiliranierna vinner inte mycket gehör för sina synpunkter. De utgör en främmande kulturgrupp som inte kan angripas politiskt men samtidigt hyser de ”fel” åsikter. Hade de inte varit iranier hade de betraktats som främlingsfientliga. Inte minst hyser de den mindre populära åsikten att Vilks är en hjälte.

 

Flaggorna för det kommunistiska arbetarpartiet i Iran vajade på Mynttorget men något stöd av den svenska vänstern kan de inte räkna med.

 

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

9 svar på 1479: En eftermiddag på Mynttorget

 1. CeDe skriver:

  Lars, du ÄR en hjälte!

 2. Humanist skriver:

  Det är naturligtvis helt respektlöst gentemot svenska politiker och media när vissa iranier som Ex-muslimerna tar sig friheten att hävda samma självständiga rättigheter och individuella friheter som vilken intellektuell och etnisk svensk som helst?! De inser tydligen inte sitt eget bästa när de förkastar imamer som deras talesman där Sverige endast önskar att de ska känna sig lika hemma här som i deras gamla hemländer, och där de inte ens behöver rösta i allmänna val, och respektera vår demokrati, eftersom nästan alla politiska partier inkvoterar islamister som deras företrädare inom kommun och riksdag.

  Inser de inte själva att alla iranier föds som troende muslimer och inte kan konvertera av naturliga skäl? Deras patetiska avståndstagande från Gud och profeten spelar endast rasistiska och främlingsfientliga krafter i händerna. Enligt min mening utgör de ett så allvarligt hot mot den svenska invandrings- och integrationspolitiken att de omgående bör utvisas på livstid till sina gamla hemländer.

 3. CeDe skriver:

  I går hade jag ett långt samtal med Allah, vi brukar talas vid ibland, där han förklarade att jag inte behövde oroas för Vilks väl och ve. Han berättade att det är han allena som avgör alltings öde, liv och
  död, och inget som människor själva ska agera i.
  Mullor och islamister och övriga som tror sig ha mandat
  att reglera andras livslängd är totalt vilseledda.
  Skulle några sådana påfund finnas i några skrifter så är det inget direktiv från Allah utan nedskrivet av dem som enbart sett till sin egen makt, och som var helt utan tillit till sin gud.
  Allah lovade att återkomma med sanningar och hälsade så gott till alla.

 4. CeDe skriver:

  Snyggt inlägg, Humanist.

 5. Humanist skriver:

  CeDe,

  🙂

 6. Cecilia skriver:

  Humanist,

  Nästan snyggt…………..

 7. Cecilia skriver:

  Humanist,

  http://ceciliawetzel.com/2012/06/05/hippie-yippie-eller-yuppie/

  Eftertankens kranka blekhet. Är alltid härlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.