Del 1408: Granfällning faller

En något tvivelaktig uppgift har spridits av Helsingborgs Dagblad. Det handlar om åtalet mot mig för fälld gran. Fallet med fälld gran faller, är nog den korrekta uppgiften, enligt det brev jag idag erhållit från åklagarmyndigheten. Kammaråklagare Lars Magnusson menar att ”Åtal väcks inte. Brottet hör inte under allmänt åtal.” Enligt 20 kap 6 § rättegångsbalken.

 

Med andra ord menar åklagaren att det är en sak för markägaren (Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsen) om denne finner sig förfördelad genom förlusten av en rötskadad, död och ej fullväxt gran. Detta i ett område av planterad granskog som aldrig har fått någon tillsyn. Stiftelsen har aldrig intresserat sig för denna del av deras skogsbruk. Om stiftelsen skulle bestämma sig för att driva en egen process kommer det att handla om vad trädet skulle kunna vara värt. Detta värde torde kunna röra sig om ett par hundralappar. Emellertid skall sägas att jag vinnlagt mig om att inte åsamka stiftelsen några ekonomiska förluster. Materialet som jag har lagt beslag på har ur deras synpunkt alltid varit värdelöst och kvarlämnat åt förgängelsen. Det enda undantag från denna hållning inträffade vid ett tillfälle när några av skogshuggarna körde upp med sin bil, vevade ner rutorna och började ropa och skrika skällsord åt mig. Detta pågick intensivt under några minuter. Jag stod naturligtvis kvar begrundande denna min relationella performance. Dock menade jag, efter att ha klätt skott för ett sådant, säkert för sällskapet välgörande, utbrott, att jag borde kunna tillgodoräkna mig någon form av kompensation. Vartefter jag begav mig upp i skogen och lade beslag på ett utmärkt stycke nedsågat timmer. Denna händelse, som inträffade i tidigt 1980-tal, är dock sedan länge preskriberad.

 

Mina tankar går ändå till stiftelsen som också i förundersökningen uttryckt sin besvikelse över rättssystemet, länsstyrelsen samt kommunen. På egen hand vill man inte heller göra något mot Vilks, har man vidare uttalat. Det blir bara uppmärksamhet. Han är ständigt ute efter PR.

 

Så var det med den saken.

 

 

Det här inlägget postades i Nimis, Projekt. Bokmärk permalänken.

9 svar på Del 1408: Granfällning faller

 1. Willy Lorens skriver:

  Gran final i skojarbranschen.

 2. CeDe skriver:

  Gran dios sorti.

 3. Cecilia skriver:

  Bra skogsbruk vinner alltid i längden.

  Antagligen även bra rättsbruk? (måste blinka litta’ ändå?)

 4. CeDe skriver:

  De insamlingar som hade påbörjats till ”boten” får väl nu festas upp istället.

 5. Skogsmulle skriver:

  Tyvärr Lars så skall Du inte ropa hej i detta läge. Än. När åklagaren skickar brev till Dej så skriver han ju inte vilken misstanke/ brott som är nedlagd och vilka som finns kvar. Det kan ha funnits en hel drös med olika misstankar som han haft att tänka till om och som han nu beslutat om. Någon blir nedlagd, någon går till åtal. Det bästa är att ringa till Helsingborgs tingsrätt och fråga om någon stämningsansökan lämnats in med Dej eller Ditt bolag som misstänkt. Trist men sant. Fast det där med företagsbot på 50 000 kronor fattar jag inte. Är det entre’avgift att gå och beskåda dina verk? Var är i så fall bössan?

 6. christina wegel skriver:

  Skall bli intressant att se om HD – och TT som med hänvisning till HD sprider uppgiften- kommer att ta in en rättelse. Och man kan undra vilken polisman som spritt den felaktiga informationen om ett åtal som inte väckts.

 7. CeDe skriver:

  Inpackad Rondellhund, jag tror jag bryter ihop – så bra!
  Kolla på Konstvilks, där går aktiviteterna på högvarv.

 8. Cecilia skriver:

  CeDe:
  Inpackad Rondellhund, jag tror jag bryter ihop – så bra!
  Kolla på Konstvilks, där går aktiviteterna på högvarv.

  Tack för tipset!

 9. Skogsmulle skriver:

  Tyvärr Lars. På Helsingborgs Tingsrätt har de nu precis satt ut en tid för kommande rättegång mot Dej med anledning av aktuell granträdfällning. Det enda bevis som finns mot Dej är Ditt eget erkännande. Inga vittnen eller annan dokumentation om hur ”brottet” har gått till. Detta går att läsa i den akt som åklagaren lämnat in till allmän beskådan. Trist. Det vore mycket intressant att få ta del av det brev som åklagaren skrivit till Dej. Det måste ju vara en missvisande information från ämbetsmannens sida. Fy. Yttermeravisso är det nu den nya tidens vassaste metod som används mot Dej. Den grova brottslighetens förbannelse, det som får all kriminalitet att förtvina, nämligen en ”företagsbot” är påkallad av åklagaren. Detta är en metod att dränera det kriminella pengaflöde som göder samhällets kriminella. Känn Dej träffad. Du anses nu vara såsom en man med ett stort pengaflöde som går Statskassan förbi. En torrgran eller två blir på så sätt en inkomst till Staten på 50.000 kronor. Det som missas i karusellen kan ge återbäring i gungorna! Kämpa på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.