Del 1387: Gott Nytt År

Jag vill passa på att raskt och rakt önska mina läsare Gott Nytt År! Denna lyckönskningsfras är komplicerad såtillvida att den, ensamstående, åtminstone i muntliga sammanhang, endast är tillämplig under en kort tidsrymd. Jag skulle uppskatta detta utrymme till 15 – 30 minuter. Och alltid alldeles efter tolvslaget. Skulle någon få för sig att framkasta denna goda önskan före tolvslaget kan man räkna med att bli milt tillrättavisad av de talrika etikettföljarna som svarar med ett försynt ”Gott Slut!”, för att sedan tillägga ”Och Gott Nytt År”. När tolvslaget har kommit inom behörigt avstånd, alltså uppskattningsvis efter en halvtimme in på det nya året och därefter, går det inte längre för sig då det helt skall ersättas av frasen ”God Fortsättning På Det Nya Året”, alternativt endast ”God Fortsättning”. Och så fortsätter det en tid, förmodligen är hela dramat med välgångsbekymren överstökade vid trettonhelgen. Med alla dessa invändningar och krumbukter i gott minne väljer jag sålunda att återupprätta den enklaste markeringen av tillkommande lycka för läsaren: Gott Nytt År!

 

Det råder knappast någon tvekan om att jag har blivit symbolen för yttrandefriheten i det här landet. Med det menar jag inte att denna symbolfunktion behöver uppfattas positivt. Långt därifrån; det finns gott om dem som vill tala om missbruk av densamma friheten. Såsom kontroversiell i detta ärende skall Rondellhunden ge sig in på sitt sjätte år. Man kan långt ifrån vara säker på att lugnet kommer att sänka sig. Men i varje fall skall jag detta år skriva Rondellhundsboken.

 

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

20 svar på Del 1387: Gott Nytt År

 1. Maggie skriver:

  Gott Nytt År! Det är en tidpunkt när man även ser tillbaka. Erinrar mig här Dan Jönssons artikel som publicerades 2010-05-20 om att ta ett steg tillbaka i betraktandet av Vilks bilder:
  ”Jag tror att det i upphetsningen kring angreppen mot Vilks finns skäl att ta ett steg tillbaka, och betrakta dessa bilder som det de är, nämligen konst. Vad ser man alltså om man tar ögonen från den hysteriskt belysta yttrandefrihetsdebatten och i stället prövar lite kritiskt mörkerseende?” / Dan Jönsson

 2. mohammad skriver:

  ”Det råder knappast någon tvekan om att jag har blivit symbolen för yttrandefriheten i det här landet” – skriver Lars Vilks.

  Ett något övermaga påstående från en person som på bloggen ansett sig bemästra den juridiska diskursen.

  Rondellhunden faller ju inte in under yttrandefrihetslagen – vilket JK konstaterat.

  Rättare är ju att Lars Vilks kommit att bli symbolen för islamofobin och främlingsfientlighetens medlöpare ”i det här landet”.

  God fortsättning Lars… 😉

 3. CeDe skriver:

  mohammad – symbolen för det infama på denna blogg.

 4. Lars Vilks skriver:

  Mohammad. Det hjälper inte stort med din advokatyr. Det är nu inte jag som delat ut den här benämningen. Senast kom den idag när TT gjorde en längre intervju. Men som sagt, man behöver inte se det som något positivt. Somliga vill helst förneka det. Och det är fritt fram att tycka vad man vill.

 5. Cecilia skriver:

  Lars:
  Jag tror att mohammad mest retas.

  mohammad:
  Är du inte litta fjantig nu? Du gillar ju Lars. Eller har jag fått det hela om bakfoten?
  Och förresten: Man måste väl tänka på de som läser?
  Månne tycks jag inte göra det själv – (men jag bryr mig – hej, Kenneth förresten!)

  OK? Äh, ge nu en eloge till Lars! Eller är jag ude och har helt fel – dvs KKK har rätt – visst är den eventuella frågeställningen intressant…? (glad gubbe)

 6. Cecilia skriver:

  PS.
  Lars – oavsett om ”någon annan gjort det” – så håller jag med mohammad, om att du inte är symbol för yttrandefriheten.
  Utan för islamofobin. Men det vet du säkert.
  Ledsen över att din logg blivit så trist, ledsen över saknad av hur intressant det var.
  Ledsen över att de som tänker på sig själva som intelligenta, har ”annat”att göra.
  Ledsen över att de ”intelligenta”, ser ner på de SD-vannabees, som har tagit över samtalet här (ledsen – inte illa ment alls!) – inte har tid att ägna sig åt ”vanligt samtal” – utan mer åt sin egen intellektuella karriär.

  Ledsen.

 7. Cecilia skriver:

  Till Kenneth.
  Är det inte bara så härligt?!?
  Precis som du säger – gamla vänster-och-höger, är ju faktiskt rätt ointressant!

  http://www.axess.se/Tv/webbtv.aspx?id=2778

 8. Cecilia skriver:

  Cecilia: Då jag numera är definierad som stalker, så får Jag väl leva upp till det.
  Men trots min stalker-tillvaro, så skriver jag ändå gärna, utan någon som helst böjelse. Mer än ”sanningens”.
  Äsch, jag är rätt ude’ – det ska villigt erkännas – och alla som vill avrätta mig, får gärna göra det.

  Ha! Kom på något. Hur jag kom förbi filtret.
  Någon som är intresserad?

 9. Cecilia skriver:

  Då jag numera är definierad som stalker, så får Jag väl leva upp till det.
  Men trots min stalker-tillvaro, så skriver jag ändå gärna, utan någon som helst böjelse. Mer än ”sanningens”.
  Äsch, jag är rätt ude’ – det ska villigt erkännas – och alla som vill avrätta mig, får gärna göra det.

  PS. Att komma förbi filtret – ”svaret” är rätt tradigt.

 10. Cecilia skriver:

  Ska jag vara helt ärlig – var ärlig i det du skriver. Så stoppar ingen dig. Enkelt, eller hur?

 11. Cecilia skriver:

  PS. Själv – sket i smileysarna – de tycks vara lite infekterande i användning?
  Trist. Eftersom förmågan idag till självinsikt/humor tycka vara begränsad idag.
  Vart ska det leda? Få se. Blir säker bra ändå.

 12. Cecilia skriver:

  CeDe:
  Har inte räknat. Med det var nog många, nu också?

 13. Kenneth Karlsson skriver:

  ”Ledsen över att din logg blivit så trist” är det nån här ovanför som skrivit. Den person som skriver mest i denna ”logg”.

 14. Cecilia skriver:

  Aj se vad en smiley gör. Upprepar mig allså.

  ”Är helt salig inför underbart oroliga kommande inlägg.
  Gör mig inte besviken nu. Kom igen!
  Eller vill ”ni”/har annat för er?
  Lycka till, isf. (glad gubbe).

 15. Cecilia skriver:

  Lars tekniker – smileysen var vad som hängde det.

 16. Cecilia skriver:

  Kenneth Karlsson:
  ”Ledsen över att din logg blivit så trist” är det nån här ovanför som skrivit. Den person som skriver mest i denna ”logg”.

  Hej Kenneth!
  Läs lite bakåt. Där slipper du mig, alltsom oftast.

 17. Krister skriver:

  Jag ser Lars konst främst som den starkaste symbolen mot islamofascismen i det här landet.

 18. Cecilia skriver:

  Kenneth – kul at du svarade.
  Läs bakåt. Läs bakåt. Och så hörs vi nog igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.