Del 1355: Fusionsdags

Ett arrangemang vid Göteborgs universitet, där jag skulle tala om yttrandefrihet, blev idag inhiberat. Säkerheten kunde inte garanteras. Historien upprepar sig och även om man kan förstå de praktiska skälen är det ändå så att yttrandefriheten tvingas till inskränkningar genom de hot som kommer från utomparlamentariska krafter.

 

Fallet med det fällda trädet kommer av allt att döma att bli dömt. Förmodligen kommer en större performance att föranstaltas. För konstprojektet kan man däremot tala om ett processuellt genombrott för den till slut oundvikliga fusionen mellan Nimisprojektet och Rondellhundsprojektet. En, som man kan räkna med, flödande och energisk förbindelse mellan dessa bör naturligtvis komponeras med omsorg. Nimisprojektet som inleddes 1980 har under det senaste decenniet alltmer etablerat sig som stillsamt och familjevänligt men kommer förmodligen att förses med en ny injektion av social skulptur. Denna gång av de dansande och sjungande träden med koreografi och körledning av åklagaren. Kanske ställer Gyllenstiernska Krapperupstiftelsen upp med balett. Som i fornstora dagar. Allt detta sedan rondellhunden apporterade en rötskadad norrländsk gran.

 

 

Snart skrivs mera svensk konsthistoria, två tidskrävande och omfångsrika projekt har öppnats för samkörning.

 

 

Det här inlägget postades i Nimis, Projekt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Del 1355: Fusionsdags

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  All kärlek till dig Lars.

 2. Humanist skriver:

  Det faktum att det inte är möjligt att debattera yttrandefrihet vid ett universitet om Lars Vilks medverkar visar endast att debatten är överflödig eftersom man redan på förhand har satt gränsen för yttrandefrihet vid islam. Frågan är bara hur det rimmar med universitetets uppgift om att kunna debattera även kontroversiella ämnen på en akademisk nivå?

  Men förhoppningsvis inser också åklagaren i fallet med den murknade granen att det är bäst att droppa åtalet och ställa in rättegången för att inte äventyra säkerheten till domstolens ledamöter när Vilks måste närvara.

 3. CeDe skriver:

  Ett ”Perpetuum mobile” ?

  Man får väl hoppas att Krapperupstiftelsen är så pass
  klok att den står för ev böter som tack till Lars för
  att han håller deras skog i bästa trim.

 4. joanna skriver:

  ” Några ”Vilks-utställningar” blev det som bekant inte, vilket är en nog så intressant detalj…”

  Kan en inställd Vilksutställning räknas som en utställning också?

 5. joanna skriver:

  Fint inlägg av Humanist ovan!

  Vilks har fått immunitet, sådant som tidigare bara diplomater och konungen kunnat tillgodoräkna sig.

  Hur används den bäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.