Del 1278: Kränkningar och lagbrott

Igår blev jag bokstavligen klar över att jag hade uppträtt kränkande. Den här gången torde det inte vara någon tvekan om att den utsatte kunde känna sig förfördelad i form av att tillhöra en folkgrupp. I Lokaltidningen kan man läsa att jag visar ett uttalat rasistisk beteende när jag utan omsvep förklarar att ”svenskarna är enfaldiga”. En svensk man som läst denna text var ytterst uppbragt och kränkt i sin svenskhet. Han skrädde inte på orden när han upptäckte mig i kassan på City Gross. Emellertid får han nöja sig med att ventilera den förolämpning han drabbats av. Den Store Ledaren har gjort klart att svensken må kränkas utan vidare spisning.

 

I DN har man återigen intresserat sig för konsten och lagen. Artikeln som återger några av de mera kända lagbrytarna har lett till en omfattande mängd kommentarer genomgående på låg nivå. Artikeln är inte särskilt genomarbetad. Författaren har nog fått för sig att mina skulpturer på Kullaberg avlägsnat liksom att Sture Johannessons haschodling i Lunds konsthall skulle ha lett till konsthallschefens avgång. För såvitt jag vet står mina skulpturer alltjämt kvar (i varje fall i eftermiddags) och Åsa Nacking är har inga planer på att avgå.

 

 

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.