Del 1230: Estetiserad krutgumma

Från det konservativa hållet har Leila Khaleds besök på Konsthall C inte emottagits med någon större entusiasm (Expressen, SvD). Denna palestinska politiker och aktivist är känd som flygplanskapare men det var 40 år sedan. Nu är hon en aktiv krutgumma och passar utmärkt in i konstsammanhang.
Hennes medverkan i Konsthall C är dock ur konstsynpunkt tämligen perifert men det torde vara allom bekant att feminism och Palestinafrågan är en fortlöpande estetisk verksamhet i konstvärlden. Emellertid kan man inte säga att det står främst på agendorna. Ser man t ex på de större biennalerna är det endast Berlin och Istanbul som brukar profilera sig politiskt. Och då finns det många olika
politiska bekymmer att estetisera. Jag tycker inte man skall missunna att några skattekronor går till en sektion i det kontemporära. Samtidskonsten har ett behov av att markera sig som politiskt radikal och sådant är inte lätt i dessa dagar.

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, debatt, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

4 svar på Del 1230: Estetiserad krutgumma

  1. *.morr skriver:

    Underbart avståndstagande. Ngt som inte heller är så lätt i dessa dagar.

  2. Kenneth Karlsson skriver:

    Nu är du väldigt snäll Lars. Men…snäll kan vara bra också.

  3. Johan Lundberg skriver:

    Lars, Här kan du läsa om hur några medlemmar i den rörelse i vars styrelse ”krutgumman” sitter, nyligen massakrerade en judisk familj. ”När de skulle gå vaknade 3 månder gamla Hadas och började gråta. De skar då halsen av henne.” Jag misstänker att blodbadet ifråga bör betraktas som en happeningmässigt inslag i krutgummans konstnärliga projekt: http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/04/marxist-leninistiska-barnamordare.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.