Del 1191: Fredrikstad och Jutta Koether

Det norska äventyret på Kunstcenter i Fredrikstad avlöpte väl. Självfallet är mitt varumärke numera ”den mordhotade konstnären” men det hindrade inte att den institutionella konstteorin, hur den skall användas för kvalitetsbestämning av konst och hur man skall definiera det kontemporära fick plats och väckte stort intresse. Bevakningen var omsorgsfull och rutinerna tycks vara desamma i Norge som i Sverige.

 

En del av publiken på ”filosofiskt café”

I morgon blir det performance på Moderna Museet i samband med att utställningen med Jutta Koether öppnar. Hon har ett långvarigt samarbete med Sonic Youth och särskilt Kim Gordon. Experimentell musik i kombination med performance i vilka gärna ingår texter av filosofisk art samt måleri. Hennes huvudsakliga gärning torde ändå utgöras av målningar. I den performance som kommer att utspelas i morgon har aviserats att Bataille kommer ingå i texterna. Ännu en Bataille till får vi alltså stå ut med.

Koehter har lyckats rätt hyggligt med sin 752 ranking. En intressant fråga är om hon kommer att verkligen lyckas. Jag får erkänna att jag inte känner mig helt övertygad om hennes performativa talanger. Se själv när hon uppträder på det välrenommerade New Yorkgalleriet Reena Spaulings. Vill ni bese henne tillsammans med Kim Gordon följer den nedan.

 

Då jag inte själv har möjlighet att se föreställningen hoppas jag att någon läsare kan göra sig besväret att bese det hela och rapportera om hur det gick.

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på Del 1191: Fredrikstad och Jutta Koether

  1. Jörgen Johansson skriver:

    Hej Lars, du känner säkert till denne Holl. skulptör men detta klipp är fantastiskt! http://www.youtube.com/watch?v=HSKyHmjyrkA&feature=email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.