Del 1078: I den magiska teatern

Det har skett något alldeles oerhört. Expressens ledarskribent Ann-Charlotte Marteus har upptäckt det. Förbundskanslern Angela Merkel är den ondskefulla. Sålunda skrev Marteus:

”RASISM
Olika kulturer kan inte leva ’sida vid sida, lyckliga tillsammans’, sa hon. Invandrarna måste börja lyda lagar och konstitutionen och lära sig tyska.”

Fruktansvärt obehagligt, uttalad rasism. Stöveltrampet hörs redan. Vad Merkel skulle ha sagt för att lugna Marteus vore istället: ”Invandrarna skall inte lyda lagar och inte följa konstitutionen och absolut inte lära sig tyska.” Ty sådan är innebörden av det lilla stycke ideologi som återstår för dem som hysteriskt känner att de verkligen vill något: Multikulti über alles.

Vad värre är att Marteus tror på sin mission. Här behövs en rejäl estetisering. 

 

Gabriel Orozco: Horses Runing Endlessly, 1995

Det här inlägget postades i debatt, Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

33 svar på Del 1078: I den magiska teatern

 1. Large skriver:

  Lars, man har av ditt frenetiska bloggande förstått att du är intolerant mångfaldsmotståndare. Du börjar mer och mer låta som en gnällig gammal gubbe från Skåne. Det skulle vara kul att höra hur du låter när du pratar med de andra gnälliga gamla gubbarna från trakten i bastun efter motionspasset.

  Sedan tycker du att det är konstigt att du blir kallad för rasist när du på så öppet och på daglig basis här i kommentarsfälten, för att inte nämna ett otal hatbloggar, kramas om av allehanda sorters extremister som du tar emot dem med öppna armar. Att kalla dig för rasist är tolerant eftersom det förutsätter att du är ärlig. Vilket du inte är. Vilka röstade du på i valet? Du är värdefull för rasisterna eftersom du genom att hjälpa till att koda deras språk mildrar deras grumliga människosyn.

  Jag kan dock förstå att du irriterar dig på andra debattörer. Din grad av bildning är ofta lägre, vilket du försöker kompensera med ett komplicera språket för att verka lite mer bildad än vad du är, ungefär som studenter gör.

  Dagens ungdomar hämtar inspiration från alla världens hörn. Mångkulturen är inte politik, det är ett faktum som är här för att stanna. Din årskull kommer dessutom snart att dö. Ingen kunde bry sig mindre om vad en galen gammal gubbe med en yxa i handen, utan framtidsvisioner, i någon trångsynt liten skånsk by är rädd för. Har du barn? Skulle inte tro det.

 2. mohammad skriver:

  Nja…

  Jag sätter nog hellre min sista klick kadmiumrött på fröken Ledarskribentens politiskt korrekta analys.

  Än köper herr Konstprofessorns underförstått islamofobiska satir.

  Hur framgångsrik den än må framstå i vissa populistiska latrin slammade jordfärgs kretsar.

  Hehe…kompis!

 3. CeDe skriver:

  Vad Merkel sa var att Tyskland inte har lyckats med
  invandrarpolitiken, den att få alla att leva sida vid
  sida i full harmoni.Hon sa också att invandrarna själva
  måste förstå vikten av att integreras och att lära sig
  det tyska språket.Men hon tillade också att dessa
  önskemål inte skulle påverka att alla dom som redan fanns i landet skulle känna sig välkomna.
  Lars Vilks har gjort en helt korrekt analys av
  Marteus vinklade rasistutfall mot Merkel.

 4. viffslan skriver:

  mohammad,

  Ursäkta, kan herr(en) Mohammed förtydliga det latent islamofobiska i del 1078? Eller är det som vanligt den slumpstyrda svammelgeneratorn som går på högvarv?

  Dessutom är upprepade särskrivningar en riktig styggelse. Om det nu finns en Gud bör han genast hitta på ett hemskt straff för denna smädelse. Kanske att sy ihop skribentens två fingrar………

 5. Göran Gustafsson skriver:

  (…) ”Well I like to make new games. I like to improvise games in situations and then I like the rule just because the rule makes the game grow. I like to make a game grow by trying to understand the geometry of the situation. And then you have to make some rules and times and scores and points and bounces, how many bounces and things like that. So I like to do that. It’s quite silly, but normal.”(…)
  ”This is thinking in the game as a landscape, a micro-landscape. And you know again chess is a product of a culture that has a notion of nature. Those notions of nature—in terms of how it works, how it’s controlled—are expressed in the games that people invent in their time. And that civilization that invented chess, it has a very precise notion of landscape nature and control and production and production of the space and production of a country. It’s a battle but it’s also a science.” (…) GABRIEL OROZCO

  ”Oh the games people play now
  Every night and every day now
  Never meaning what they say now
  Never saying what they mean

  Chorus
  La-da da da da da da da
  La-da da da da da de
  Talking ’bout you and me
  And the games people play”

  Joe South

 6. mohammad skriver:

  viffslan,

  Snygga formuleringar, klart åtta av tio möjliga jungfrur i paradiset, grattis!

  Men ”underförstått” islamofobiska, om jag får be, inte latenta, för hur skall man annars uppfatta behovet av satir från Vilks sida.

  Självklart vore det mer klädsamt om han ärligt och uppriktigt ville stå för sina uttalanden och handlingar i saken.

  Men…vem vill i onödan bära epitet av islamofob och rasist när nu själva den tyska fuhrern tar den ryggsäcken.

  Att jag till skillnad mot andra av Vilks belackare är avsevärt återhållsam i kritiken, beror uteslutande på hans milda ögon och ett stort mått av medkännande från min sida.

  Vad gäller Allahs göranden så får du ta det personligen med vederbörande, förslagsvis i stilla bön vänd mot Mekka.

  För övrigt räcker det ej att sy ihop två fingrar för att få stopp på den Mohammadanska svammelgeneratorn, då jag logiskt sett bör ha åtta kvar att skriva med.

  Ja…

 7. Cecilia skriver:

  Olika kulturer kan inte leva ’sida vid sida, lyckliga tillsammans’, sa hon.

  För mig är det en (idag subtil) ironi – speciellt i originalspråk och samhälle – och som för inte så länge sedan nog hade orsakat ett självkritiskt leende på de allra flesta läppar, avsett land…

  Kan även se framför mig svenska populära komiker komma med samma uttalande, fast med helt annat ”resultat”.
  Tror faktiskt ändå att jag tycker Merkel är seriösare…

 8. Lars Vilks skriver:

  Large. Sådant gillar jag, mera av det, skriv ut, skriv ut i denna morgondag.

  För övrigt tror jag att du inte riktigt förstått multikulti. Det är inte fråga om att avvisa andra kulturer. Flödet och inflytandet mellan kulturerna är en självklarhet i vår tid. Men sedan har vi det av regeringen konstruerade mångkultursamhället. Svårigheten här är att formulera vad som skall gälla för alla kulturer i ett sådant samhälle. Det svaret dröjer. Formulerar man vad som skall gälla behöver man inte längre några utropade mångkultursamhällen.

 9. Chaan skriver:

  Och Sydafrika. Där kommer det inte finnas många vitingar kvar om 50 år.

 10. viffslan skriver:

  mohammad,

  Jasså, bara åtta av tio? Och jag som trodde att det rörde sig om 72 späda vindruvor att plocka för den rättrogne som i detta fall kommer med sjysta formuleringar. Hela Houri-konceptet visar för övrigt den patriarkaliska slagsidan i Islam (liksom dess broderreligioner judendom och kristendom). Idel manliga fantasmer om villiga brudar och eviga erektioner, vad har en liten Viffsla att hoppas på?

  Nå väl, vad exakt är det underförstått islamofobiska i del 1078, eller för all del rondellhunden? I stället för svammel och blå dunster vore det ju kul med ett mer konkret svar, i stil med: det är islamofobisk för att…..

  Såvida inte all kritik av religionen islam och dess chefsideologer är islamofobisk enligt dig, då kan debatten avslutas med detsamma. För övrigt innebär snacket om Merkel som ”den tyska fuhrern” att du i enlighet med Godwin’s lag har förlorat debatten, eller i varje fall minst en druva mindre att plocka i paradiset.

  Lev väl
  /viffslan

 11. Anna-Celinda skriver:

  Lars, Jag undrar nar du ska betala skadan pa var bil. For er som inte vet korde herr Lars som tror han ager vagarna (eller mojligtvis ser lite daligt) pa var backspegel.
  Citat: ”Jag betalar aldrig nagonting” Ja du ar en heders man!

 12. Lars Vilks skriver:

  För några år sedan mötte jag en bil på den rätt smala vägen som går från Kullaberg till landsvägen. Den mötande körde som om han ägde vägen. Därvid blev mötet som mellan två riddare med backspeglarna som lansar: Backspegel mot backspegel. Min höll för smällen (SAAB, svensk kvalitet), men inte den mötande. Jag har alltid undrat varför den mötande inte styrde något åt sidan, på denna väg må mötande bilar hålla strängt till höger. Om ni trots allt känner er förfördelade varför inte kontakta polisen?

 13. mohammad skriver:

  viffslan,

  1. Det är ju du som framför invändningarna så varför inte börja, typ: det är inte islamofobiskt därför att…

  2. Sen är det ju som bekant betraktaren som skapar konstverket, jag menar 1 500 000 000 sådana kan ju bara inte ha fel…eller?

  3. Jag diskuterar gärna de teologiska grunderna men då vore ju själva poängen med Rondellhunden ”en saga blott” och Lars skulle få börja spika bräder igen…

  4. Merkel som fuhrern är väl i överensstämmelse med den svenska översättningen, ledaren, att du associerar med ”anti-christ” är ju mera ditt problem…inte mitt.

 14. mohammad skriver:

  Anna-Celinda,

  Typiskt smitare, men vad kan man egentligen förvänta sig av en person som föder upp hundar till utställnings ballonger…

  Allt för den egna snikna berömmelsen…snacka om moraliskt förfall!

  För övrigt, finns det vittne till händelse och den tilltalade (Lars) var ensam i bilen så vinner du civilmålet.

  Till din fördel talar också att du ville förlika på plats.

 15. Chaan skriver:

  Jag skulle säga att om den ena bilen STANNADE (helt still snackar vi) så bör föraren av den bilen ha gjort rätt. Om ingen stannade är det svårare att veta. I ett läge där den ena stannar går det alltid att lösa situationen, till exempel genom att denne backar, eller att den andra ser situationen, och stannar och backar om det är mer lämpligt med tanke på avtagsvägar och liknande. Bor själv på en gata där det är riktigt smalt på ett par ställen med fullt med parkerade bilar på ena sidan och fått studera fenomenet i praktiken många gånger om. Jag brukar nästan alltid stanna när det är tveksamt – helt enkelt för att man inte vet om det är en idiot som kör den andra bilen. Samma när jag möter en idiot med en ouppfostrad hund med attitydproblem. Jag stannar alltid, står still, tittar tillbaka, och låter hundjäveln skälla klart, och förhoppningsvis har föraren av hunden då förstått att hunden beter sig otrevligt.

 16. Lars Vilks skriver:

  Mohammad och hans insinuationer. Eftersom det blivit diskussion om bilinciddenten vill jag igen påpeka att i det här fallet stannade ingen av bilarna. Normalt sett kan man mötas på den här vägen förutsatt att man håller sig strikt till sin högerkant. Självklart kommer båda förarna att skylla på att den andra körde för långt ut vilket alltså ledde till att de båda bilarnas backspeglar slog emot varandra. Det var inte fråga om någon smitning. Jag talade med föraren som hävdade att han skulle ha ersättning för det inträffade. Hur han nu får ihop det kravet.

 17. mohammad skriver:

  Lars Vilks,

  Okey, då står backspegel mot backspegel, men Anna-Celinda har tydligen vittne till händelsen…vår backspegel skriver hon ju.

  Nja…jag tror ändå vi i motståndsrörelsen har bäst i att ringa Aftonbladet, men då vill vi ha procent på den eventuellt efterföljande berömmelsen.

  Det är dyrt att jobba undercover, särskilt när man hackas ”stup i kvarten” (kodat meddelande).

 18. Lars Vilks skriver:

  Mohammad. Att hon skriver ”vår” är att det är gemensam egendom. Det fanns inga vittnen. För övrigt är händelsen gammal, skulle tro 3-4 år. Jag har inte kvar den bilen jag körde vid det tillfället.

 19. viffslan skriver:

  mohammad,

  Ja, då är svammelgeneratorn i gång igen. Skriver man fuhrern med litet f och utan ü borde man kanske i alla fall hålla sig till den svenska översättningen, kunskaperna i tyska verkar ju i alla fall rätt klena. Använder man begreppet fuhrer/Führer och låtsas att man bara pratar om en ledare, i detta fall tysklands förbundskansler, är man antingen extremt historielös eller just det, en riktig svammelballe.

  Upprepning i kubik: Rondellhunden är inte islamofobisk därför att den driver med religionen islam, men inte med muslimer. Det är dessutom helt fel att prata om 1,5 miljarder upprörda muslimer, flera muslimer i min närhet bryr sig inte ett dugg och är snarare förbannade över alla självutnämnda försvarare av den rätta tron.

  Din tredje punkt blottar en enorm självöverskattning, skulle ditt eventuella diskuterande av de teologiska grunderna få sådana enorma konsekvenser att Lars måste sluta måla rondellhundar och hålla föreläsningar. Världen väntar med spänning på dessa teologiska reflektioner. Allt vi har fått läsa hittills är dock svammel. Och mer lär det bli!

 20. pontus raud skriver:

  Hej,

  det fanns ett liknande schackspel på Berliner Kunstsaloon för ett par veckor sedan. Jag var fascinerad av den ca 3 x 3 meter stora schackspelet med dess ca 2000 rutor med schackpjäser som ståndaktigt stod utanför spelets princip.

 21. Chaan skriver:

  För mig som besökte Nimis ett par gånger på 90-talet så tycks incidenten med biltorneringen snarast var kulmen på en längre tids irritation om man läser lite mellan raderna.

  Vadå kodat meddelande Mohammed? Är du med i Al-Qaida?

 22. Cecilia skriver:

  Fascinerande bil-diskussion.
  Helt rätt idag, som jag förstår det.
  Alla kan få utlopp för sin intellektuella(?) nutids-humor? 😉

 23. Anders Östberg skriver:

  mohammad,

  Mohammad, kolla in och förfasa dig över en än mer sniken konstnär som blåser upp hundar till utställningsballonger:
  http://www.metmuseum.org/special/koons_roof/more.asp

  mohammad: Anna-Celinda,
  Typiskt smitare, men vad kan man egentligen förvänta sig av en person som föder upp hundar till utställnings ballonger…Allt för den egna snikna berömmelsen…snacka om moraliskt förfall!För övrigt, finns det vittne till händelse och den tilltalade (Lars) var ensam i bilen så vinner du civilmålet.Till din fördel talar också att du ville förlika på plats.    

 24. mohammad skriver:

  viffslan,

  Blir det bara tyst i klassen så tar jag gärna på mig dina syftningsfel, det är lugnt.

  En sådan kräsen person, som inte nöjer sig med ens åtta (8) jungfrur i pradiset bör man skyndsamt gå till mötes.

  Att Islam inte har med muslimer att göra får nog anses vara en sådan alldeles säregen slutsats, att du kan anses vara ensam om densamma.

  Men vifft, någon sorts intellektualitet skall väl också kunna tillerkänna dig.

  Angående de 1 500 000 000 muslimerna, så är garanterat alla dessa ledsna över vad de uppfattar som en kränkning.

  Sen erkänner jag, att ha överskattat mig själv lite…ibland.

  Okey kompis?

 25. mohammad skriver:

  Anders Östberg,

  Jeff Koons Balloons, fräckt!

  Från att ha målat kopior av de gamla mästarna till plastblommor, kaniner och speglar.

  Good Old American Decadens.

  Jeff tog sin första syra i New York City i mitten av sjuttiotalet och blev aldrig sig själv igen.

  Poor Jeff…

  På något sätt så känns Lasse och hans Mo-Doggies mer äkta och genuine…eller är det mushrooms där?

  Tack för länken.

 26. mohammad skriver:

  Lars Vilks,

  Vad säger du? Gemensam egendom? Äger ni bilen tillsammans?

  Men då är du ju tvungen att betala!

  Vägrar du åker du dessutom på stämningskostnaderna.

  Förlika nu Lars innan det utvecklar sig.

 27. mohammad skriver:

  Cecilia,

  Jag tror vi får kramas lite Cessan…((kram))

 28. mohammad skriver:

  Chaan,

  Al-Qaida? Intressant…känner du nån?

 29. Chaan skriver:

  mohammad: Chaan, Al-Qaida? Intressant…känner du nån?  (Citera)  (Svara)

  Nej men jag bor i Stockholm och väntar med alltför stor spänning på det första islamistiska attentatet kan man säga. För några år sedan rapporterades att det fanns alQaida-medlemmar här och häromdagen blev tunnelbanan utsatt för ett rejält sabotage (dock ingen aning om varför, det luktade inte muslimer om det). I alla fall – det är inte så lätt att veta vem som är vem. Det hjälper inte heller att i slutet av en lång relation jag hade med en svensk tjej som studerade arabiska och sysslade med magdans, så var det några fiender till henne (också svenska) som spelade MIG ett spratt. Dom ringde och påstod sig vara från polisen och menade att de var ute efter henne på grund av hennes intresse för muslimer och hon studerade även kemi vid tillfället så de försökte lura i mig att HON skulle vara terrorist. Det som var spooky med det var att hon var bortrest vid tillfället 🙁 Det var alltså ett avancerat spratt där de visste var hon var. I vilket fall så ledde det här till att jag blev lite paranoid tyvärr 🙁 Vem som helst kan ju för övrigt bli allergisk mot självmordsbombare skulle jag vilja påstå. Men som sagt terrordåd kommer ju inte Stockholm klara sig utan. Alla länder som deltar i kriget mot talibanerna nu, kommer ju få sår i sina huvudstäder. Jag räknar med 30 års religionskrig. Jag hoppas inte det låter som jag krigshetsar, eller att detta (att t.ex. jag skriver om det) stärker vare sig den ena eller andra religionen egentligen. Men situationen ser inte bra ut helt enkelt! Eller vad säger du? Behöver de västerländska kapitalisterna rökas ut ur sina hålor tycker du? Terrordåd är självklart inget jag uppmuntrar till, men det kan ju inte bli mycket värre av att jag försöker ta fram trollen i ljuset så att säga.

 30. viffslan skriver:

  mohammad,

  Det är lugnt, vännen.

  Varför nöja sig med åtta druvor när andra lovas 72? Syftningsfelen får du gärna förtydliga för en språkintresserad vifflsa, och just nu är det ju rätt mycket arbetsro i klassen. Sen saknas tyvärr fortfarande substans i dina utsagor, det är som att boxas med kaptens Haddocks skugga. Stor och påfallande men ändå märkligt undflyende.

 31. Kenneth Karlsson skriver:

  Tre år gammal incident med en förstörd backspegel, lycka till att få polisen intresserad av den saken.

  Mo ham fortsätter med sin barnsliga balansgång mellan att slicka och nypas, allt dolt bakom en riktig amatörmässig ironi. Han var bättre och intressantare att läsa när han verkligen skrev ut vad han tyckte.

 32. mohammad skriver:

  Kenneth Karlsson,

  Nu var det ju inte jag som tog upp backspegel incidenten, vilket förhållande borde tala till min fördel.

  Jag uppfattade härtill saken som ett anslag från den Vilks´ska paletten och avsåg bara att, så att säga, dra mitt strå till stacken.

  Någon polisanmälan är ej nödvändig, saken kan prövas civilrättsligt som en skadeståndstalan utan krav på straffrättsligt ansvar.

  Detta framgår också med all tydlighet av mina kommentarer, ett avgörande hinder kan eventuellt uppställas genom preskriptionstid.

 33. Cecilia skriver:

  Mohammad:
  Du måste ha rekord i särskrivningar här. Vilket gör mig lite nyfiken – hur gammal är du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.