Del 1058: Nazisterna kommer

Hätsk och hotande apokalyptisk är stundom vänsterjargongen. Antagligen driver närheten till valet upp temperaturen men strukturen är ändå ungefär densamma. En position som fångar in en kategori som faller under Guillou & gelikar. Igår fick jag på facebook en utmärkt sammanfattning av den bländande konsensus som är så lätt igenkännbar. Huruvida skribenten är en eller flera eller pseudonym är svårt att avgöra.

”När det gäller den lilla grupp muslimer i Sverige har de provocerats av Lars Vilks medvetna provokation som han ’gjort i bildkonstens intresse’.

Ja, just det. Resultatet blir att de 0.1% av muslimerna som är galna (0.1% av alla folk är mer eller mindre galna) börjar hota Vilks, som blir en ’oskyldig’, ’martyr’, och förr eller senare blir han mördad, och då är pogromen igång.  Det som då händer är en reaktion på den främlingsrädsla som drivits fram av inte bara Vilks, utan alla som deltar i detta sjuka beteende, att märka ’främlingar’ som ’farliga’.

Den rädslan talar jag om.  Nazisterna bara bidar sin tid.”

Liksom Guillou laborerar skribenten med 0,1 %. Guillou utgick från en kategori på 500 000 medan facebookskribenten nöjer sig med att tala om ”den lilla grupp muslimer”. En vanlig siffra är 300 000 och även om jag tror att siffran är ren fantasi för den med sig att jag har att se upp med 300 lösgående mördare som vill göra processen kort med mig. Skribenten menar dessutom att saken redan är avgjord och jag kommer att bli vederbörligen likviderad. Denna händelse bekymrar honom föga eftersom följden, att en fruktansvärd pogrom kommer igång, helt i linje med de nazistiska excesserna, blir långt värre. Och slutsatsen är, så uppenbart, att Vilks och hans anhängare har sig själv att skylla.

Givetvis är det en överhettad valhjärna som tror sig göra Partiet en tjänst genom att skrämma facebookläsare och få dem att ändra politisk uppfattning.

Trots allt är det goda nyheter. Med sådana motståndare är det svårt att hamna i underläge.

 

En av de presumtiva 300: Min teckning av storebror brandman. Rättegången fortsätter i morgon i Malmö.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

30 svar på Del 1058: Nazisterna kommer

 1. Daniel skriver:

  Förlåt för jag tar orden i min mun, men om du hade blivit mördad, skulle det resultera att du skulle bli en matyr. Det vill säga att alla trångsynt svenskar äntligen skulle fått upp ögonen för Sveriges största hos sen ryssen, islam är en religon som är uppbygt på kvinnoförtryck och hat. Islam för inget gott med sig till det svenska folket

 2. chgod skriver:

  överraskande tjusig teckning! . sicken realistisk bjudning.

 3. Lars Vilks skriver:

  chgod. Jojo, eftersom jag har fått så mycket kritik angående teckningsstil har jag tagit fram det akademiska finliret för att tillmötesgå mina kritiker.

 4. Cecilia skriver:

  Personligen så har jag alltid mig själv att skylla.
  Precis som i mitt tycke, även ”storebror” och den ovan nämnda citerade skribenten.
  Fast dessa båda verkar satsa mer på gruppbeteende – det blir genast lite knivigare att reda ut saker med sig själv då, har jag fått för mig?

  PS. Tjusig teckning!

 5. Gustavssson skriver:

  Det är bara skägget som antyder att det är en farlig individ, tur att de var klumpigare än farliga. Bra teckning, men montera in horn i pannan som varningstecken. Om ett par dagar, 9-11 ska jag delta i bränn koranen dagen, den världsomfattande kampanjen, det ska bli skoj.

 6. Stellan skriver:

  Hej Lars!

  Hur ställer du dig till bränn-koranen-dagen? Ser ju att vissa av dina bloggföljare är positiva och ska delta.

 7. CeDe skriver:

  Sverige är nu rankad 2:a av världsekonomierna, Östros går ut och tigger röster med argumentet att Sverige
  behöver ordning och reda i sina finanser.

  Dessutom Vilks är ett Geni!

 8. joanna skriver:

  >>Gustavsson

  Finns det fler religiösa urkunder som skulle passa i ett bokbål, eller gör du olika bedömningar här?

 9. Chaan skriver:

  Haha underbar förklaring och ja jag gillar också teckningen, väldigt bra. Håller även med föregående, Vilks är ett geni. Han skapar nämligen verk (Nimis) med högsta möjliga verkshöjd. Om någon blir fundersam på hur jag definierar geni i övrigt, så kan man slå in det på svenska wikipedia och bläddra i historiken. Tyvärr blev min artikel suddad då den inte mötte kvalitetskraven (inga källangivelser) så därför går den bara att läsa via historiken.

  Lustigt och passande sammanträffande med rubriken – jag gjorde igår morse en teckning med namnet ”Nimis i en polisstat”, en dubbeltydig teckning. ”Vän av ordning” kan nämligen tycka att den skulle sett bättre ut i polis-versionen. Men min vision bottnar egentligen i att det just är en uniformerad fascistisk polis som står där på stranden och beundrar verket.

  Spektaklet går att beskåda här:
  http://chaan.se/kultur/drawings.html

  Jag är usel på tyska så om någon vill rätta så är det ok. Titeln hör inte till konstverket utan är photoshoppad dit i efterhand som förklaring (och kan således lätt göras om).

  Då hälften av de fyra teckningarna är på tema Vilks tycks det som övervikt på detta, men det är inte så mitt skapande i själva verket ser ut, jag har bara inte publicerat det mesta på min officiella webbplats. Jag har dock gjort en uppsjö teckningar och målningar sista halvåret.

  För övrigt finner jag grafisk konst extremt utmattande. Jag gjorde även en målning igår och sov sedan hela kvällen och natten. Att gestalta inre bilder på papper är på det sättet raka motsatsen till att skriva poesi eller låttext av det, det är otroligt behändigt, snarast uppiggande. Bildkonst är dock oslagbart som omedelbart verkande uttryck.

 10. Lars Vilks skriver:

  Stellan. Du undrar hur jag ställer mig till bränn-koranen-dagen. Inte riktigt i konstnärens smak. Jag skulle föredra att tillaga den. Antingen medelst kokning eller nedmalning och bakandet av Koranbröd.

 11. Christina skriver:

  ”Va´kan du teckna så vackert.” Trots det gillar jag mer stilen på Rondellhunden den är oslagbar i allt.

 12. Stellan skriver:

  Så du har inget emot att man förstör Koranen, bara du får göra det på ditt eget sätt?

 13. Lars Vilks skriver:

  Stellan. Jag säger bara att OM jag hade tänkt mig att förstöra Koranen skulle jag ha valt de två angivna konstnärliga metoderna. Skall man elda Koranen får man ha goda argument. Den skriften är inte värre än många andra religiösa urkunder eller ej.

 14. Kenneth Karlsson skriver:

  Nej, man behöver inte ha goda argument för att bränna Koranen. Det är bara att bränna på bäst man vill. Så länge som man inte bryter mot nån brandsäkerhetslag.

 15. Cecilia skriver:

  Kenneth:
  Om jag eldar upp Koranen hemma i trädgården, alla andra lyckligt ovetandet – så är det ju inte samma sak som om jag går officiellt ut och säger – nu ska jag elda upp Koranen.
  Det första handlar om att göra sig av med något man själv inte vill ha – det andra om en slags ”uttalande” – ungefär.
  Naturligtvis måste man inte argumentera för det, men det faller sig kanske ändå naturligt att göra det..?

 16. Kenneth Karlsson skriver:

  Man behöver inte ha goda argument för att bränna upp Koranen, officiellt eller icke-officiellt. Du kan till och med ha dåliga argument för att bränna boken, ja du behöver inte ens ha ett argument. Bara att bränna på. Men tänk på brandsäkerheten.

 17. Lars Vilks skriver:

  Kenneth. Så kan man naturligtvis resonera, att inte resonera, men frågan är om man kan vara så omedveten – åtminstone i praktiken. Klart att eldaren gör ett uttalande i en känslig sak.

 18. Kenneth Karlsson skriver:

  Klart att det är ett uttalande, och i en känslig sak dessutom, men det förändrar ingenting i sak. Att bränna en bok är inget brott.

 19. Bokbränning hör till medeltiden och förtryckande regimer. Men när det är sagt undrar jag varför det inte blir samma uppståndelse när den svenska, danska eller amerikanska flaggan bränns i muslimska länder, och dessutom av mobbar som är utsända från regeringen?

 20. Kenneth Karlsson skriver:

  Bokbål har traditionellt betytt att man censurerat boken eller böckerna i fråga – se Hitlertyskland.

  Att bränna en bok i ett demokratiskt samhälle betyder dock något annat. Man censurerar inte (för man kan inte), man ogillar. Skillnad.

  När John Lennon så helt riktigt sa att The Beatles betydde mer för ungdomen än Jesus gjorde, tände man brasorna i den amerikanska södern och smälte ner ett antal skivor. ”Vilket var bra för försäljningen”, som Ringo senare sa. Även om jag personligen älskar The Beatles och håller de som de gudar de är, så skulle jag ändå inte drömma om att förhindra galna kristna fundamentalister att bränna deras skivor.

 21. Stefan skriver:

  Angående bok-, flagg- eller annan symbolbränning så kan jag bara återigen hänvisa till favoritklippet med Sveriges bästa komiker.

  http://www.youtube.com/watch?v=mxVTsV8HvTM

 22. Kenneth Karlsson: ”Att bränna en bok i ett demokratiskt samhälle betyder dock något annat.”

  Du har naturligtvis rätt men när det anordnas av en präst kan det lätt associeras till något annat. En intolerans mot alla andras meningar.

 23. Lars
  Över mitt senaste inlägg står det: ”Din kommentar väntar på granskning!.” Det var något nytt. Dock har jag inga problem med det så länge det tillämpas konsekvent.

 24. Lars Vilks skriver:

  Christer. Spamfiltrets mildare del är ”väntar på granskning”. Filtret är inte särskilt konsekvent på annat sätt än att det faktiskt tar bort tusentals hopplöst spammande. Det som kommer till granskning är så gott som alltid sådant som är äkta vara. Jag kan inte påverka det.

 25. Kenneth Karlsson skriver:

  Christer: även intoleranta har yttrandefrihet.

 26. Kenneth Karlsson
  Självklart. Men det var inte min poäng utan hur det uppfattas. Det underblåser de stämningar som redan finns i den muslimska världen att kriget egentlgen handlar om ett nytt korståg. Men som jag skrev inledningsvis finns det betydligt större anledning att reagera när svenska flaggan bränns än koranen.

 27. Kenneth Karlsson skriver:

  Yttrandefrihet är totalitär i så motto att den inte tar ansvar hur folk uppfattar och reagerar på det som sägs och görs under dens beskydd.

 28. Cecilia skriver:

  Totalitär. Beskydd.
  Kul.

 29. Maggie skriver:

  Visst har även intoleranta yttrandefrihet, som Kenneth skriver men om man offentligt bränner böcker som en maktmetod att visa sin avsky, så avslöjar det stor maktlöshet under yttrandefrihetens och demokratins flagga. Det avslöjar mera ngt om individens maktlöshet i förhållande till de egna makthavarna, än det har något konstruktivt att säga. Varför bortse från denna uppenbara sanning bakom kulisserna? Däremot förblir maktlösheten oanfrätt som ”flodhästen i vardagsrummet” som ingen talar om, men påverkar allas liv.

 30. Kenneth Karlsson skriver:

  Yttrandefriheten tar inte hänsyn till graden av makt eller maktlöshet. I ett demokratiskt samhälle är den given, oavsett position eller situation.

  Och att bränna en bok betyder inte alls att någon form av maktlöshet döljer sig därbakom. Det kan mycket väl istället vara en välriktad demonstration mot något som man inte gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.