Del 1025: I sommarvärmen

Sommarhettan till trots händer det en del. Almedalsveckan ger oss nu möjligheten att få höra vad våra politiker har att säga. Reinfeldt har redan förklarat att hans parti är samhällsbärande och idag framhäver Lars Ohly vänsterpartiet som ”välfärdspartiet”. Skillnaderna mellan de etablerade partierna är inte stora och de har förtvivlat svårt att finna skillnader. Återstår två saker för att skapa olikheter. Det ena är att lova anslående reformer som inte kan finansieras. Sådant kan gå hem. Det andra är ”känslan” eller estetiken. Väljaren kan gå efter att framstå som radikal genom att rösta vänsterut och vice versa.

Inget parti kommer att låta sig ackompanjeras av Debussys pianostycke ur Children’s Corner från 1909 ”The Little Nigar” (The Little Negro”). Svensk översättning är inte att tänka på. Det ljungande ordet i vår tid är ”rasist”. Då är det inte fråga om uttalade rasister. Sådana vet man var man har och de är därför ointressanta. Men mot dem som man kan rikta ett uns av misstanke skall man omedelbart stämpla ut ”rasist!”.

Mohamed Omar har släppt en ny bok Islamisten. Åsa Linderborg har skrivit relativt vänligt om den i Aftonbladet. Tydligen är det viktigaste för Linderborg att han reagerade mot Israels invasion i Gaza. Hon passar också på att beskriva Ayaan Hirsi som motpol till Mohamed Omar. Man kan tycka vad man vill om Hirsi men att jämställa henne med Omar är ett ordentligt övertramp. Men sådan är Linderborgs stil. När hon skriver skall hon provocera och för att göra det är överdriften det enda möjliga. Åtskilliga skribenter och läsare retar sig på hennes efterslängar och det är nödvändigt för att markera sin plats.

Ikväll medverkar jag i finsk tv. I den korta trailern här säger jag en mening på finska men i övrigt är språkbarriären svår att överskrida. Men det handlar naturligtvis om konstnärens bekymmer med sin teckning.

I morgon vecklar ytterligare en flik av konstprojektet ut sig. Den stora mordbrandsrättegången kommer med all sannolikhet att bjuda på kostlig underhållning. Inte minst ser jag fram emot att höra brödernas berättelse om hur det var att grilla i ösregn och blåst.

Idag har det spelats boll. Vilks gör drömmål.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

9 svar på Del 1025: I sommarvärmen

 1. Cecilia skriver:

  Snyggt!! 🙂

 2. Torbjörn skriver:

  Den där Omar galenskapen är helt absurd. ALLA visste att Omar hade kontakt med svenska nazister och gravt antisemitiska traditionalister som Jonas de Geer. Och Omar skrev lyrik om självmordsbombare. Ändå släpptes han in i de fina salongerna överallt. VIDRIGT!

  http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Jonas+de+Geer+Omar

  Hela den här Omarsaken är värsta formen av hyckleri!

  För övrigt visar den soppan att de radikala islamisterna och de extrema nationella (nazzar och Svenskarnas parti, etc) i själva verket delar samma människosyn.

  /Torbjörn

 3. Susz X skriver:

  Tack Vilks- du gav inspiration att finna fakta från källan i det du påstår om Almedalen!

  Han rockar..:)
  Tumme upp! Äääntligen nån som fattar verkliheten för oss alla utan att vara ego!
  Blev förvånad- sikket bra tal – tänker på ungdomar, äldre och oss alla oxå! Ville bara dela med mig i sommarnatten..:)
  Lyssnar på talet- finns här, funkar att ladda ner i MP3 :

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3834620

 4. Kenneth Karlsson skriver:

  Hjälte, både på och utanför fotbollsplanen!

 5. Cecilia skriver:

  Snyggt självmål…menar jag förstås.

  Hehe…

 6. Torbjörn skriver:

  11 juli. Internationell dag mot stening, med anledning av Irans planerade stening av Sakine!

  http://ligator.wordpress.com/2010/07/06/11-juli-internationell-dag-mot-stening/

 7. TJ skriver:

  Omar och Ayaan Hirsi i Linderborgs version är här som förr den gamla härliga tredje ståndpunkten. Korrekt, progressiv och hamasvänlig.

 8. Chaan skriver:

  Mordbrandsrättegång, hittar du ingen enklare underhållning?

 9. JihadJoe skriver:

  Åsa Linderborg har visst blandat ihop sakerna lite. Det är inte Ayaan Hirsi Ali som kallat muslimer för cancer, utan det är muslimer som kallat henne för cancerslampa, cancerbitch, cancerhora osv.

  Här är låten: http://www.youtube.com/watch?v=M2qplyCurLA
  Och texten: http://www.lyricallysquared.com/viewsong/DHC/Hirsi-Ali-Diss/171591

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.