Del 1021: Muslimmor tar ton samt filmen om Ii-biennalen

En obetydlig historia om mångkultur. Bland de små 9-åriga skolbarnen fanns också en muslim. Fröken inbjöd muslimmor att komma till skolklassen för att berätta om muslimska traditioner. Ett alldeles lovvärt initiativ. Men muslimmor nöjde sig inte med att berätta för barnen om traditioner utan övergick också till politik då hon kastade sig över ”den där Vilks som hade gjort något fruktansvärt”. Fröken lät detta stå oemotsagt och försatte åtminstone ett av barnen i en svår situation ity hon kände farbror Lars som hon hade svårt att förstå som förfärlig.

Känsligt, känsligt, fröken duckar och blir stum.

Nåja, vi skall inte hänga upp oss på sådana bagateller. Idag är det midsommardag och dessutom lördag. Som kvällens underhållning släpper jag den efterlängtade filmen om Ii-biennalen. Missa inte att se biennalens den norske konstnären och tillika dansmästaren Egil ta för sig.

Det här inlägget postades i Biennaler, Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken, Projekt. Bokmärk permalänken.

9 svar på Del 1021: Muslimmor tar ton samt filmen om Ii-biennalen

 1. Chaan skriver:

  Ja det var återigen den bästa helgunderhållningen jag hittade! Lite märkligt faktiskt då jag bor i Stockholm som har väldigt tjockt program – men budskapet är ofta desto tunnare här!

 2. Tarkan skriver:

  Det var en dålig mor..

 3. Rebecca skriver:

  Det är just detta som är problemet. Tro på vad du vill men håll det privat. Kalla det då för tro och religion. Blir det politiskt, har man avsagt sig från att ens åsikter är religiösa och är därmed politiska, vilket innebär att de skall granskas, kritiseras, ifrågasättas och desikeras som sådana. Gör man religionen politisk, har man avsagt sig skyddet av religionsfrihet. Då får man stå ut med att bli beandlad som vilken annan politisk uppfattning som helst. Många har tyvärr abdikerat från demokratin och sveper allt med en hand. Reaktionär politik i religiösa skrudar blir ju inte bättre för det. Opportunismen frodas.

 4. Kenneth Karlsson skriver:

  Håkan: tack, ja äntligen en artikel i gammelmedia som försöker förklara Vilks konstnärliga gärning utan att moralisera.

 5. JohannaV skriver:

  Jag tycker att det inträffade är allt annat än en bagatell. Muslimmor bör genast be klassen om ursäkt.

 6. Pingback: J’accuse! Sveriges journalister och invandrarhatet! | Sverige är inte världens navel!

 7. Håkan W skriver:

  Hufvudstadsbladet skriver om ett brandattentat mot Vilks konstverk:
  http://www.hbl.fi/text/inrikes/2010/6/28/w48887.php

 8. Cavatus skriver:

  Den svenska flatheten förnekar sig inte. I rädsla för att stöta sig men någon låter givetvis skolfröken ett sådant blamage passera. Just denna mentalitet kommer att bli vår undergång, är jag rädd.

  För er som vill ha en annan bild än mainstreammedias av tillståndet i Sverige med demokrati, yttrandefrihet, immigrationspolitik etc., ni måste bara läsa Julia Caesars krönikor. De är obetalbara. Alla länkar finns här:

  http://www.korta.nu/jc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.