Del 972: Bar och muslimska barn

Det finns några intressanta artiklar som jag skulle vilja kommentera, bland annat Thomas Anderberg i dagens DN. Men det får vänta, resurserna räcker inte till just nu. I morgon finns jag på Spy Bar i Stockholm: Resumébar.

Igår fick jag en kuvert som visade sig innehålla ett antal barnteckningar. Uppenbarligen utförda av muslimska barn som en kommentar till min teckning. Vem som arrangerat det här, var och mera precis vilka som deltagit fanns det inga uppgifter om (poststämplat i Stockholm). Enbart teckningar och skrivna kommentarer. Man kan nog benämna detta lilla projekt ”Kränka tillbaka”. Här är några exempel:

barn-2mind.JPG

barn-devilmind.JPG

barn-tuppmind.JPG

Det här inlägget postades i Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

23 svar på Del 972: Bar och muslimska barn

 1. Christer Eriksson skriver:

  Dessa bilder av muslimska barn bör bemötas med bilder av hur barn, i islams namn, könsstympas.

 2. Jimmy skriver:

  Ja, det är roligt.

 3. Kenneth Karlsson skriver:

  Fina bilder, fina kommentarer. Konstverket sprider sig, växer. Själv har jag några intressanta mejlkommentarer, diskussionsinlägg, från konstauktoriteter. Säg till så skickar jag…kan bli en fotnot i det stora verket.

 4. Jeg kjøper ”Jag hatar mig. Jag ser ut som en böna” om du signerer den. Veldig fin!

 5. Frihetenärhär skriver:

  Hej Lars Vilks!

  Hoppas du gillar min hyllning till dig!

  Den är kanske lite överdriven och hoppas du inte tar illa vid dig av den!

  http://www.youtube.com/watch?v=8bh-raHrMJQ

  Ha det!

 6. Frihetenärhär skriver:

  Vidare så tycker jag att behandlingen av dig från eliten är skamlig, och jag skäms för att vara svensk!

  Du kanske är kontroversiell, men ingen har rätt att mordhota dig!

 7. devadatta skriver:

  Glöm inte att höja den konstnärliga kvalitén på barnteckningarna.

  http://www.buzzfeed.com/mathieus/what-would-a-childs-drawing-look-like-if-it-8q4

 8. Leif skriver:

  Man måste beundra barnens initiativ och handlingskraft. Ta reda på Vilks adress, skaffa kuvert och frimärken. För att inte tala om deras förmåga att hänga med i nyhetsflödet.

 9. Sultan of Swing skriver:

  Fantastisk.

 10. joanna skriver:

  Tack Leif för en toppenfin kommentar ovan!

 11. Jacob C skriver:

  Ja, det vore intressant med en kommentar från Vilks till Anderbergs artikel. Detta funderade jag över:

  ”Om inte annat ger den här litteraturen näring åt dem som varnar för kvalitetsbegreppets avskaffande. För när de estetiska värdena hamnat på sophögen återstår inte mycket annat än den nihilism som leder till total förvirring eller kapitulation inför marknadens värderingar där konsten till slut bara blir värdepapper.”

  Själv skulle jag aldrig köpa rondellhunden. Jag tycker visserligen att den är intressant, och jag stöder Vilks fullt ut. Men vad ska jag med ett tryck av rondellhunden till? Jag kan ju titta på den på Internet när jag vill.

  ”Tupp Villks” var rolig. Kanske just för att det står att den inte är rolig: ”Det är inte roligt”. Får mig att tänka på Magrittes: ”Ceci n’est pas une pipe”. Fast mycket charmigare än Magritte.

 12. Petra Privalov skriver:

  Leif>
  Jag undrar om det är barnen själva som har tagit initiativ eller om det kan vara t.ex. en dagisfröken som har tyckt att detta var en skojig ide.

  Det gör viss skillnad.

 13. joanna skriver:

  Hallå Petra, ironi är svårt, även om jag tycker att Leifs kommentar har kirurgisk precision.

 14. joanna skriver:

  Jacob C skriver; ”..Men vad ska jag med ett tryck av rondellhunden till? Jag kan ju titta på den på Internet när jag vill…”

  Precis, det mesta i bild- och konstväg behöver inte alls skrivas ut för att fungera. En projektor, bildskärm eller fotoram känns mer självklar, särskilt om mediet är uppkopplat.

  Bildkonstnärerna måste erbjuda något mervärde.

  Annat är det med konstprojekt utan ramar…

 15. fina teckningar är det ju i varje fall. tydliga i budskapet också.

  kanske en del av ett Skapande Skola projekt?

 16. Christina skriver:

  Jag tycker att det hela tar sig, fattar inte den så kallade ”kultureliten” att det du gör Lars är att verkligen sätta tummen på en öm punkt. Finns konstens frihet? eller vad gäller? Är det inte dags att vi startar budskapet ”Förbjud alla Religioner!” (Får endast utövas i hemmen tills det hela upphör att existera om ca 2000 tusen år) Vi vill befria människan med att få leva med eget ansvar och respektera alla människor med att följa FN-konventionen om mänskliga rättigheter och du hittar lyckan! Mitt konst projekt har här med startat!

 17. Maximus skriver:

  Rondellhundens konstscen sprider sig allt mer. Nu har hunden dykt upp i ett debattforum på familjeliv.se

  Frågan som debatteras är: Yttrandefrihet Lars Vilks vs. Sheik Abdullah Hakim Quick

 18. Daniel skriver:

  Jag tycker teckningarna var skitroliga och ett bra initiativ, jag tycker du borde ordna ett online galleri där alla ”kränkta” kan lägga upp teckningar och ”kränka tillbaka”.

  Ha en bra dag Lars!
  Mvh
  Daniel

 19. LenaGerner skriver:

  Jag tycker du ska göra en grafik av dom, det säljer som smör.

 20. Pingback: Twitter Trackbacks for Del 972: Bar och muslimska barn at Vilks.net [vilks.net] on Topsy.com

 21. Lacraia skriver:

  TuppVillks! Ja, det är jätte-jätte-jätteroligt. Jag hoppas att herr Villks och dessa barn kan starta ett kvädningskrig mot varandra. Det skulle roa oss åskådare något oerhört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.