Del 964: Den sjunde dagen

Efter en tidig uppstigning i Stockholm nådde jag mina soliga hemtrakter för att sedan medverka i ett radioprogram som gick via en studio i Helsingborg. Innan dess hann jag uppsöka en expert för att ordna med min mobiltelefon som under ett par dagar fått besök av hundratals sms som den okände mannen sänder mig. Föga kärleksfulla budskap men alltså många. Nu är det stopp med den trafiken och tydligen är han frustrerad när han gör sina telefonuppringningar för att kontrollera om mobilen är påslagen.

Programledaren i radion frågade mig hur man kränker svenskarna. Han hade försökt med Astrid Lindgren som pedofil men det hade inte haft någon större verkan. Nej, sådant bryr sig inte svensken om. Försök med naturreservatet eller någon fridlyst fågel föreslog jag.

Efter att ha chattat via Helsingborgs Dagblads webbtv åkte jag hem för att skriva en artikel på Newsmill. Den lär ligga ute nu. Under tiden pågår rättegången mot de sista finkade i Irland. Jag skulle tro att även dessa kommer att släppas. Det är mycket svårt att fälla på indicier, att man har planlagt ett dåd innebär inte att det verkligen skulle utföras…

För dem som visat intresse för rondellhundsteckningen skall jag nu sätta fart med att leverera. Den kostar sålunda 500 kr och det går bra att skicka ett mail till lars.vilks swipnet.se för att beställa en.

agenda-debatt.jpg
Från gårdagens debatt i SvT

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

14 svar på Del 964: Den sjunde dagen

 1. Ulf P skriver:

  Du gjorde ett lugnt och sakligt intryck.

  Fantastiskt att du som allvarligt mordhotad kan behärska dig mot sådana oförskämda lögner och påhopp från en ofrihetens lakej, kommunist, KGB-agent och Islam-kramare, hand i hand med några av historiens värsta ideologier/vidskepelser har de ju följt varandra i ofrihetens ring…

  Guillou sjönk säkerligen till havsbotten efter hans patetiska framträdande, ett utträdande från verkligheten. Själv hoppas jag att du fortsätter att vara del av och att återföra debatter, från Svenska medias pseudo, till verkligheten.

 2. Göran E skriver:

  När får vi se en fight i samtidskonst med riktiga och meriterade debattörer???

  Man kan fråga sig varför denne deckarförfattare ständigt blir inkallad för att kommentera allt mellan himmel och jord. Janne Gullig är onekligen bra på att skriva bästsäljande böcker för unga män som normalt inte läser. Nu alltså i ringhörnan mot i ämnet lärde Vilks angående samtidskonst.

  Lars, 1: beror detta på konstvärdens walk over, eller på vår svenska bild av Janne som ett, ja, universalgeni, denna gång förmedlat via Agenda?

  2: Vilka var konstnärerna som inte vågade sitta i samma studio som du?

  3: Du sörjer Jannes klena konstkropp. Finns det någon konstvetare eller värdig samtidskonstnär som du skulle vilja möta om inte i en förlösande så upplysande titelmatch?

 3. joanna skriver:

  Kanske blir det lite mindre debatt ett tag.

  Och vad har egentligen förändrats? Kommer media, utställningar, museichefer, skolor och andra bastioner ändra beteende nu?

  Har det hänt något avgörande med yttrandefriheten, eller väntar vi på ytterligare en provokation, och ytterligare en, och vad händer sedan?

  För Muhammed som rondellhund är väl för många precis lika känslig att visa som då den publicerades i Nerikes Allehanda för tre år sedan?

 4. Torbjörn Jerlerup skriver:

  Har du sett Lindströms rondellhund?

 5. Torbjörn Jerlerup skriver:

  Sorry! Vet inte om man kan lägga in bilder här. Här är länken: http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs105.snc3/15314_362466312671_708542671_3769499_1960490_n.jpg

  Den här teckningen han gjort från en terroristskola där man diskuterar dina bilder är också ganska bra: http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v3747/43/88/708542671/n708542671_1859270_6939107.jpg

  :o)

 6. Johan Sörman skriver:

  Till Kenneth Karlsson
  Om vänsterns syn på yttrandefrihet är att denna är en metod i stället för en princip gratulerar jag Dig till att ha kravlat Dig upp ur dess unkna håla.
  MvH
  Johan S.

 7. Håkan W skriver:

  Jag såg och lyssnade på chatten i Helsingborgs Dagblad ( http://hd.se/skane/2010/03/15/lars-vilks-svarar-pa-lasarnas/ ). Jag beundrar dig verkligen! Ditt stora mod när du bemöter alla dödshoten, ditt lugna och eftertänksamma sätt att besvara även negativa och kritiska frågor, din pedagogiska förmåga att klarlägga din inställning på ett så stringent och logiskt sätt! Må du få fortsätta länge med dina projekt, de behövs verkligen!

 8. LN skriver:

  ”Och en till, länk. Appropå Gud”
  – – –
  För att tala med/som Lindström:

  – Så jävla synd att teckningen inte föreställer Allah
  med till paradiset uppstigna muslimdöingar!
  – Dåå hade det blivit ett jävla liv!

 9. miller skriver:

  Härligt att se denna deckarträsk- sk. författare/läs landsförrädare bli stum i all sin (numer avmagrade) mallighet. En stolligare kommunist har sällan skådats sen Stalins tider. Att i TV ha mage att förklena hoten från islamister som mördar dagligen är inte bara smaklöst utan dessutom imbecillt. Westergaard blir angripen i sitt eget hem men detta ignoreras fullsändigt i SVT:s fulTV. Tack Lars Vilks för din enkla teckning som på alla sätt visar det största hotet vi har mot västvärlden idag. Politisk Islam och medlöpare.

 10. Anmäl mig! skriver:

  Underkastelselärans grundare Muhammed var 51 år gammal när han gifte sig med Aisha som endast var 6 år gammal. Han fullbordade samlag med henne när hon fyllde 9 år.
  Vad kallas en 51-årig snuskgubbe som sätter på 9-åriga barn med ett modernt ord?
  Svar: Pedofil.
  Alltså,
  Muhammed var Pedofil!

  PS Anmäl mig till DO för detta inlägg. Tack på förhand!

 11. Kenneth Karlsson skriver:

  Johan Sörman: Tack. Jag är själv rätt så glad att ha sluppit ur ideologins tvångströja. Med förnuftet någorlunda i behåll.

  Vilksdebatten visar på många saker. Bland annat på just det förhållandet att många vänstermänniskor (socialdemokrater inräknade) har svårt att försvara yttrandefriheten när den inte handlar om kampen mot kapitalismen eller kampen mot imperialismen (läs: USA, Israel, Västvärlden). Yttrandefriheten mer som metod än som princip alltså.

  Debatten har dessutom, åtminstone för mig, visat på ett annat fenomen: att även troende människor verkar ha svårt att se principen i de demokratiska fri- och rättigheterna. Där tycks respekten för den religiösa tron stå över yttrandefriheten. (Nu talar jag om kristna troende!)

  Därtill kommer en tredje iakttagelse, om konstfolkets märkliga piruetter, vilket ju Lars Vilks utmärkt skrivit om många gånger.

 12. Gunilla skriver:

  Hur stor är upplagan av/för rondellhundsteckningen de luxe?

 13. Lars skriver:

  Gunilla. Upplagan är inte numrerad men varje blad har ett produktionsdatum. Jag räknar med att det totalt kommer att bli ett 40-tal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.