Del 938: Ända fram och vidare

Inte minst genom det värdefulla, för att inte säga avgörande, stödet från mina läsare kunde jag kamma hem segern i kampen om vem som skall bli chef för Moderna. Segerintervjun finns på konsten.net. Lägg märke till länken, den är vald med omsorg.

Nå, allt det där är nu historia och det är dags att ta itu med passiviteten i konstvärlden. Jag ber er redan nu boka in den epokgörande utställningen som kommer 2011. En rivstart där jag kommer att engagera Cai Guo-Qiang. Han har länge lekt med pyrotekniken i otaliga konstsammanhang men nu är det alltså fråga om en substantiell insats.

mod-exp-full-t.jpg

Med utställningen Explosion utövas en bokstavlig institutionskritik som avlägsnar delar av den vägg som skiljer institutionen från den övriga världen. Evenemanget kommer ändå att verka symboliskt eftersom den övriga världen inte är intresserad av att komma in i konstvärlden – och vice versa. Fördelarna är ändå många inte minst genom den operativa PR-åtgärd som fanfaren till utställningen kommer att skapa: ”Museichefen inledde sitt arbete med att spränga museet”.

Efter smällen är alla välkomna till det nyöppnade caféet med skylt designad av Martin Kippenberger 1994.

kippenberger-unt94mind.JPG

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

2 svar på Del 938: Ända fram och vidare

  1. Venus skriver:

    Låter hoppfullt det där med att forcera barriären mellan utövare och publik. Intresset finns om folk får en chans och lite handledning i att ta fram de kreativa glasögonen och att var med och skapa själva.

  2. TJ skriver:

    hahaha, kom mig att tänka på M. Bulgakov och nu citerar jag ur minnet – Hallå, är det polisen, det här är poeten som ringer från mentalsjukhuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.