Del 930: Ännu mer än seriöst

Idag har jag haft en föreläsning i Munka Ljungby om Venedigbiennalen. Den som leddes av en av mina konkurrenter om tjänsten på Moderna. Jag kommer också att hålla öppna föreläsningar när jag äntligen intar chefsstolen. De musikaliska inslagen kommer inte att saknas.

Vi kan ovillkorligen räkna med en smutsig valkampanj. I just detta sammanhang är en sådan särdeles passande.

Administrationen på konsten.net skriver: ”Även om jag inte är helt säker på hur seriös Vilks är med sin ”ansökan”. En viktigt [sic] del av hans framtoning är ju att man aldrig ska veta riktigt var man har honom. /Admin”

Jag rättar honom: En viktig del av konstens framtoning är ju att man aldrig ska veta var man riktigt har den. Sedan kan man bry sitt huvud angående hur något som knyter an till konsten skall vara när det är ”seriöst”. Konsten påbjuder mer än seriöst, jag tror jag kan bemästra det.

Ett namnbyte är självklart. Jag började skissa på den saken redan 1977.

1978-mmmlit.JPG

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

1 svar på Del 930: Ännu mer än seriöst

  1. Förnöjd förnyare skriver:

    Hallå alltså!

    ”Nutida museet”, förslag på namnbyte… heja Vilks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.