Del 910: Fundamentalt i Östafrika

Jodå, det har blivit fart på gossarna i Östafrika. Attentatet mot Kurt Westergaard hade sitt ursprung i terrororganisationen därstädes. Al-Qaida i Östafrika och al-Shabaab i Somalia är förbindelser som attentatsmannen ägnade sig åt.

Jag nämnde att jag med min rondellhund inte alls har samma symbolvärde som Kurt Westergaard. Emellertid kunde jag nu under förmiddagen konstatera att jag inte är helt bortglömd, inte ens i Somalia. I den globaliserade och mångkulturella värld vi lever i har även svenska språket blivit internationellt gångbart. Jag fick ett personligt samtal från en man som på bruten svenska frågade mig om jag kände till vad som hade hänt med Kurt Westergaard. Efter att vi hade kommit fram till att jag visste det meddelade han mig upprepade gånger att jag kunde räkna med en påhälsning: ”Vi kommer och hälsar på dig.”

Mannen kostade också på sig ett andra samtal som praktfullt inleddes med någon bönutropare eller möjligen en stridsmaning innan han själv trädde fram med det glada tillropet: ”Vi kommer, vi kommer”.

Det kan vara så enkelt att han vill få igång lite uppmärksamhet för sin organisation. Helt kan man inte nonchalera saken så jag får, som under den hektiska tiden, plocka fram mina försvarsanordningar och barrikadera mig. I väntan på yxmannen 2.

Möjligheterna till att utveckla ett intressant, men ack så inkorrekt, konstprojekt är närmast överväldigande. Det här är ingenting för konstvärlden.

flykt1mind.JPG
Flyktväg med rondell och rondellhund

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

24 svar på Del 910: Fundamentalt i Östafrika

 1. Chgod skriver:

  att det skulle framträda ringar på vattnet efter Westergaardsanfallet var väl väntat.

  sprayburk och tändare bredvid kaffemuggen nudå, finns även USB-missiler att koppla till datorn, dock inte Iranska.

  http://www.youtube.com/watch?v=xFObRusJt24

 2. mellis skriver:

  Att de bara orkar. Hoten grundar sig kanske på en falsk tro hos troende … muslimer eller andra … att icke-troende är särskilt rädda för döden. Den eviga sömnen utan gudar eller djävlar gör ju tvärtom att man slipper dessa människor och alla andra bekymmer. Och att dö i ett våldsamt överfall går ofta snabbt och är mindre påfrestande än vad många föreställer sig … chocken stänger av smärtan.

  Rondellhunden visade sig vara stor konst … den lilla teckningen satte fingret på en öm punkt i det mångkulturella Sverige.

 3. Christina skriver:

  Ja, de vill få oss rädda men det visar bara på hur små de är, och de förstår inte att dom med sina hot skapar negativa känslor för muslimerna i västvärlden och det är orättvist mot många bra muslimer.

 4. u.s skriver:

  lite spännande ändå! hoppas för alla inblandade det hela ”rinner ut i sanden” så att säga.

 5. Jacob C skriver:

  Intressant och inkorrekt, men också vackert. För visst är det är fint med frusna åkrar?

  Men så funderar jag ju lite över vilket personligt pris det är värt att betala för sådant som ”den särskilda skönheten”? Eller är det snarare ”yttrandefriheten” du vill värna?

 6. Pingback: Samtal till Lars Vilks « Bronsonbloggen

 7. Runa G skriver:

  Cool bild, heja Vilks!

 8. Rävjägarn skriver:

  Onekligen passande med harvens mönster i den frusna jorden.

  Det är svårt att tänka sig att ”god” troende hittar på något så dumt. Om det inte vore för alla dessa dumheter, skulle jag tycka att religion är något bra och fint. Dylikt beteende kan knappast vara ”vad herren vill”.

 9. Jonas skriver:

  Väl rutet Lars! Det mod du visar liknar inte mycket vi ser hos svenskarna. Jag hoppas att du slipper använda flyktväg och att yttrandefriheten till sist slår rot hos alla.

 10. Humanisten skriver:

  Ring i klockan när östafrikanerna kommer Lars, så ska vi bjuda dessa på en åktur som som tidigare aldrig skådats.

 11. Pingback: Det er en kold tid.. « Snaphanen

 12. UncleBob skriver:

  Dina rondelhundar har verkligen fungerat som en katalysator som triggar de lättkränkta.

  Att brusa upp och anklaga dig för att HÄDA Muhammed är i min värld oerhört svagbegåvat.
  Av alla de negativa kommentarer jag läst förstår jag att man dessutom är i total avsaknad av självisikt och humor. Dock är din fan-club 10 ggr större.
  Kör hårt Lars!

 13. Thor skriver:

  Vill du provocera verkligen? … börja då med ”förintelsen” eller ”holocaust” … ridikulisera den storsta logn i hella mänsklighetens historia … garanterat uppmärksamhet … i hella världen … eller är du inte så tuff? … kommer du ihåg biskop Richar Williamson från Stor Britanien på STV? … utan att rita något hanfick mycket uppmärksamhet, han har ballar … har du?

 14. Nemokrati skriver:

  Så fruktansvärt. Hoppas du får allt det stöd du behöver.

 15. Christer Eriksson skriver:

  Lars. Det är tråkigt och helt oförsvarligt att du återigen ska behöva utsättas för dessa dödshot. Men förhoppningsvis är det bara ett uttryck för ren desperation från terroristernas sida där de slår blint åt alla håll idag när världens blickar har riktats mot Jemen och Somalia som ett led i terroristbekämpningen. De känner förmodigen att snaran börjar dras åt kring halsen, men jag är ändå glad för att du tar dina förbehåll efter den sista tidens dramatiska utveckling med Kurt Westergaard.

 16. Christina skriver:

  Finnes, hus självkostnadspris, om du behöver!

 17. Pingback: Konstnären Lars Vilks telefonhotad från Somalia « Fria Nyheter

 18. Venus skriver:

  Är säker på att din skapelse r-hunden skäller högljutt om de onda smyger i buskarna. Håller med Jonas VIII och önskar att yttrandefriheten skall få tillåtas slå ut sina kronblad igen som ett signum på Europas utveckling genom århundradena.

 19. Johan Lundberg skriver:

  Nej, konstvärlden duckar givetvis i detta fall. Det framgick tydligt i gårdagens vedervärdiga DN-krönika av Dan Jönsson. Provokationer bedrivs ”kononstvärlden” med fördel mot andra grupper som duckar, såsom svenska högkyrkliga människor, alternativt pingstvänner eller kristdemokrater. Provokationer som på allvar undersöker gränser som verkligen behöver undersökas avfärdas däremot regelmässigt. Det är extremt tragiskt att se. Men du har åtminstone stöd härifrån, Lars!

 20. 80talisten med utländskt urspung skriver:

  Gött jobbat Lars. Du vågar göra det jag inte vågar, uttrycka mig offentligt. Hoppas det löser sig. Guds frid 😉

 21. Karin skriver:

  Courage, Vilks! Håller (i den här frågan bör jag kanske tillägga) helt klart på dig!

 22. Tommy skriver:

  ”Vi kommer, vi kommer”.

  Satt dom o runka bulle i andra ändan av luren, haha

 23. cdt skriver:

  Karin: Du är säker på att du inte håller på de mordhotande islamisterna då? Vad innebär det att ”hålla på någon” i ett sånt här sammanhang? Är inte det rätt enfaldigt uttryckt?

 24. Pingback: "Vi kan alla bli en Westergaard" « SVERIGE OCH IMMIGRATIONSPOLITIKEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.