Del 855: Ett kärt tema: misstänkt pedofili

Med ett särskilt intresse kan man begrunda skandaler som hänger samman med möjliga pedofila bilder. Tate Moderns utställning Pop Life: Art in a Material World, har en bild av Richard Prince avlägsnat genom myndigheternas ingripande. En relativt känd bild (Prince har approprierat bilden) från som har varit med åtskilliga gånger. Det blir ingen stor sak i konstvärlden, påstådd pedofili åstadkommer inga principdebatter. Trots att presentationen i konstsammanhang, i detta fall och många andra, är en kommentar kring precis motsatsen mot vad sedlighetspolisen agerar mot. Man bör inte göra ett projekt om och mot pedofili och visa olämpliga bilder.

prince_brooke-shields-spiritual-america-1983mind1.JPG
Den omstridda bilden som Helsingborgs Dagblads skribent ”skulle säkert finna bilden svår att se på”.

prince-spiritual-america-4-2005-brooke-shieldsmind2.JPG
Samma modell, också i Richard Prince bildserie, något äldre

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.