Del 840: Åter från Baltikum

Efter ett kortare uppehåll är jag nu tillbaka. Under några dagar har jag varit konstguide i Riga och Tallinn. Jag tackar samtidigt för de intressanta och läsvärda kommentarer som under tiden har influtit.

svarthuvudenas-gille-riga-mind.JPG
Svarthuvudenas gille i Riga (rekonstruerat 2001)

utsikt-tallinn-mind.JPG
Utsikt över Tallinn från Domberget

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

3 svar på Del 840: Åter från Baltikum

 1. JOEL SVENSSON skriver:

  Jag har varit på Domberget och vid Svarthuvudenas gille. Tallinn och Riga är intressanta städer. Där finns även intressant konst, om man söker noggrant.

 2. Lapsang skriver:

  Hej Lars! I egenskap av exil-lett, konststuderande och flitig läsare av din blogg blev jag lite nyfiken på vad guidandet rörde sig om och hur/vad din relation till Lettland är i allmänhet med tanke på ditt efternamn, om det inte är för personligt?
  Mvh Lapsa

  Joel: Var börjar man sökandet?

 3. Lars skriver:

  Lapsang. Min relation till Lettland är min farfar som var lettländare. Han gifte sig med en estniska och bodde nära gränsen. Min far kom som flykting till Sverige.

  Söker man efter samtidskonsten i dessa länder finner man den främst i Tallinn eftersom Nordens största konstmuseum finns där. Man skall dock inte vänta sig alltför mycket, saken står ännu på tillväxt, tiderna är kärva och publikunderlaget obefintligt. I Riga återfann jag samtidskonsten i ett projekt av LCCA Latvijan Contemporary Center for Art. Lokalerna till de butiker som nyss gått i konkurs kom till användning för ett antal installationer på en par av affärsgatorna. Tyvärr hade elektriciteten också försvunnit varför konsten fick beskådas genom mörka fönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.