Del 793: Simone Berti

En Venedigbiennal kan vara en raketlyftare för vissa konstnärer. Så för Simone Berti – 1 000 placeringar upp på artfacts. Inte alltför många torde ha lagt märke till honom. Det är lätt att förstå eftersom hans bilder inte är särdeles påträngande och hans parkinstallation intill Arsenale ett misslyckat val. Intrikat men med risk att uppfattas som lättviktig. Lättviktig eller ej är förstås en fråga om hur konstvärlden väljer att beskriva honom.

På Venedigbiennalen försvann han helt i mängden men lite mer än det förtjänar han. Ladoniabiennalen har curaterat betydligt bättre och i klippet nedan får ni se Simone Berti på sitt bästa. Musik av sofistikerade legenden Ornella Vanoni och Luciano Berio.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Projekt, Venedig 09. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.