Del 729: Malm och hans islamofobiska citatteknik

Andreas Malm skriver igen i Aftonbladet. Han försvarar sina teser med sitt välkända ursinne. Dock har man onekligen anledning att betvivla hans argumentation när man ser hur han använder sig av citat. Malm och jag har en relation, han är min ovilliga skulptur, en färgklick i ett konstprojekt som han har svårt att förstå. Han kan inte heller fatta att i den mån jag har några synpunkter är de högst rimliga.

Men så var det citattekniken. Så här får han till det:

”Min bok har – allt annat vore oväntat – utsatts för hård kritik. Vi kan bortse från sådana röster som Lars Vilks, som med sina egna ord tror på det muslimska ’hotet om att överta ett civiliserat land och införa barbariet’ (Expressen 29 mars).”

Vad jag skrev var detta:

”En realitet vi måste lära oss att hantera är att debatten om islam är här för att stanna. Här finns hela den härliga rekvisitan om dödshot, fanatism, kvinnofientlighet, upplopp, brottslighet, sharialagar, växande getton, överdrivna krav på särbehandling och hotet om att överta ett civiliserat land och införa barbariet. Folkdjupet tar starka intryck av denna rekvisita eftersom tråkigheten aldrig får plats.”

Andreas Malm får för sig att jag redovisar min egen åsikt när jag istället räknar upp alla de debatteggande inslag som håller saken vid liv.

Det är andra gången som Malm missbrukar citat av mig. Jag är nog inte ensam om den saken.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

15 svar på Del 729: Malm och hans islamofobiska citatteknik

 1. Tor Billgren skriver:

  Malm måste vara en av dina mest geniala skapelser. Jag tycker han är allra roligast när han bräker ”Hamäääz”.

 2. Sensationella uttalanden av Andreas Malm skriver:

  Andreas Malm: “Muslimer är motsatsen till det som är gott, som vi västerlänningar, européer och svenskar står för. Muslimer representerar medeltiden, kvinnoförtrycket, oförnuftet, våldet, blodstörsten, terrorn osv, i kontrast till oss som står för de goda sakerna.
  Det är ett problem att den muslimska befolkningen är så stor i Europa. Muslimer är farliga. De är förmoderna. De är förtryckande osv osv“!

  http://svtplay.se/v/1514411/babel/del_12_av_14?cb,a1364145,1,f,102835/pb,a1364142,1,f,102835/pl,v,,1514411/sb,p102835,1,f,102835

 3. Christer Eriksson skriver:

  Efter att ha sett debatten mellan Andreas Malm och Carl Rudbeck i Babel så är det inte svårt att se den vänsterintellektuella debattstilen a la Courbet: ”Skrik högt och gå rakt fram.”

  Carl Rudbeck ger däremot en vettig analys bild i DN: ”Religion ska tåla kritik.”

  ”Malm tar inte heller på allvar tanken att det faktiskt kan finnas stora problem med att sammanjämka modern demokrati med en ålderdomlig religion. Man är inte islamofob bara för att man ser svårigheter här. Muslimska tänkare har brottats med dessa problem i snart två hundra år i sina försök att få folkstyre att gå ihop med tanken på Guds allmakt. Det är inget lätt projekt. Men det får inte bli förbjudet, som Malm verkar önska, att ställa dessa frågor. Det är nämligen ingen självklarhet att Koranen och John Stuart Mills ”Om friheten” utan svårighet låter sig sammanjämkas.”

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/religion-ska-tala-kritik-1.756335

 4. Christer Eriksson skriver:

  När jag fortsätter att läsa andra artiklar av Andreas Malm måste jag erkänna att maken till irrelevant och osaklig argumentation har jag inte stött på sedan Fred Torssander gästade Vilks blogg. Men de är väl framsprungna ur samma irrationella idetradition?

 5. TJ skriver:

  Malm är en fascist men en vänsterfascist och går därför hem i vänsterstugorna.

 6. Rudbeck mot Malm, tokenskapernas krakel! skriver:

  Rudbeck mot Malm, tokenskapernas krakel

  När jag såg på Babel undrade jag vem av kombattanterna var tokigast; den rabiata ynglingen eller den gaggige gubbstrutten?!
  “Religion (Islam) ska tåla kritik”; rabblade Rudbeck och hans antagonist Malm var inte sen att hålla med honom!
  Vad Rudbeck inte begriper är att Islam inte tål, någonsin tidigare aldrig tålt och kommer heller inte att tåla kritik. Det finns en naiv tro hos en del svenskar att Islam går att tämja som Kristendomen. Denna naiva tro bottnar i en “abysmal ignorance” om Islams beskaffenhet. Det finns inte en chans i ”Evolutionen” att ändra på Islam. Glöm det!
  Och vad gör Rudbeck då då när hans skrattretande vädjan till Islam att tåla kritik förklingar ohörd?
  Har Rudbeck något koncept för att återerövra den redan förlorade yttrandefriheten i Sverige?!

  Vidare urgerade gubbstrutten att han var skeptisk till Islam men inte mot muslimer!
  Maken till löjeväckande hyckleri får man leta efter. Det är så genomskinligt att det egentligen ens inte förtjänar en kommentar!
  Skulle Islam varit ett problem om det inte fanns muslimer?
  Skulle det överhuvudtaget ha varit någon debatt kring Islam, skulle någon brytt sig eller ens varit medveten om Islams existens om inte allt växande horder av muslimer invaderade landet?!

 7. Ha Ha Ha skriver:

  Tokigast var nog Fågelskrämman som höll i krakelet!

 8. Christer Eriksson skriver:

  Debatten om Andreas Malm’s islamofobi fortsätter i Expressen.
  http://www.expressen.se/ledare/1.1529813/sokes-sanna-antirasister

 9. Lars skriver:

  Tack för tipset Christer! Om Malms bok åstadkommer något är det att visa hur den ensidiga polariseringen gång på gång visar samma resultat. En fråga för debattörerna.

 10. Oskar skriver:

  Hej,
  jag heter Oskar och är chefredaktör på en skoltidning på hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg som heter Hvitsnurran. Vi är mycket intresserade av både konst och yttrandefrihet. Vi tycker du är en förgrundsfigur inom båda dessa områdena och vill väldigt gärna intervjua dig och göra någon sorts reportage.

  Om du är intresserad så kan du väl skicka ett mail till mig på oskar.simann@ungmedia.se så kan vi hitta på något bra sätt att ordna det hela.

  MVH
  Oskar Simann

 11. Andreas Malm går lös på muslimer i TV skriver:

  Va ….. är det han säger?!
  Andreas Malm: ”Det är ett problem att den muslimska befolkningen är så stor i Europa. Muslimer är farliga“!

  http://svtplay.se/v/1514411/babel/del_12_av_14?cb,a1364145,1,f,102835/pb,a1364142,1,f,102835/pl,v,,1514411/sb,p102835,1,f,102835

 12. Andreas Malm är ett GENI skriver:

  Andreas Malm är ett GENI

  Andreas Malm har av islamofober beskrivits som rabiat dåre, galning, naiv yngling med lös skruv osv. Men faktum är att Andreas Malm är allt annat än en dåre. Andreas Malm är geniet som har lyckats föra alla bakom ljuset, både islamofober och islamofiler, högern liksom vänstern, såväl folkpartister som Sverigedemokrater, ja praktiskt taget hela chattekarterongen , men framförallt Halal-SVT!
  Andreas Malm har lyckats med vad ingen annan islamofob lyckats med tidigare.
  Med ett genialiskt enkelt trick har Andreas Malm lyckats smyga ut sitt islamofobiska budskap genom Halal-SVT´s benhårda censur av islamkritik. Medelst att hävda att han bara “citerar” andra, namngivna eller icke-namngivna personer, fick han basunera ut det mest hårresande tillvitelser mot islam och muslimer via Halal-SVT´s annars äckligt politiskt korrekta program “Babel“.
  Se och hör här på vad Andreas Malm säger: “Muslimer är motsatsen till det som är gott, som vi västerlänningar, européer och svenskar står för. Muslimer representerar medeltiden, kvinnoförtrycket, oförnuftet, våldet, blodtörsten, terrorn osv, i kontrast till oss som står för de goda sakerna.
  Det är ett problem att den muslimska befolkningen är så stor i Europa. Muslimer är farliga”!

  http://svtplay.se/v/1514411/babel/del_12_av_14?cb,a1364145,1,f,102835/pb,a1364142,1,f,102835/pl,v,,1514411/sb,p102835,1,f,102835

 13. Varför konverterar Andreas Malm inte till Islam? skriver:

  Jag är fullt benägen att hålla med kommentatorn ovan i sin analys av Andreas malm´s dolda agenda.
  Jag har länge funderat på vad denne Andreas Malm, islams självutnämnda brännvinsadvokat, har för bevekelsegrunder i sin propaganda, och jag har undrat: Om Andreas Malm verkligen älskar Islam och muslimer som han påstår, och om han verkligen menar det han säger att Islam är så bra, varför konverterar han inte till Islam, då?
  SKUMT!

 14. Andreas Malm´s NASALA intonation låter gulligt skriver:

  Säga vad man vill om Andreas Malm, men hans omåttligt manierade NASALA intonation, varmed han förtvivlat försöker dölja sin white trash-tillhörighet låter faktiskt ganska gulligt; tycker min moders enda dotter, i alla fall!

 15. Christer Eriksson skriver:

  Sydsvenskans intervju med Andreas Malm säger väl allt..!?!

  Vad tycker du själv om islam som religion?

  – Jag är ateist. Men jag kallar mig ”anti-ateistisk ateist”. Jag tycker inte att ateismen är relevant som politiskt projekt. Det är mer intressant att se motsättningar inom religion än mellan icke-troende och troende. Det finns både progressiva och reaktionära krafter inom alla religioner.

  http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article425603/En-agitator-som–gar-i-gang.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.