Del 666: Nationalskalden som blev islamist

Zeitgeist, vad är det? Förr, åtminstone i konsten, rörde det sig om något som ännu inte framträtt men som konstnären med sin känslighet kunde förnimma. På det tror man inte längre och Zeitgeist blir istället de vågor av händelser och engagemang som det globala informationssamhället åstadkommer.

I Gaza där bomba de. Israel anstränger sig över hövan för att göra sig impopulära och omöjliga i världens ögon. Skjut så svarar vi. Och om det finns två terrorister som gömmer sig bland 50 oskyldiga då skjuter man samtliga och har eliminerat två terrorister samt visat att så skall man inte göra.

Nu gäller det för världssamfundet att få slut på Vilda Västern.

Egendomliga följdverkningar kan dock konstateras och vi ser i Expressen att Mohamed Omar har genomgått en väckelse och från att ha varit en fredspredikande muslim är han nu omvänd till islamist och stöder Hamas, Hizbollah och Iran. Så mycket var fagert tal värt för den känslige poeten som även utropat sig till Sveriges Nationalskald.

Jag bjuder därför på lite lördagsunderhållning i vilken även Andreas Malm framträder. De två såta herrarna står varandra numera nära. Och de delar också egenskapen att vara mina skulpturer.

VIDEO

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken, Musikalen Dogs. Bokmärk permalänken.

6 svar på Del 666: Nationalskalden som blev islamist

 1. Christer Eriksson skriver:

  Det är intressant att du nämnde just Mohamed Omar eftersom jag själv diskuterade med en okänd poet från Pakistan,Islamabad, som stod inför sin debut, för bara några veckor sedan. Samtalet förflöt lugnt tills jag av ren vetgirighet frågade om det inte var riskfyllt att leva där med tanke på den riskbild i form av självmordsbombare som utmärker just den regionen. Men då fick jag bara till svar att nyhetsrapporteringen från västliga länder inte var pålitliga, och därmed var den diskussionen över.

  Sedan dess har jag undrat om ifrågasättandet av terroristverksamhet i en gudomlig kontext likställs med religionskritik av Islam av en del muslimer?

 2. Lars skriver:

  Det är väl ändå så att nyhetsrapporteringen inte ger någon representativ bild av Pakistan. Risken att dö av trafikolyckor och sjukdomar är t ex substantiella faror; terrorbombning är trots allt relativt sällsynt.

 3. Rasmus skriver:

  Från en nyhetsrapportering till en annan: Situationen i Gaza verkar vara extremt hyperreell, ungefär som invasionen av Irak, med undantag för den stora skillnaden att rapporteringen från Irak var vinklad från ett annat perspektiv – den följde i hög grad med de invaderande styrkorna..
  och en tredje – om Malmö verkar det finnas en bild att det är en oerhört farlig stad att vistas i (sett från övriga Sveriges ögon) – staden har ett betydligt värre rykte som en våldsam stad än den förtjänar.

 4. G skriver:

  När får vi höra dina kommentar om nya Wallander-filmen, Lars?

 5. jonathan skriver:

  bomba 666 this is the music for me yeah

 6. jonathan skriver:

  asså vad fan är detta för sida

  värsta kuk sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.