Del 651: Documentageneralen och videor

Så har nästa general för Documenta, nr 13, blivit utsedd, Carolyn Christov-Bakargiev. Hon är verksam i Italien och New York. Men väl främst känd för den senaste Sydneybiennalen. Bland annat uttalade hon då:

“artists are visionaries, and the leaders of our imagination. At every point in time where there has been a revolution, it is artists who have seen it and articulated it first.”

Vi får en romantiskt sinnad curator fascinerad av visioner och revolutioner. Säkert kommer alla att bli någorlunda nöjda, här väntar inga stora överraskningar.

Rasmus som brukar skriva kommentarer har varit i Portugal och har producerat en performancetest som finns på video. Rekommenderas. Den börjar lite trögt men snart griper han gitarren. HÄR.

Mer att se på: Jag har ställt samman en video från Nimis i november. Vid första filmningen hade jag lite tekniska problem med kameran därför verkar kameraarbetet i den första delen en smula expressivt. Vid den andra filmningen kom det plötsligt besökare vilket gav väsentligt liv åt händelserna vid havet. Notera musiken i senare delen: Isildurs banes specialkomponerade Wotans torn.

VIDEO HÄR.

Det här inlägget postades i Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

6 svar på Del 651: Documentageneralen och videor

 1. cn skriver:

  ???????????????????????????????????????????????????????????

 2. david 29 malmö skriver:

  Nu har Vilks berömda respektlöshet slagit till mot intet ont anande Nimis. Som fd Höganäsare så blir man lite kränkt av att se en så usel film om Nimis. Speciellt den där panflöjts-easylistening-skräpet i bakrunden…SKÄRPNING!

 3. Lars skriver:

  Ja du David, visst får man tycka som man vill. Någon särskild ambition har jag inte med den här filmen, kamerarbetet är inte det bästa men den fångar några enkla och tillfälliga situationer.

  Däremot tycker jag att du är orättvis mot Isildurs Bane. Klart att det är motiverat att lägga in detta stycke (som är en del av deras cd The Voyage, 1992) en komposition speciellt gjord för Wotans torn. Om du har problem kan du se det som en dokumentation. För övrigt är Isildurs Bane en verkligt kompetent musikgrupp: http://www.myspace.com/ibexpo

 4. mellis skriver:

  Alldeles utmärkt och fängslande dokumentation av Nimis. Tack för den. Har ännu inte blivit tillfälle för mig att besöka tornen.

 5. cn skriver:

  ?? ?tian tan?
  ?? ?wo tan?

 6. JOEL SVENSSON skriver:

  Jag är inte imponerad av Carolyn Christov-Bakargiev. Harmlösa curatorer eller generaler sätter sällan några spår i konsthistorien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.