Aktivitetsrapport

Sålunda blir de famösa teckningarna utställda i konsthallen i Luzern från den 6 september till den 5 oktober. Totalt kommer 14 st att visas, både några som gjorts före rondellincidenten och de som gjordes strax efter. Klassiker som Judesuggan och Jesus som elefant t ex.

Eftersom det inte gick att genomföra någon utställning vare sig i Sverige eller Norge är Schweiz ett gott val. Luzern ligger mitt i omgivet av den väldiga fästning som utgörs av Alperna. Dessutom kan det vara så att det inte blir något ståhej. Sensationen kan inte upprepas i det oändliga. Man måste komma ihåg att betraktaren skapar verket.

Med lokal för visning av musikalen går det framåt. Nu skall bara arrangörerna få möjlighet att se en del av materialet för att förvissa sig om vad det handlar om. Det verkar nu som om saken kommer att lösa sig även om det blev nödvändigt att rycka ett stycke norrut i landet.

Något intresse för projektet finns det i varje fall. Idag hade jag besök av BBC.

Igår visade på svensk tv ett inslag om Nimis. Rätt sevärt inte minst beroende på att man lät kronofogden medverka. Programmet finns nätet under Gokväll.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Projekt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Aktivitetsrapport

 1. Muhammed skriver:

  Tillykke.

 2. JL skriver:

  Kommer teckningen ”Jesus som pedofil” att visas i Schweiz?

 3. Lars skriver:

  Jodå, Jesus som pedofil kommer att visas.

 4. cn skriver:

  tittade på tv-inslaget om nimis, blev lite rörd och började nästan gråta när du sade, att det var lättare att ha en konflikt med omvärlden än med sig själv. det var fint.

 5. Lars skriver:

  cn, tack för den kommentaren.

 6. Kefas skriver:

  Jag tyckte nog det bästa med inslaget var hon som efter alltihop sade att det var så fint där. Vilks kan spika sig trött i armarna, men till slut blir det ändå bara en fin upplevelse av alltihop.

 7. Lars skriver:

  Ja du Kefas, nog blev det fint, i varje fall för några och efter 28 år. Men fortfarande är det en laglös skulptur som inte kan accepteras av Länsstyrelsen i Skåne eller Höganäs kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.