Uppdatering om Dogs

Ja, det har varit sparsamt med inlägg under en tid. Nu skall det emellertid komma igång på allvar. Så smått börjar konstlivet komma igång. Men först måste OS avvecklas.

Under en längre tid har jag varit djupt försjunken i skapandet av Musikalen Dogs. Eftersom substansen i projektet kommer att visas i videoform har jag haft en del att göra. Förmodligen har jag genom konsekventa ansträngningar fått en viss rätsida på materialet.

Som ofta sker när ett sådant projekt rullar igång går den inledande euforin över i eftertankens kranka blekhet. Därför har jag förstås fått göra om allt som jag producerade under den första månaden. Mina tekniska resurser är inte särskilt stora vilket gör att projektet påminner en del om Nimis: Man tager det man haver (eller egentligen inte haver) och sätter igång. Om den mark som beträds är brännhet torde det hjälpa till.

I vart fall finns det nu 93 minuter video – och där är allt som får betecknas som gammalt borträknat.

Det handlar alltså om att dokumentera berättelsen som följer en linjär spelplan. Den börjar alltså med skapandet av teckningarna, därefter kommer censurering, demonstrationer, mordhoten, debatten, konstvärldens reaktioner.

I berättelsen inflikas en rad underberättelser och referenser som gör flera läsningar möjliga.

En högst väsentlig poäng är att texterna som antingen ”sjungs” eller interfolieras med de medverkande (så gott som samtliga mera centrala personer finns i videoframträdande) är autentiska, vanligen tagna från skriftliga källor.

En mindre musikal i musikalen kommer ”The Life of the Prophet M.” att vara. För övrigt är all text på engelska.

Så är vi alltså på väg mot en förmodad premiär i Dalby den 13 september. Ja, en sak är inte bekräftad: lokalen. Besked om detta skall lämnas i morgon. Att den saken dröjt hänger samman med att de ansvariga varit försvunna på semestrar.

Det här inlägget postades i Musikalen Dogs. Bokmärk permalänken.

2 svar på Uppdatering om Dogs

  1. cn skriver:

    varför väljer du att skriva Man tager det man haver, när det brukar heta Man tager vad man haver? kanske är det olika vanor i sveriges olika delar eller min språkkänsla är felaktig. varför skriver du inte din blog på engelska, är det för att du inte vill komma in på artfactslistan. mina frågor är kanske ointressanta och privata, jag kan inte avgöra, du får gärna ignorera dem. önskar dig hursomhelst allt gott

  2. Du vägrar ge upp !

    Du borde snart ta och tänka dig för lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.