Del 598: Institutionell kritik på White Columns

I den föregående texten nämnde jag det legendariska och icke-kommersiella galleriet i New York, White Columns. Ännu ett par dagar pågår utställningen ”That Social Space Between Speaking and Meaning” av den svenska konstnären Fia Backstrom. Hon deltog också i Whitneybiennalen. Hon arbetar med text och institutionell kritik.

I en recension i New York Times nämner Roberta Smith Lawrence Weiner och Barbara Kruger som referenser. Frågan är naturligtvis vad Backstroms ironiska kommentarer har för funktion. Medan Weiner förde in språket som konstnärligt material och Kruger ett feministiskt perspektiv är det svårare att se vad Backstroms arbeten skall ha för funktion. Annat än att visa att den institutionella kritiken numera är en dekorativ genre som blir väl mottagen.

Men Backstrom är på väg upp och kan säkert klättra ytterligare något tusental placeringar på artfacts för att bli en av de verkligt internationellt gångbara svenskarna. Hennes hemsida är ett konstprojekt.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

2 svar på Del 598: Institutionell kritik på White Columns

  1. bing laden skriver:

    Kunstkritik på nettet:

    “Hvilket bøsse har lavet den billede, wallah hvis du var foran mig havde jeg bollede dig til døden, Fuck alle dansker man, er der fordi jeres egne forædre er bøsser er det derfor ja det er det nok. Alle dansker er født af bøsser man. Fuck Anders fog bøssesen og pia ludergård og alle kartofler. Jeg boller jeres mor i røven så jeres børnebørn og olde børn og tip tip tip olde børn kan mærke det. FUCK DEN LAND

    Kommentar af Young-K — 27 juli 2008 @ 5:37 pm”

    http://hodja.wordpress.com/2007/12/04/allah-pa-b%C3%B8ssebar/

  2. Pingback: Websites tagged "kritik" on Postsaver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.