Ljusa sommarnatten

Bilden nedan är tagen ganska exakt vid midnatt i det finska Ii. Konstnären Antti Ylönen ror mig till mina lokala kvarter. Det är svindlande vackert i den nordiska sommarnatten. Men det finns som sagt ett pris som skall betalas. Även myggan är vaken, faktiskt tycks de stortrivas i vattnets närhet denna stilla afton. När jag anlände till mitt rum hade jag med mig ett antal följeslagare. Det handlar då om att mycket snabbt ta sig in med ett minimum av medföljande gäster. När jag lagt mig märkte jag att jag dock inte var ensam. Men troligen var det inte mer än två krabater som gjorde mig sällskap. Att bli av med dem i dunklet kan nog bara göras genom att invänta deras närgående besök och sedan slå till. På så sätt blev jag till slut ensam, men med starka förnimmelser framförallt på ben och armar.

antti-lit.JPG
Men vackert är det

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ljusa sommarnatten

 1. Rasmus West skriver:

  För att ta del av sommarnatten, utan myggor, kan man kolla på: http://youtube.com/watch?v=CMUPrbF_SDo

 2. Fitna skriver:

  Snaphanen:

  ”Jordan tiltaler Wilders for “blasfemi og foragt for Islam”

  og “beorder ham til at møde for en jordansk ret”. De 56 lande i OIC er “dybt foruroligede over at en hollandsk domstol forleden frifandt Geert Wilders. Beslutningen opmuntrer den uansvarlige defamering og had til Islam, som visse medier dyrker”. Den jordanske anklager beordrer gennem den hollandske ambassade, Wilders til at tage til Amman. Maksimumstraffen er tre års fængsel, bare så Seidenfaden ved det. – Nu er det, at alle vi “uansvarlige” der ikke er på diplomatiets lønningsliste, tænker : “Kys min bløde bagdel”. Det er åbenbart også hvad Wilders tænker: “Wilders har ny Fitna-film i støbeskeen“ , – Politiken havde forleden den sylespidse overskift “Wilders undgår sag om racehad“, der lader antyde at han “blev frikendt af mangel på beviser, men vi ved han gjorde det.” Jordan charges Dutch politician with blasphemy ,”

  http://snaphanen.dk/2008/07/02/%c2%bben-almindelig-familietragedie%c2%ab/

 3. Fitna skriver:

  ”Wilders: “Bananrepublikken Jordan”

  Hvornår kommer den civiliserede del af verden med klare, umisforståelige udmeldinger om at de selvfølgelig ikke vil udlevere Geert Wilders til skueproces hos barbarerne? (LFPC)

  Preliminaries for a criminal court case in Jordan against a Dutch MP are no reason for the Dutch government to summon the Jordanian ambassador. The MP, Freedom Party leader Geert Wilders, had requested this following reports that Jordan is preparing a possible court case against him because of his anti-Islam film Fitna.

  Dutch Foreign Minister Maxime Verhagen does not intend to summon the Jordanian ambassador. For his part, Mr Wilders thinks it “horrendous” that Jordan wants to prosecute him. As far as he’s concerned, this only goes to show “how undemocratic the banana republic of Jordan is.” Jordan to prosecute Dutch MP over anti-Islam film”

  http://snaphanen.dk/2008/07/03/hvordan-gik-det-sa-med-integrationen-i-varnamo/

 4. Minister of Art skriver:

  Tydligen är det bästa sättet att bli immun (mot myggen) att avklä sig naken och lägga sig raklång i gräset och låte dom äta sig mätta. Möjligen kan man även insmörja sitt lekamen med honung för att locka större skaror (av mygg). Sedan ska man enligt vad jag hört vara helt botad. Lycka till med detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.