Del 588: Lyckad integration

Jag kan bara beklaga att mitt skrivande delvis får stå tillbaka för det stora arbetet med musikalen. Några sångare (som inte behöver tillhandahålla några stora röstresurser) skulle vara bra, men det går även utan. Just nu finns det 15 minuter musikal.

I varje fall kom det för mig att det finns ett gott exempel på lyckad integration. Konsten har integrerat sig i samhället. Den har blivit antingen samhällstillvänd i medvind eller hygglig underhållning. Alternativscener blir, om de alls dyker upp, snabbt integrerade av den liberala konstvärlden. Ett av de senaste offren (i båda riktningarna) Steven Kurtz (Critical Art Ensemble) kan nu visa upp sig som segrare i en utställning i Hallwalls Contemporary Arts Center, Buffalo, N.Y. Projektet härrör från 2004 och Kurtz har undsluppit både anklagelserna för terrorism och bedrägeri. Misstankarna har handlat om biologiska experiment. Mer om Kurtz här.

Sydneybiennalen är som sagt igång och den lär inte gå till historien. Men det är inte mycket som gör det just nu. Vill man kan man bli en biennal-fan på facebook. Bilder kan man se på den officiella bloggen, bland annat Cattelans välkända hängande häst.

I morgon är det dags för Yngve Rådberg (som har skrivit en hel del kommentarer på den här bloggen) att hålla vernissage på sina målningar i Dunkers Kulturhus, Helsingborg. Intresserade kan infinna sig mellan kl 17 och 19.

radberg-billit.JPG
Målning av Yngve Rådberg. Lägg märke till de generösa bensinpriserna.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på Del 588: Lyckad integration

  1. JOEL SVENSSON skriver:

    Jag förstår inte varför Edith Moss ( läs på bloggen ) var så imponerad av Dan Graham på ” Biennale of Sydney ”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.