Från Maribo

Jag beklagar att det har varit några dagars uppehåll. Men nu är mitt bidrag till Landartutställningen i Maribo klart. Utställningen är ännu inte färdig och öppnar först den 27 juni.

Innan jag säger något mer om detta: Här är länken till den debatt jag hade med Tommy Sørbø i Kragerø. En mycket pedagogisk och engagerad diskussion mellan å ena sidan den institutionella synen på konst och å den andra den essentiella.

Landart är större i Danmark än i Sverige. Att jag, som oäkta landartkonstnär, har kommit med på ett hörn beror på konstnären Mikael Hansen som rekommenderade mig. Hans mest kända arbete är från 1995:

hansen-organic-highway-95.jpg
Mikael Hansen: Organic Highway, 1995

Temat för utställningen är fortplantning. Efter att arrangörerna avvisat ett mera handgripligt förslag i ämnet, valde jag det något mera neutrala: Fortplantning av ljud. Och resultatet blev det här:

safmind.JPG
The Sound and the Fury (Tomorrow and tomorrow and tomorrow).

sofkanmind.JPG
Med interaktiv ljudinstallation: Mjölkkannor

Idylliskt är det på frilandsmuseet i Maribo. Ankan simmar i skålen. När jag gick fram för att fotografera den, steg den ur. Jag bad den vänligt att gå tillbaka och visade med handen vad jag menade. Och, si, den tog åter plats för att låta sig fotograferas:

anklit.JPG
Ankan i skålen

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Från Maribo

 1. Christer Eriksson skriver:

  ”Jag vill göra konsten radikal, och du vill inte göra den alls.”
  Du fick den den bästa poängen i programmet.
  Förövrigt hänivisade Sörbö flera gånger till förnuft och logik, utan att hänvisa till några relevanta fakta vilket tog musten ur hans argument. Det framgick tydligt vem som var mest påläst och kompetent. Men jag har fortfarande mina tvivel, utan att egentligen veta vilka. Antar att jag måste läsa mer av Kants kategoriska imperativ för att fullt förstå.

 2. pontus raud skriver:

  Hej allihopa,

  Kant i all ära men bollen är rund och det fanimig jag oxå bli!

  MVh pontus

 3. TJ skriver:

  Bättre undervisa en levande anka än en död hare, hö hö.

 4. Muhammed-krise skriver:

  Snaphanen:

  ”Journalisten Mohamed Sifaoui overfaldet af islamister i Paris

  Den fransk-algeriske journalist Mohamed Sifaoui, der under Muhammed-krisen i en tv-reportage infiltrerede og afslørede yderligtgående danske imamer, blev i dag overfaldet i Paris.
  Journalisten havde møde med en kilde på en fortovscafé i det 11. arrondissement i Paris, da han blev passet op af en gruppe ”langskæggede” islamister. En af dem af algerisk oprindelse kritiserede ham for at have lavet journalistiske reportager i det yderligtgående islamistiske miljø i Paris.[..]
  “Overfaldsmanden svor over for Gud, at han ikke helmer, før jeg er død,” siger Mohamed, der to gange blev ramt af slag mod hovedet og mod halsen.”

  http://snaphanen.dk/2008/06/13/journalisten-mohamed-sifaoui-overfaldet-af-islamister-i-paris/

 5. Christer Eriksson skriver:

  ”Bene qui latuit bebe vixit” – Den som döljer sig väl, lever väl.

  Och framför allt!

  ”Canis timidus vehementius latrat quam mordet” – En rädd hund skäller värre än den bits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.