Del 535: Mera sura

Nu blev det svårt igen för det mångkulturella Sverige. Folkpartisternas debattartikel i DN är en hård nöt. Skall invandrarflickor delta i sexualundervisning och lära sig simma? Eller kan de av religiösa/mångkulturella skäl få dispens? Muslimska rådets Mahmoud Aldebe går i försvar med välkända argument och ser: ”detta utspel som ett i mängden mot svenska muslimer.”

Muslimska rådet har sin propagandaskrift Att förstå Islam. Där heter det att en muslim ”arbetar likaledes på att bygga upp sociala institutioner som avspeglar Guds vägledning”.

Det är ingen tvekan om att vi har ett neoreligiöst tilltag där de inblandade på allvar menar att samhället skall förändras till en ny gudlighet. Och eftersom Sverige har valt mångkulturmodellen skall detta bara vara bra och berikande. Det är den säkert så länge det handlar om kebab, pizza, magdans, historia, kläddräkt och sådant. När vi närmar oss vad som skall vara grundläggande värden för den moderna människan är mångkultur ett elände.

Aje Carlbom skriver om ”Mångkulturalismen och den politiska mobiliseringen av islam”, i Invandrare och integration i Danmark och Sverige. Texten kan rekommenderas, det är inte riktigt den som förs fram i recensionerna.

I den här frågan har samhället fastnat med skoskav i den mångkulturella skriften Koranen. För en del muslimer (och de hörs mer än de andra) måste allt komma därifrån. Tänk för Guds skull inte själv! (lägg märke till den bokstavliga innebörden i detta uttryck)

Nå, så är väl den enda möjligheten att råda bot på förvirringen att vända sig till auktoriteten själv. Kan profeten ge ett handtag?

muh-vid-barenmind.JPG
Här har vi profeten som slunkit in på en Gay Bar i Stockholm för att få fart på sin skaldelyra med en kaffe och avec. Så tillkom sura 116 (avelns och simningens sura) i Koranen:

Allah är den ende
Avlar gör han icke
Människan avlar dock
Och skall därför läras
upp i denna konst
såsom skolverket har sagt

Simningen vi gjort till en maning
Om återuppståndelsen
Och till nytta för alla dessa
Som färdas på havet fram
Låten slöja och klädsel falla
Innan du gånge i
kommunens simhall

(Den ursprungliga Koranen har 114 suror. År 2001 tillkom sura 115, även den i mångkulturens tecken, Bandyspelarnas sura)

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

84 svar på Del 535: Mera sura

 1. Filatelisten skriver:

  Hej Lars!

  Jag är intresserad av att köpa dina frimärken med profetmotiv! Jag tänker använda dem när jag skickar brev till myndigheter och sånt!
  Hur ska jag gå till väga för att få köpa dem?!

  Hälsningar!

 2. Christer Eriksson skriver:

  Lars, jag menar att raketangreppen som Israel utsätts för dagligen kan lösas militärt genom att baserna för dessa angrepp besätts av Israelisk militär, sedan har du naturligtvis en poäng i att terrorismen är en hård nöt. När det handlar om Israel’s bildande så är det knappast det enda landet i världen där de forna kolonialmakterna drog upp gränserna. Nästan hela Afrika och mellanöstern är det mestadels England som har dragit onaturliga gränser med sina raka streck. På samma sätt var det England som tilldelade Pakistan till den muslimska delen av Indien. Ur det perspektivet bör inte Israel’s bildande vara mer problematiskt än bildandet av andra stater i deras omedelbara närhet!

 3. mellis skriver:

  Lars,
  Håller inte med om att Israel går till övermått i sina vedergällningsattacker. I förhållande till graden av judehat kring Israels gränser blir förbluffande få dödade. Den israeliska metoden att låsa in terroristerna samt rasera boningshusen för de familjer som fostrat dem är tydligen ett effektivt motmedel och som inte leder till särskilt många dödsoffer.

 4. Tapani skriver:

  Anonymous Group of Democratic and Free Thinking rapporterar:
  http://veiledstatues.blog.de/

  ”Beslöjning av statyer på offentlig plats”
  ”Under kvällen 6 mars har vi fortsatt vår statybeslöjningskampanj för att inspirera till debatt om islamisering och andra förbjudna ämnen. Vi har beslöjat statyer i Berlin, Braunschweig, Dortmund och Düsselford, i Helsingfors, Tammerfors och Åbo, samt i Moskva. Åtta statyer har iklätts burqa eller hijab.

  Bilder finns på Flickr (nattljuset gör dem dessvärre otydliga):
  http://www.flickr.com/photos/veiled_statues

 5. RURIK skriver:

  OjjjO:
  Om du läser noga ser du säkert att jag skriver om språket – arabiskan som underlättade kommunikationen och talades från Spanien i väster till Filippinerna i öster. Det är ingen lögn , utan alldeles sant !

 6. RURIK skriver:

  Christer Eriksson :
  Jag har skrivit en kommentar till ditt inlägg kl 14.08 på en annan dator som jag nu ser har fastnat i spamfiltret.
  Håll ut !

 7. Christer Eriksson skriver:

  Från det ena till det andra så tillhör Christer Sturmark i Humanisterna en av mina absoluta beundrare och han genomförde nyligen en debatt med Ulf Ekman från Livets ord som finns att se här: http://mediaplayer.livetsord.se/?ID=2118

 8. General Bussig skriver:

  Så Christer Sturmark är en av Christer Erikssons absoluta beundrare? Underbart.

 9. Christer Eriksson skriver:

  General Bussig: Om du vänder på det så blir det mer riktigt! Har du förresten löst uppgiften jag gav dig?

 10. karin hasselberg skriver:

  åh denhär var jättefin! perfekt häng.

 11. General Bussig skriver:

  Uppgiften? Jag trodde det var en ärligt desperat fråga. Om svenska inte är ditt förstaspråk, och det finns vissa tecken som tyder på det, så får du helt enkelt jobba HÅRDARE på det. Nu ska jag gå vernissage och dricka vin. God kväll.

 12. Christer Eriksson skriver:

  Rurik: Jag har fått ditt svar och tycker att din hypotes är rimlig och värd eftertanke! Det är just sådana inlägg som jag respekterar, även om jag ibland själv provocerar för att få igång en debatt. Det är en stor skillnad på att bli övertalad eller övertygad då alla kan bli övertalade efter hot eller sofistisk retorik. Övertygad kan man däremot bara bli på grund av fakta eller av rationella resonemang!

 13. Christer Eriksson skriver:

  General Bussig: Du gör mig besviken, vilken vernissage serverar vin idag när det finns champagne?

 14. Lars skriver:

  Tack Karin! Jag tyckte nog att jag själv fått till just det där hänget och har väntat länge på någon som skulle bekräfta saken.

 15. RURIK skriver:

  Christer Eriksson :
  Önskar att det vore min hypotes.
  Det jag gjort är bara att sätta samman information jag hämtat från expertkommentatorer i olika nationella och internationella medier till en begriplig helhetsbild.
  P.S. Tack för de vänliga orden.

 16. Lars skriver:

  Christer. Israel är ändå annorlunda. Befolkningsunderlaget var ganska litet och det byggde på att man övertog land genom inköp. Staten utropades på eget bevåg och judarna var en minoritet. Sedan har man aldrig lyckats lösa problemet med var palestinierna skall ta vägen.

 17. Lars skriver:

  Filatelisten. Om du är intresserad av att köpa frimärken får du använda dig av en giltig e-postadress.

 18. Lars skriver:

  Mellis, du har ett märkligt sätt att räkna. Det är klart att antalet dödsoffer på resp sida inte är balanserat och att Israel använder ett övervåld som inte leder till någon förbättring. Världsamfundet har vid flera tillfällen velat uttala skarpt mot de överträdelser som landet begår men USA lägger alltid in sitt veto.

 19. Cecilia skriver:

  Håller också med Karin – hänget är fint! Och på många sätt……

  Det är så lätt att ta för givet att begåvade människor vet om det själv, att man glömmer att ge bekräftelse :-(. En slags hierarki i sig… Jo, jag var stresssad och upptagen igår. Men jag var inne och såg den. Och skrev inget…

  Alla är vi ”ignoranta”, gäller bara att ha koll på att man är det… kanske är man aningens mer uppmärksam nästa gång då? Gäller alltså inte Lars teckningar i sig :-D, utan om att fokusera på/i sin omgivning på ett så konstruktivt sätt som möjligt… och då gäller ju att kunna välja bort i allra högsta grad. För att kunna ”välja till” det som har mer långsiktiga kvaliteter i intrycksflödet vi alla lever i.
  Att kunna se skillnad på det snabba dagliga monotona (även om det inte tycks monotont) och det som är ”livet på riktigt”, dvs varaktiga förändringar/insikter. Det som för ens liv framåt, ”på riktigt”.

  Lite fredagsflum :-). Nu ska jag jobba igen!

 20. Christer Eriksson skriver:

  Lars, jag har absolut ingen aning om hur man ska lösa palestinafrågan, sedan Jimmy Carter så har varenda amerikansk president, demokrat som republikan, haft en uppfattning om hur man ska angripa problemet och alla har misslyckats. För mig så verkar det som om frågeställningen äger en irrationell natur som har sin uppgörelse i religiösa föreställningar?

 21. RURIK skriver:

  Lars !
  Du glömmer att FN hade en delningsplan som judarna accepterade. När de lämnades åt sitt öde av engelsmännen 1948 anföll grannländernas arméer omedelbart. Frågan var väl då snarast var den judiska minoriteten skulle ta vägen?
  De var inte välkomna någonstans och ingen lyfte ett finger för att hjälpa dem.
  Att de lyckades försvara sig ansågs 1948 som ett mindre mirakel.
  Här finns inte några lätta svar !

 22. mellis skriver:

  Lars, hade antalet dödsoffer på resp sida varit balanserat hade Israel för länge sedan upphört att existera. I det sedan 1948 pågående gerillakriget gäller det för Israel att visa sin övermakt. Om inte så utvidgas krigshandlingarna. Någon fred är knappast möjlig där.

 23. RURIK skriver:

  Mellis :
  Jag tror du har fel.Möjligheterna för fred är nu större än någonsin då Olmert och Abbas är överens om att Hamas måste krossas. Eftersom den palestinska myndigheten inte kan klara det på egen hand blir israelerna tvungna att göra jobbet.
  Abbas kommer naturligtvis att protestera då Hamas också har anhängare på Västbanken,men de viktigaste sunnimuslimska länderna kommer inte att torpedera en uppgörelse om Abbas och Olmert kan komma överens.
  Endast Iran och Syrien stöder Hamas.

 24. Cecilia skriver:

  Jag tror också fred är i sikte. Någonstans… så blir människor trötta på att fajtas,,, och viktigare saker får prio.

  I Sverige så har man struntat i det så länge, så att man t o m har kommit ifrån hela förståelsen av grunden av fajt. Kanske Karl XII:s nödpenningar på 1 kilo koppar, var kanske droppen som satte sig? Och då har vi ju ”odlat” fortsättningen i 300 år.

  Jag minns Jörn Donners uttalande för över 30 år sedan – om att svenskar avskyr att fajtas. Att de enda arbetare i strejk som han träffat på, som egentligen inte ville slåss, var svenskar. Man ville komma överens.
  Är inte det ett superdrag egentligen? Så kändes då, när han sade det. Och så känns det än idag, för mig…

  Att det ”goda vinner”, är jag övertygad om. Och då menar jag inte det ena eller andra systemet. Utan människans frihet. Även om det låter banalt.

 25. mellis skriver:

  Okej Rurik. Då hoppas jag att jag har fel. Någon fred mellan mig och de muslimer som invaderat mitt land är dock knappast möjlig. Så utifrån det så …

 26. Cecilia skriver:

  Fredriksson. Gillade jag.
  Oavsett vem du är – Fredrikzon eller ”nya” du, som glömde sig. Men snabbt återhämtade sig, som ankommer en folkskollärare. 🙂

  Bloggen är ju anonym, och vad man skriver är det med. Som en del skrivit – att läsa är kanske ”it”. Hoppas att alla lär sig något bra. Klart vi alla gör. 🙂

  Förresten – Göran E. Du lät trött… Det händer alla. Hoppas du är OK.

  Till alla: Att ”komma” ut är lätt!. 😀

 27. RURIK skriver:

  Mellis :
  Jag är rädd för att många tycker som du och att ändå fler tänker som du men talar tyst saken.
  Detta problem måste lösas innan det leder till en allvarlig konfrontation.
  Och det brådskar.

 28. Cecilia skriver:

  Rurik:Brådskar. Handlar kanske om mer än bara dagar. Och också om mer acceptans än vad som är ”uppenbart” – kanske det som var inne för bara ett par decennier sedan… kallat jämkning… är något som kanske kan vara aktuellt? Oavsett egen åsikt.

  Min egen personliga är annorlunda, men jag är ju inte den enda i världen. Och jag tror på internationaliseringen – dvs att världen och människorna är ett och samma i världen – är min grundläggande plikt som människa, är att leva som jag lär, utan fördömanden.

  Jag är övertygad av att mänskligheten kommer att reda ut det så småningom. För alla vill må bra. Och Fobbe har ett väldigt starkt argument där, bara i sin signatur…
  Starkaste krafterna ligger väl utanför tänkandet?
  Eller är det så enkelt att ”tänket” och ”resten”, inte riktigt kommer överens?

  De som har ”förstått” saker – typ föräldrar och så – kan väl vara hur generösa som helst? Men då måste man ha koll på att man verkligen är förälder.
  Är väst föräldrar till övriga världen? I en del lägen kanske. Men de andra?
  Har man kanske något att lära? Och då kanske inte det som ”de” vill lära en – utan vad som ligger inom ens själv och puttrar?

  Eller vad säger panelen? 🙂
  Ude´, antar jag………………….

 29. OjjO skriver:

  Lars,
  Kanske var mitt tonläge lite väl hårt, ber om ursäkt. Men jag ser inte ”nyttan” i det du gör. Jag fick hem SD senaste tidning vilket i och för sig var lite lustigt. ”Vi är inte ett främlingsfientligt parti”…..Skrivet på första sidan =”Stor invandrings special”, jag tror av ca 15 sidor så var 10 om hur farligt islam är. De profilerar sig och vill skrämma upp folk att de är någon islamsk dold konspiration som skall ta över sverige.
  Dessa krafter jublar när du publicerar dina bilder och väcker reaktioner. Alltid är det någon idiot som skall hotas eller göra något utspel, även om det bara är en handfull personer av 3-400 000. De jublar av den enkla anledningen att ”vanligt” folk tror detta handlar om yttrandefriheten och de får mer stöd för sin agenda.

  Som du ser på många kommentarer ovan, en massa påståend och saker som sker i mellanöstern.
  Dessa människor är inte intresserade av religon eller att disskutera religon, de vill bara kräkas ut vad de tycker och vem vet antagligen få med sig andra att tycka lika som de.

  Vet inte vad konst är för dig? Att kränka och såra grupper medvetet? Yttrandefriheten tycker jag skall användas till viktigare saker än så, tycker att det är löjligt men det är inte bara ditt fel, media älskar även dom när det händer saker och enligt mitt tycke givit dig på tok förmycket uppmärksamhet.

 30. mellis skriver:

  OjjO,
  Jag tycker det Lars försöker göra är hedervärt. Som jag förstår det försöker han undervisa våra hemma-muslimer om vad som gäller i vårt sekulariserade och mångkulturella land. Kränkningar av religiösa symboler är ju allmänt förekommande här och någon muslimsk frizon för att undslippa sådant kan inte och får inte finnas. Eller har jag missförstått?

 31. Lars skriver:

  OjjO. Först och främst handlar konst om att såra och kränka. Den saken är det minsta problemet. Sedan kan man diskutera vilka eventuella sociala eller politiska problem som kan uppstå. Sådant uppstår ytterst sällan i konsten som är en verksamhet som nästan helt äger rum i konstvärldens utställningslokaler.

  Din tanke är att de främlingsfientliga krafterna vunnit på rondellhunden. Men jag menar att man inte utan vidare skall idiotförklara folket som du tycks göra. Människor har sina uppfattningar och gör sina beslut. Man skall inte tro att rondellhunden är något som applåderas över allt. Tvärtom, allmänheten vill vanligtvis ha lugn och ro och då är kränkningar onödiga. När det gäller debatten kan du lugnt se att hela vänstersidan har i stort ställt upp som motståndare till rondellhunden.

  Men bäst av allt är att vi har blivit av med taktien ”lägga locket på”. Om man inte säger något och stoppar varje form av kritik kan vi undvika främlingsfientlighet. Tror du på det?

  Det är inte så att det är rondellhunden som gett SD några väljarprocent, det är något som fanns långt tidigare. Någon större ökning har de inte heller fått på senare tid. Men det finns missnöje och jag trro minst av allt att man kommer undan detta genom att förbjuda debatt och kritik. Nyansera frågorna, gör klart hur en rättvis balans ser ut när vi skall ta itu med kraven på särskild respekt och hur vi skall definiera minoriteter som ”svaga”.

  Man skall också ha klart för sig att en välgörande och saklig debatt i dessa känsliga frågor inte kan komma igång utan vidare. Det måste ske något för att medierna skall bli intresserade av att driva frågan. Det har vi sett under det senaste halvåret.

  Du har ingen anledning att vara orolig.

 32. hamid skriver:

  så länge små ovetande invandrar pojkar omskärs i det sexuella förtryckets namn existerar ingen som helst förnuft överhuvudtaget i svensk politik!att dessutom judar/muslimer anser sig vara ”sexuellt renare”än svenskar är inget annat än rasism.om inte invandrarna integreras på ett personligt ärligt plan då kommer dom aldrig integreras.

 33. Pingback: The Prophet Cruises the Bar Scene | Gates of Vienna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.