Spamfiltrets olidliga lätthet

Bara en kort anmmärkning om spamfiltret. Det är ingen enkel sak att styra detta. Ibland lyckas min adminstratör att häva vissa adresser. Det arbetas ständigt med den saken. Signaturen ”Rurik” råkade ut för att när han skrev försvann hans samtliga inlägg. Så gör filtret ibland. Räkna dock med att alla inlägg snabbt kommer tillbaka genom min manuella behandling.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 svar på Spamfiltrets olidliga lätthet

 1. Flykting i Sverige undan islam och muslimer! skriver:

  Hej Omar!

  Jag är hyperallergisk mot namnet Omar! It makes my skin prickle! Usch! Brrr!
  Men jag antar att du har en poäng med att välja det som din signatur!

  Det främsta skälet till att mina och andra flyktingars åsikter som flytt till Sverige undan islam och muslimer inte syns/ hörs i media är nog att vi är normala fredliga människor som inte ställer till med problem för andra!
  Skulle vi göra som muslimer gör; dvs terrorisera andra människor då skulle medierna bli intresserade av oss!
  Det är så det fungerar i den här världen!

  Ps Någon blogg har jag inte; inte än!
  I övrigt tycker jag att du gör ett gott och hedervärt jobb! Önskar dig lycka till!

  Tjingeling!

 2. Vi må kæmpe med midler, der hører krigen til skriver:

  Berlingske Tidende:

  ”Kurt Westergaard frem for to tunesere

  Af Kathrine Lilleør
  Lørdag den 16. februar 2008 kl. 10:47

  Vi havde ellers ikke talt om de tegninger i lang tid. Der er gået mange aviser i trykken siden. Men de trusler, der fulgte med tegningerne, er stadig en realitet for dem, der går med PET om livet. Der er blevet planlagt mord. Selvfølgelig er der det. Ligesom PET har afsløret så meget andet, men det foregår selvfølgelig hemmeligt. Derfor hører vi ikke så meget om det. Ellers ville det jo ikke være hemmeligt, ligesom.

  Men det hemmelige er naturligvis altid et problem i et demokrati. Især når myndighederne skal tage konsekvensen af det hemmelige. Demokratiet kræver lys på. Det er ikke godt for den demokratiske retsfølelse, at to ministre og PET tilsammen kan udvise de to tunesere uden, at de og vi ved konkret, hvilke beviser, man har imod dem. Bekymrede dommerne og advokaterne mener, at vi går imod politistat. Samtidig anerkender man, at Kurt Westergaard nok var blevet dræbt, hvis PET ikke havde grebet ind, og han nok også ville blive dræbt i fremtiden af disse tre mænd, hvis de to ikke bliver udvist.”

  http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2008/02/16/kurt-westergaard-frem-for-to-tunesere/

 3. Mene Tekel skriver:

  Den självutnämnde Irakexperten Fred Torssander skriver: ”…Så till Mene Tekel som uppenbarligen är en nykomling till ämnet Irak”!

  – Mene Tekel har levt 34 år av sitt liv i Irak (1955-1989)!
  Hur länge har du levt i Irak?!
  Hur gammal är du förresten?!

  Kan du översätta följande äkta irakisk djilfi-text till svenska?! Vet du vad ”Djilfi” är förresten?!
  Shift Allah fååg el-gheäm yiqra djariidah
  wil-hamza buhzameän yishrab fariidah
  Minnak yalasmar baba ghalbi tifattar
  tihrigh arwahil nas limman timurr marr

 4. Kaniner der hader tegninger skriver:

  Nyhedsavisen (18. februar 2008 06:50):

  Tv-kanin fordømmer Muhammed-tegninger

  Gaza-stribens svar på Bamse – en mandshøj kanin – har i børne-tv fordømt de danske Muhammed-tegninger.

  Af: Jesper Helmer (Journalist)

  Hvis man vil have fat i børnene, er en sød plys-kanin langt mere virkningsfuld end en bevæbnet, højtråbende mand.

  Den lære har den fundamentalistiske islamiske bevægelse i Palæstina, Hamas, forlængst gjort sig, og når de skal hverve støtte og udbrede deres synspunkter til de palæstinensiske børn, er budbringeren en Bugs Bunny-kanin. Tidligere har Hames gjort brug af en mus, der til forveksling ligner Mickey Mouse, og en bi.

  Og her i weekenden tog kaninen fat på et brandvarmt emne i Mellemøsten – genoptrykningen af de danske Muhammed-tegninger.

  http://avisen.dk/tvkanin-fordoemmer-muhammedtegninger-180208.aspx

 5. Fred Torssander skriver:

  Mene Tekel väntar sig trots att han (eller hon) uppträder under alias, att vi skall tro det han/hon påstår om sig själv.
  Detta samtidigt som signaturen tidigare visade sig synnerligen okunnig i Iraks moderna historia. ”Debatten om Sekularism eller ej kom upp för första gången i Iraks historia efter befrielsen och störtandet av Saddam våren 2003!” skrev han/hon förut.
  Men från 1958 och framåt var Irak en sekulariserad republik. Och det är 1955-89 som signaturen påstår sig ha levt i Irak.
  Det är ju egentligen tvärt om så att sedan ockupationen 2003 är det islamistiska partier som har (lyd-)regeringsmakten och sharialagarana sprider sig åter till och med i Basraområdet. Se tex http://www.cnn.com/2008/WORLD/meast/02/08/iraq.women/ Eller mer analyserande http://www.guardian.co.uk/world/2007/dec/17/iraq.military

 6. Ytringskombattant skriver:

  Internetskribenten LFPC om Politiken:

  ”Systemet Politiken: En verden du ikke kan nå

  Ligesom “islamofob” er blevet et udtryk som flere hæfter på sig selv, ser det nu ud til at “ytringskombattant” kunne blive det næste “buzzword” som kan “brand’e” det man står for. Jeg vil med glæde opfattes som “ytringskombattant” eller endog “ytringsfrihedsfundamentalist”, selv om glæden overskygges af at Danmark rummer personer som opfatter disse ord negativt. Og så oven i købet i medieverdenen. Teksten her burde dø i glemsel, og adskiller sig ikke fra den linde strøm af luftig, virkelighedsfjern pludren med oprindelse i Politikens Hus, men nævnes kun her fordi den i sin ubehjælpsomhed alligevel leverer noget ufrivillig komik.”

  http://snaphanen.dk/2008/02/18/systemet-politiken-en-verden-du-ikke-kan-na/#comment-2627

 7. Politisk korrekt skriver:

  Jeg foretrækker ytringsfrihedskæmper (Google: 3 hits).

 8. Omar skriver:

  Till Flykting i Sverige undan islam och muslimer!
  Jag är dock inte muslim men har en viss anknytning dit. Har dock ett svenskt namn. Men med alla hot man får vill jag inte uppge mitt riktiga namn men kan säga att jag är 28 år och jobbar som lärare. Inte i religion dock!
  http://mohammedbilder.blogspot.com

 9. Politisk korrekt skriver:

  Ytringsfrihedsfundamentalist: 35 hits

  Ytringskombattant: 0 hits

 10. Cecilia skriver:

  Tittade nu på webb-tv på programmet från i morse.

  Ett bra komplement kan man läsa här:
  http://sydsvenskan.se/kultur/article301346.ece

  “Saudisk charmoffensiv

  Vad kan elever från Malmö lära i ett land där kvinnorna förtrycks, undrar Lars Åberg apropå ett samarbetsprojekt med Saudiarabien.”

  Andra intressanta tankar om ev. imamutbildning, kan man läsa här:
  http://sydsvenskan.se/opinion/article301844.ece

  “Nu är det ju så att staten inte ens utbildar präster, det ombesörjs av Svenska kyrkans pastorala institut. Däremot tillhandahåller staten teologisk utbildning vid några universitet. Det är en kvarleva av en svunnen tid då stat och kyrka stod varandra nära.
  Om Leijonborg hade tänkt radikalt och liberalt hade han väl snarare lagt ner de teologiska fakulteterna och låtit den värdefulla forskning som bedrivs där integreras i andra ämnen, bland andra antikens historia och semitiska språk. ”

  Och intressant om hur fort utvecklingen sker, kan man läsa här…:
  http://sydsvenskan.se/opinion/article301844.ece

  “Häri ligger också utmaningen. Att diskutera problem med en kulturell särart och samtidigt hålla i huvudet att det också kan vara en särart i folkgruppen.

  Filosofen Aleksander Motturi har diskuterat fixeringen vid att nyckeln till identiteten skulle finnas i etniciteten. Han hänvisar i den briljanta boken ”Etnotism” till den franske sociologen Pierre-André Taguieff som beskrivit en ”rasism utan raser”, där kultur ”uppfattas som någonting statiskt och oföränderligt som bestämmer individen”.

  Jag förstår Pernilla Ouis förtvivlade ton kring hedersvåldet (Sydsvenskan 9.2, se länk ovan till hoger) men saker står inte stilla i hederskulturer. Ser man till den assyriska/ syrianska gruppen har det skett dramatiska förändringar enbart sedan jag var tonåring för drygt tio år sedan: tjejer kan idag gå ut och roa sig på kvällarna, flytta hemifrån utan att vara gifta och välja en kärlek utanför den egna gruppen. Skilsmässor som tidigare var tabubelagda är idag rätt vanliga.”

  Sydsvenskan börjar bli riktigt etablerad i debatten.

 11. Cecilia skriver:

  Flyttar också fram från förra delen:
  Flykting i Sverige undan islam och muslimer! skriver:

  — Varför ställer SVT (ormar) Mustafa mot en harmlös svensk halalhippie (Lars Vilks) och inte mot MIG?!
  (Jag har flera gånger hos SVT sökt att få chansen att debattera mot muslimska represen(tanter) å de många flyktingars vägnar som flytt till Sverige undan islam och muslimsk terror men fått avslag)!

  – Jo därför att om JAG, som känner sådana typer som (ormar) Mustafa både utan och innan, skulle få chansen att debattera mot (ormar) så kommer jag att klä av (ormar) på bara rumpan och göra (ormar) till det åtlöje (ormar) förtjänar inför hela svenska folket, och det vill inte det feminist- och halalhippiestyrda SVT att det ska ske!—

  Jag skulle tycka det var väldigt intressant att se en sådan debatt!
  Om ett tag, när “frågan” blivit ännu mer etablerad… eftersom den nu inte tycks kunna tigas ihjäl, tack och lov – så kanske vi så småningom får se en sådan debatt. Mellan en utövande muslim och en icke-troende från muslimskt land – båda flyktingar bosatta i Sverige olika skäl.
  Då närmar vi oss pudeln kärna, eller hur?Flyttar också fram:

 12. Omar skriver:

  Engelska ordet apostasy betyder på engelska: Arabic: ??????, irtid?d or ridda) is commonly defined as the rejection of Islam in word or deed by a person who has been a Muslim. The five major Madh’hab (schools of Islamic jurisprudence) agree that a sane adult male apostate must be executed.

  Jag hittar inget svensk ord att lämna islam?
  Känner någon till något sådant?
  Finns ordet apostat?

 13. Christer Eriksson skriver:

  Under tiden som Omar väntar hoppas jag att på en förklaring till alla sveriges unga musllmer att dialog är den enda vägen för att uppnå sina syften i ett civiliserat samhälle.

 14. Omar skriver:

  Nu har jag nog väntat klart tror att den bästa översättningen är ”avfälling” ifrån islam.
  Då enligt koranen ska rätttrogna muslimer döda muslimer som faller av den rätta läran, enligt dem!
  Ganska sjukt man får jättegärna bli muslim men man får inte bli en avfälling. Då avrättas man.
  Det kanske är en förklaring till alla hedersmord på kvinnor och balkongflickor. Att dom vill göra en apostasy, bli avfällingar ifrån islam. Eller den muslimska bajs hederskulturen som många hjärntvättade muslimer är = islam!
  Omar
  join my apostasy crusade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.