Del 518: Pseudofundamentalisternas fest

Slavoj Zizek har några ej helt oävna funderingar kring fundamentalismen i sin artikel från 2006 ”Hur långt räcker toleransen” (Aftonbladets kulturpocket Tyst). Han menar att en fundamentalist är en komplett egoist, i sin tro fullständigt övertygad om sin egen förträfflighet. Och, fortsätter Zizek:

”Detta står i bjärtast möjliga kontrast till de terroristiska pseudofundamentalisterna som är djupt oroade, fängslade, fascinerade av de icke-troendes syndiga leverne – det är tydligt att de, när de bekämpar den syndige Ande, kämpar mot sina egna frestelser. En så kallad kristen eller muslimsk fundamentalist drar vanära över den verkliga fundamentalismen. /…/ Vad fundamentalisterna verkligen saknar är paradoxalt nog just en dos sann ’rasistisk’ övertygelse om den egna överlägsenheten. /…/ en våldsam pseudofundamentalist däremot är mer inriktad på (att skapa olycka åt) andra än på (att skapa ett lyckligt liv åt) sig själv.”

Det ligger något i detta. Och hur väl stämmer det inte om man tittar in i, inte fundamentalisternas, utan pseudofundamentalisternas myshörna. Där är det fest i Kapernaum ty äntligen har ett tecken på Guds välvilja visat sig. Det ger mersmak:

sinbadkorrlit.JPG
Smaklösheten är förstås överväldigande; kulturernas krock är barsk men lärorik.

Uppryckning behövs och vägen dit heter utbildning och jämställdhet. Som blivit bekant kan vi nu se fram emot imamutbildning vid våra högskolor (Leijonborg ger sig inte), vilket kan möjliggöra väsentliga kompletteringar till den religiösa sektorn såsom genuskunskap, samhällslära, kvalitetssäkring, kundanpassad service m.m. Kort och gott ett införande av en hälsosam tjänstemannaanda i trossystemet.

Vad som ligger inom räckhåll är att även satiren skall kunna delas mellan trossamfunden. Har ni inte sett och hört Ringaren av Hasse Alfredsson bör man göra det här. Så får vi tänka oss den fullt rimliga parallellen, bönutroparen. Med små justeringar är Alfredssons monolog fullt gångbar.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

43 svar på Del 518: Pseudofundamentalisternas fest

  1. Frygter det værste skriver:

    Ekstra Bladet:

    Arla holder vejret

    Arla mistede 450 mio. kr. under Muhammed-krisen for to år siden, men indtil nu har den seneste udvikling ikke påvirket markedet i Mellemøsten

    Jakob Rohde-Brøndum – 14:44 – 13. feb. 2008

    På Arla Foods’ hovedsæde i Århus følger man den seneste udvikling i Muhammed-sagen tæt.

    Indtil videre har uroen omkring de tre anholdelser i Århus og genoptrykkene af Kurt Westergaards Muhammed-tegning ikke ramt Arlas eksportmarkeder i Mellemøsten, så koncernen håber det bedste og frygter det værste.

    http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article974423.ece

  2. "Død over tegneren" skriver:

    Ekstra Bladet:

    Dannebrog brændt af igen

    Den muslimske verden er så småt begyndt at reagere på, at danske aviser har genoptrykt Muhammed-tegningerne. Ambassaderne bevogtes

    Tobias Schultz – 13:52 – 15. feb. 2008
    Senest opdateret – 14:07 – 15. feb. 2008 To gange indenfor det sidste døgn er Dannebrog blevet brændt af af vrede muslimer i protest over, at flere danske medier – herunder nærværende – har publiceret Muhammed-tegningerne igen.

    En af demonstrationerne fandt sted i Multan, den største by i Pakistans Punjab-provins. Deltagere brændte dannebrog af, og råbte ’Død over tegneren’.

    http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article975172.ece

  3. Iran truer skriver:

    Ekstra Bladet:

    Iran truer danske politikere

    Kun hvis danske politikere fordømmer genoptryk af Muhammedtegning, er de velkomne på planlagt besøg i Iran. Det siger det iranske parlament

    Ritzau /Nyheder – 12:58 – 16. feb. 2008

    Kun hvis danske politikere fordømmer genoptrykket af en af Muhammedtegningerne, er de velkomne på et planlagt besøg i Iran.

    Det udtalte det iranske parlament i dag ifølge det officielle iranske nyhedsbureau IRNA.

    Det iranske parlaments udvalg for udenrigsanliggender og national sikkerhed erklærer, at parlamentet kun er villig til at mødes med Udenrigspolitisk Nævn i Teheran, hvis Folketinget og i særdeleshed Udenrigspolitisk Nævn fordømmer denne ”dumme” handling, som det hedder om den nye offentliggørelse af en Muhammedtegning.

    http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article975381.ece

  4. Muhammedkrise III (?) skriver:

    Ekstra Bladet:

    Ny bog med Muhammed-tegninger

    Forfatteren Kåre Bluitgen er på vej med ny skolebog, der indeholder flere tegninger af profeten Muhammed

    Ritzau /Nyheder – 23:44 – 12. feb. 2008

    Afsløringen af mordplanerne mod en af de 12 Muhammed-tegnere skræmmer ikke manden, der startede hele Muhammed-sagen.

    Tværtimod er forfatteren Kåre Bluitgen netop nu på vej med en ny undervisningsbog om Muhammed, illustreret med tegninger af den muslimske profet.

    http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article974180.ece

  5. Joanna skriver:

    I en religiös diktatur går det inte att påstå att ”tron” primärt är en personlig övertygelse. Därför blir visad respekt för individens ”tro” också en auktorisation av långskäggens regim. Och att visa långskäggen respekt är naturligtvis otänkbart eftersom de inte känner till detta begrepp själva.

  6. Mene Tekel skriver:

    Lars Vilks tycks ha en övertro på genusvetenskapens förmåga att frälsa oss! Om den skulle integreras i Imamutbildningen skulle det leda till att islam reformeras/ anpassas till det svenska; verkar han tro!
    Lars Vilks verkar sakna kännedom om att muslimer, precis som kommunister, liberaler, konservativa m fl har redan utvecklat sin egen variant av genusvetenskap (feminism)!
    Muslimska feminister har funnits länge!
    Islamisk feminism går ut på att anpassa feminismen till islam, inte tvärtom! Man (eller kärring) hävdar att den västerländska kvinnan har genom klädstil och sexuell frihet blivit en vara på marknaden som köps och säljs precis som andra varor! Sextidningar, skönhetstävlingar, stripklubbar mm är bevis på detta! Räddningen för den västerländska kvinnan finns i islams Sharia!
    Så enkelt och självklart är det!

    Lars Vilks
    Jag är ledsen att meddela dig att din optimism är naiv!
    Din genusvetenskap som du hyser så höga tankar om kommer att bli en munsbit för imamerna, när de väl fått makten; en vacker dag! Och denna vackra dag kommer, av allt att döma, infinna sig snart, om ingentingen görs, redan idag innan det är för sent, för att stoppa den okontrollerade muslimska invasionen!
    Svenskarnas naiva tro att det går att leva i fred sida vid sida med islam, att islam går att tämja, reformera och anpassa till den svenska kulturen och det demokratiska systemet är både skrattretande och skrämmande på en och samma gång!
    Islam låter sig inte reformeras eller anpassas till ett modernt samhälle! Islam har inte kunnat reformeras på 1500 år och det kommer aldrig att kunna göras! Islam är en barbarisk livsfientlig antidemokratisk imperialistisk krigisk lära som uppmanar sina anhängare till att utrota alla otrogna (dvs icke-muslimer)!
    ”Islam har blodiga gränser” har någon klok och kunnig människa sagt! Se på världsläget idag, läs nyheterna, läs historien!
    Vakna innan det är för sent!

  7. Dansk intifada skriver:

    Århus Stiftstidende:

    Påsat brand i vuggestue

    Af Birgitte Thusing

    Tilst: En vuggestue i Tilst blev sat i brand på fjerdedagen af unge nydanskeres brandstiftelser.
    Politiet har anholdt to teenagere fra lokalområdet. De er sigtet for at have påsat branden.
    Meldingen om den første brand lørdag aften indløb klokken 19.23. Det var branden i vuggestuen på Haurumvej i Tilst, og det var startskudet til endnu et døgn med påsatte brande i Århus.
    16 brandfolk blev sendt af sted, og i halvanden time kæmpede de for at minimere skaderne på vuggestuen. Samtidig indkaldte Århus Brandvæsen mere mandskab for at være forberedt på natten.

    http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080216/AAS/535039139/1143/STIFTEN

  8. Cecilia skriver:

    Du har så rätt Lars – utbildning var ordet.

    Det har nog i alla fall påbörjats, och vi har alla glädjen över att se de första staplande stegen…
    All vår början bliver svår, bättre går det år från år.. eller hur var det nu? 🙂

  9. Fred Torssander skriver:

    ”Mene Tekel” har faktiskt upptäckt att i dagens globaliserade kapitalism verkar ”en barbarisk livsfientlig antidemokratisk imperialistisk krigisk lära som uppmanar sina anhängare till att utrota alla otrogna”.
    Det visar sig dock att denna klarsyn inte gäller materiella fakta som till exempel genom främmande makts militära våld dödade människor, utan enbart ideéer.
    Filosofisk idealism i dess mest inskränkta form med andra ord.

    Sådant tänkande leder givetvis till att man kan bortse från att USA/Britterna och deras koallierade har infört och upprätthåller sharialagar i de länder man ockuperat. Idealisten kan ju alltid hävda att det var det ockuperandes goda vilja som stupade på folkets ingrodda ideéer. I stället för att se till fakta, att före ockupationen av Irak var detta ett sekulariserat samhälle. Detta för övrigt sedan ganska långt före Saddam Hussein.

    Den som kan sin historia vet att det i stället är en repris. Att koloniserade stormakter även just i fallet Mesopotamien/Irak redan förut har utnyttjat redan tidigare detroniserade feodala och religiösa hövdingar till att fungera som vasaller.
    Lars Vilks föreslår för övrigt något liknande när det gäller utbildningen av immaner i Sverige: ”tjänstemannaanda i trossystemet”. Det är ganska självklart vem dessa tjänstemän ska komma att göra tjänst åt. Den svenska borgarstaten.

  10. stefan peterson skriver:

    Stackars Britter som nu måste ”skyddas” från att skåda en 300 årig förförisk Venus

    http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_880961.svd

    mot denna typ av ”förförisk” Sen sur iver” hjälper nog tyvärr ingen utbildning,
    när det gäller inbillning så finns alltid något som eventuellt kan uppröra någon,
    så för att vara helt på den säkra sidan, bör vi (britterna) förbjud ALLA bilder i
    det offentliga rummet. Framför allt bilder på nakna människor, tänk vad folk skulle
    kunna få för sig annars. Och tänk på alla stackars muslimer, som nu tyvärr inte
    får skåda denna vackra Venus helt utan slöjor, det skulle dom säkert ha ”lidit” mycket av.

    Men visst är den gamla damen både vacker och förförisk 😉

  11. Koranen opfordrer til mord skriver:

    jp.dk:

    Iran vil bremse Koran-film

    Af UFFE CHRISTENSEN

    Offentliggjort 17.02.08 kl. 10:29

    Den iranske regering søger aktivt at få en stærkt kontroversiel hollandsk film om Koranen bandlyst.

    Den iranske justitsminister, Gholam Hussein Elham, har anmodet sin hollandske kollega Ernst Hirsch Ballin om at bandlyse politikeren Geert Wilders stærkt kontroversielle film om Koranen.

    Wilders har gang på gang om filmen sagt, at den er lavet for at vise, at Koranen opfordrer til mord.

    http://jp.dk/kultur/article1268685.ece

  12. Uncool danskere skriver:

    Politiken om de uncool danskere:

    3.274 danskere siger undskyld

    Foreløbig har over 3.000 danskere tilsluttet sig ’Undskyld Muhammed’-initiativet på Facebook. 1.831 har ikke noget at undskylde.

    Af Jesper Knudsen

    Kampen om, hvorvidt det var rigtigt af landets aviser at genoptrykke Muhammed-tegningerne, udkæmpes intenst på nettet.

    Facebook-gruppen ’Undskyld Muhammed’ har eksisteret i to døgn og har allerede 3.274 medlemmer.

    Det glæder 27-årige Anders Bøtter, der oprettede gruppen samme dag, som Politiken og 16 andre dagblade valgte at genoptrykke tegneren Kurt Westergaards karikatur-tegning af Profeten Muhammed, efter at PET angiveligt havde afsløret et attentatforsøg mod ham.

    http://politiken.dk/indland/article472459.ece

  13. Vi må kæmpe med midler, der hører krigen til skriver:

    Berlingske Tidende:

    ”Kurt Westergaard frem for to tunesere

    Af Kathrine Lilleør
    Lørdag den 16. februar 2008 kl. 10:47

    Vi havde ellers ikke talt om de tegninger i lang tid. Der er gået mange aviser i trykken siden. Men de trusler, der fulgte med tegningerne, er stadig en realitet for dem, der går med PET om livet. Der er blevet planlagt mord. Selvfølgelig er der det. Ligesom PET har afsløret så meget andet, men det foregår selvfølgelig hemmeligt. Derfor hører vi ikke så meget om det. Ellers ville det jo ikke være hemmeligt, ligesom.

    Men det hemmelige er naturligvis altid et problem i et demokrati. Især når myndighederne skal tage konsekvensen af det hemmelige. Demokratiet kræver lys på. Det er ikke godt for den demokratiske retsfølelse, at to ministre og PET tilsammen kan udvise de to tunesere uden, at de og vi ved konkret, hvilke beviser, man har imod dem. Bekymrede dommerne og advokaterne mener, at vi går imod politistat. Samtidig anerkender man, at Kurt Westergaard nok var blevet dræbt, hvis PET ikke havde grebet ind, og han nok også ville blive dræbt i fremtiden af disse tre mænd, hvis de to ikke bliver udvist. Her, lige her, burde man have trukket vejret ind og blive stående, for det er dilemmaet i en slipsenål. Det er nemlig et klart enten-eller: Enten gør man alt for at beskytte Westergaard. Eller også vælger man at prioritere retsfølelsen. Både-og lader sig ikke gøre.”

    http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2008/02/16/kurt-westergaard-frem-for-to-tunesere/

  14. Vårt fria samhälle är i stor fara skriver:

    Danske snaphanen:

    ”Pia Kjaersgaard: »Fem minuter i tolv«

    Vi kommer i fortsättningen att tvingas att vaccinera våra barn mot Islam.Politiker från alla Folketingets politiska partier kunde den 080212 mötas i ett gemensamtavståndstagande mot det avvärjda attentatet mot JP´s tecknare Kurt Westergaard. PET s (Säpo´s) resoluta ingripande aktualiserade på nytt åter debatten om islamisternas framväxande i Danmark. Det är nu fjärde gång på några få år som PET (Säpo) ingriper och förhindrar ett terrorangrepp i Danmark, vilket de skall ha ett stort beröm för.

    Efterhand har det gått upp för de flesta av Folketingets partier, att vi i Danmark, såväl som i andra europeiska länder, har ett problem med extrema muslimer, som helt uppenbart har en påträngande önskan att spränga oskyldiga människor i luften.

    Det har diskuterats otroligt mycket om orsakerna till den sk, radikaliseringsprocessen bland muslimer, som det heter på på politisk korrekt danska. Vi känner helt enkelt inte till orsakerna , att muslimer plötsligt känner ett starkt behov av att mörda människor, verkar det som .

    Orsaken ligger i Koranen.

    Jo visst är det så! Orsaken ligger i Koranen.Det är från Koranen som islamisterna hämtar ammunitionen till terror. Det är möjligt att där fortfarande finns politiker ,som hellre tassar som katten runt den heta gröten, än att identifiera problemet. Men så länge vi undviker att se på roten till ondskan, kommer vi aldrig detta in på livet.”

    http://snaphanen.dk/2008/02/17/pia-kjaersgaard-%c2%bbfem-minuter-i-tolv%c2%ab/#more-2543

  15. Et vanvid, der er indbygget i islam skriver:

    Snaphanen:

    ”Krigen er i gang

    Af SVEN OVE GADE

    »I, DER tror! Bekæmp dem af de vantro, der er i nærheden af jer! Lad dem finde jer skånselsløse! I skal vide, at Gud er med de gudfrygtige.« (Sura 9, v.123).

    Et budskab, eller snarere en befaling, der ikke er til at tage fejl af, og som er en del af virkeligheden for en ægte muslim, for, som det hedder i vers 89 i samme sura:

    »Til dem har Gud beredt haver med rindende floder; dér skal de forblive til evig tid. Det er den vældige sejr.« Paradis venter om hjørnet.

    Nok kan stemmeføringen være forskellig, men det ildnende budskab går igen og igen i Koranen. Et eksempel er sura 4, v.76:

    »De, der tror, kæmper for Guds sag, og de, der er vantro, kæmper for afgudernes sag. Så bekæmp Satans venner! Satans list er svag.«

    At bekæmpe ”Satans venner”, dvs. de ikke-troende, er for en ægte muslim ikke noget midlertidigt, men en kamp, der ikke standser, før islam hersker overalt.”

    http://snaphanen.dk/2008/02/17/pia-kjaersgaard-%c2%bbfem-minuter-i-tolv%c2%ab/#more-2543

  16. Christer Eriksson skriver:

    Lars, anledningen till att inte mittenfåran syns i debatten beror kanske på att etablissemanget har bestämt sig för att det inte får finnas någonting mellan hökarna och duvorna. Antingen älskar man Islam som ”Islamofil” eller så hatar man det som ”Islamofob”.

    Jag är själv ett gott exempel på det. När jag här väljer att ta ställning för konstnärlig frihet så är det också första gången som jag får höra att jag är rasist och provokativ samhällsomstörtare och paradoxalt nog hävdar jag endast våra demokratiska grundvärden.

    Om PK-Sverige fortsätter på den inslagna vägen och omyndigförklarar det svenska folket från en sund debatt så är det dessvärre min övertygelse att ND har en vågmästarroll efter nästa val.

  17. Offermentaliteten udvider sit territorium skriver:

    Internetskribenten LFPC hos snaphanen:

    ”Pittelkow: Muslimer i offerrollen

    Jeg sætter stor pris på Ralf Pittelkows klummer, for så vidt at de får nogle vigtige pointer ud til et stort publikum, men jeg betragter ham som en light-udgave af de synspunkter vi her i højreblogosfæren selv står for og udbreder dagligt. Der er ikke nye indsigter at hente for os, kun befriende klar tale – indtil et vist punkt. Klummen her er et godt eksempel. Han kommer med nogle fine betragtninger om offerrolleretorik, om selvhadet i vores kultur der bytter rundt på gerningsmand og offer, og på det underbelyste faktum at problemerne findes i de muslimske miljøer, ikke i andre etniske grupper. Der hvor jeg så synes at han tøver, er i udeladelsen af at påpege offerrollen som en naturlig konsekvens af islamisk supremacisme, ikke blot noget der opdyrkes af de “islamister” som Pittelkow og Jespersen gerne standser ved:

    Denne særlige muslimske offermentalitet kan ikke forklares med sociale forhold eller med islamdebatten i Danmark. Den findes overalt i Europa og bunder i kultursammenstød – de forstærkes så yderligere af politiske konflikter.”

    http://snaphanen.dk/2008/02/17/pia-kjaersgaard-%c2%bbfem-minuter-i-tolv%c2%ab/#more-2543

  18. Gazas kristne skal konvertere til islam skriver:

    Kristeligt Dagblad om overgreb på kristne palæstinensere i Gaza:

    ”Kristent bibliotek i Gaza bombet

    16. feb En gruppe på 14 væbnede og maskerede palæstinensere sprængte i går formiddag KFUM’s bibliotek i Gaza i stumper og stykker

    Allan Sørensen

    Gazas kristne befolkning har fået endnu et slag i ansigtet.

    Fredag formiddag overmandede 14 bevæbnede palæstinensere de to vagter foran KFUM-bygningen i Gaza og lod en bombe sprænge i biblioteket. Ingen personer har lidt skade, men tusindvis af stedets bøger er gået tabt, og eksplosionen har forårsaget stor material skade.

    De væbnede palæstinensere placerede endnu en bombe i et af KFUM’s andre lokaler, men denne bombe eksploderede ikke. Foruden biblioteket råder KFUM i Gaza over en festsal og et velværecenter. Det står ikke klart, hvilken organisation de væbnede palæstinensere tilhører, men siden Hamas-bevægelsens overtagelse af magten i Gaza har kristne personer og organisationer været udsat for et stigende antal angreb.”

    http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/278070:Kirke—tro–Kristent-bibliotek-i-Gaza-bombet

  19. Dræber-kanin skriver:

    Kristeligt Dagblad om dræberkanin, der hader jøder:

    ”Kanin i børneprogram vil dræbe og æde jøder

    Fjernsyn for børn i det Hamas-kontrollerede Gaza er ikke for sarte sjæle. ”Jeg vil æde jøder”, lyder det fra programmets nye stjerne

    Tobias Stern Johansen

    En højtråbende kanin ved navn Assud er børnenes favorit i ”Morgendagens bannerførere”, et Hamas-godkendt tv-program for palæstinensiske børn.

    Programmet vises i Gaza, men også mange andre steder i den arabiske verden, skriver nydailynews.com.

    Vil slå jøder ihjel
    Kaninen Assud, som også går under navnet bombemand bunny, har de seneste dage optrådt i programmet sammen med en tørklædeklædt pige ved navn Saraa.

    Saraa sidder stille og lytter til den højtråbende kanin:

    – Jeg, Assud, vil slå jøderne ihjel og æde dem! siger kaninen Assud.”

    http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/277793:Udland–Kanin-i-boerneprogram-vil-draebe-og-aede-joeder

  20. "I will eat the Jews!" skriver:

    ”On Gaza TV, Hamas’ bunny brainwashes kids, declaring ’I will eat the Jews!’

    BY MATTHEW KALMAN

    Tuesday, February 12th 2008, 4:00 AM

    Bugs Bunny look-alike Assud is the latest Hamas cartoon killer.
    JERUSALEM – Hamas has reached a new low in its cartoon brainwashing of kids to kill Israelis: a Bugs Bunny look-alike who declares, ”I will eat the Jews!”

    Assud the rabbit is the newest star of ”Tomorrow’s Pioneers,” a Hamas-authorized kids show that airs on Gaza TV and is beamed around the Arab world.

    The 6-foot bomber bunny appeared on camera in recent days with a head-scarf-wearing little girl named Saraa.

    She sits listening entranced to the rabbit’s rants.

    ”I, Assud, will finish off the Jews and eat them,” he hisses.”

    http://www.nydailynews.com/news/us_world/2008/02/12/2008-02-12_on_gaza_tv_hamas_bunny_brainwashes_kids_-1.html

  21. Pedagogy of Hate skriver:

    Jerusalem Post Op-Ed, January 4, 2004:

    ”Pedagogy of Hate

    Itamar Marcus and Barbara Crook

    If you want to know what’s really at the heart of the Palestinian conflict with Israel, don’t ask the politicians or the diplomats. Go to the new experts: Palestinian children. Unlike the rest of the world, they’ve been paying close attention to what their leaders and educators have been teaching them and they are ready to practice what they have been taught.

    For instance, children interviewed on PA TV last week state clearly and without reservation that Israel has no right to exist, and that their goals for which they’re willing to sacrifice their lives is Israel’s destruction and the expulsion of all Israelis.”

    http://www.pmw.org.il/

  22. Censorship of fools skriver:

    ”We signed the ”Remove the Illustrations of Muhammad from Wikipedia” petition! # 206,614: Feb 17, 2008, Shahzad khan Khan , Pakistan

    # 206,613: Feb 17, 2008, NASIR HAJI ABDULLAH , Pakistan
    NASIR HAJI ABDULLAH

    # 206,612: Feb 17, 2008, Anonymous , Egypt

    # 206,611: Feb 17, 2008, Rahil Muhammad yousuf , Pakistan
    ar jkakl

    # 206,610: Feb 17, 2008, Mubasher Rehman , Pakistan

    # 206,609: Feb 17, 2008, Anonymous , United Kingdom

    # 206,608: Feb 17, 2008, Anonymous , Pakistan

    # 206,607: Feb 17, 2008, Azlan Azizi , Malaysia

    # 206,606: Feb 17, 2008, Imran Khan , Pakistan

    # 206,605: Feb 17, 2008, Riyaz azhar Hasan , United Arab Emirates

    # 206,604: Feb 17, 2008, Anonymous , United Kingdom

    # 206,603: Feb 17, 2008, Uamir Arif , Pakistan

    # 206,602: Feb 17, 2008, Muneera Kaleem , Pakistan

    # 206,601: Feb 17, 2008, CHAFII AMINE , Morocco

    # 206,600: Feb 17, 2008, Arous Selmen , Tunisia
    We do Care ; Stop it. Respect is all we want!

    # 206,599: Feb 17, 2008, Khamis Saad , California
    Its not proper to insult other people who represent one third of the world and respect other religions.all religions,prophets and messangers should be given the curtesy they deserve.These pictures are insult to muslims.

    # 206,598: Feb 17, 2008, Tariq Aslam , United Kingdom
    Remove the Pictures of Prophet Muhammad Immediately. Thankyou

    # 206,597: Feb 17, 2008, M Mustafa , United Kingdom

    # 206,596: Feb 17, 2008, Rizwan Ali Tasadduq , Pakistan

    # 206,595: Feb 17, 2008, Shohab Salim , United Kingdom
    PLEASE REMOVE THESE DISRESPECTFUL PICTURES FROM THE WEBSITE AND SHOW RESPECT AND TOLERENCE TO OUR RELIGION.

    # 206,594: Feb 17, 2008, Anonymous , Morocco

    # 206,593: Feb 17, 2008, Sajid Ali , United Kingdom

    # 206,592: Feb 17, 2008, Umar Khan , United Kingdom

    # 206,591: Feb 17, 2008, Issam ali Khan , United Kingdom

    # 206,590: Feb 17, 2008, Qasam Jameel , United Kingdom

    # 206,589: Feb 17, 2008, Sajid Munir , United Kingdom
    Please remove the picture of Prophet Muhammad (Peace and blessings be upon Him) from the site

    # 206,588: Feb 17, 2008, Ayesh Sawaryh , Jordan

    # 206,587: Feb 17, 2008, Imran Awan , United Kingdom

    # 206,586: Feb 17, 2008, H A , Syrian Arab Republic
    Please Remove this Pics. Lets be more polite and more repective for other people.

    # 206,585: Feb 17, 2008, Farhad Bava , South Africa

    # 206,584: Feb 17, 2008, Umer Butt , Pakistan

    # 206,583: Feb 17, 2008, Abid Jutt , Pakistan

    # 206,582: Feb 17, 2008, Anonymous , Tunisia
    this picture must be delated we should respect our prophet…

    # 206,581: Feb 17, 2008, Muhammad Adeel , Pakistan
    these pics should be removed

    # 206,580: Feb 17, 2008, Maamoun Fatfat , France

    # 206,579: Feb 17, 2008, Anonymous , Morocco

    # 206,578: Feb 17, 2008, Bin-yameen Khan , United Kingdom

    # 206,577: Feb 17, 2008, Muhammad Nawaz , Pakistan
    Please remove these illustrations and respect the peaceful request

    # 206,576: Feb 17, 2008, Talha Khan , Pakistan

    # 206,575: Feb 17, 2008, Sajid Husain , United Kingdom

    # 206,574: Feb 17, 2008, Anonymous , United Kingdom

    # 206,573: Feb 17, 2008, Zaheer Osman , United Kingdom

    # 206,572: Feb 17, 2008, Anonymous , United Kingdom

    # 206,571: Feb 17, 2008, Zakaria Taniga , Morocco

    # 206,570: Feb 17, 2008, Anoun Skander , Tunisia

    # 206,569: Feb 17, 2008, Anonymous , Pakistan

    # 206,568: Feb 17, 2008, Sheba Haque , United Kingdom
    pls remove the illustration this will be appreciated

    # 206,567: Feb 17, 2008, Waheed Murad , Pakistan

    # 206,566: Feb 17, 2008, Mubasher Khan , Pakistan

    # 206,565: Feb 17, 2008, Anonymous , United Kingdom

    # 206,564: Feb 17, 2008, Naila Malik , Missouri

    # 206,563: Feb 17, 2008, Anonymous , Pakistan

    # 206,562: Feb 17, 2008, Mahwish Ahmed , Pakistan
    REMOVE ITTTTTT IMMEDIATELYYYYYYYYYYYY

    # 206,561: Feb 17, 2008, Muhammad kamal Zafar , Pakistan

    # 206,560: Feb 17, 2008, Shah Nawaz , United Kingdom
    remove these pictures

    # 206,559: Feb 17, 2008, Anonymous , Poland

    # 206,558: Feb 17, 2008, Asmaa Mulla , United Kingdom

    # 206,557: Feb 17, 2008, Kamran Hassan , Pakistan

    # 206,556: Feb 17, 2008, Mohammed Shazad , United Kingdom
    stop it before it gets out of hand

    # 206,555: Feb 17, 2008, Béjaoui Firas , Tunisia

    # 206,554: Feb 17, 2008, Nargis Khan , United Kingdom

    # 206,553: Feb 17, 2008, Basharit Jahangir , United Kingdom

    # 206,552: Feb 17, 2008, Selima Selima , Tunisia
    selima

    # 206,551: Feb 17, 2008, Anonymous , United Kingdom”

  23. Christer Eriksson skriver:

    Torssander: ”Det är ganska självklart vem dessa tjänstemän ska komma att göra tjänst åt. Den svenska borgarstaten.”

    Jag är helt enig med Torssander om att en hälsosam tjänstemannaanda i trossystemet måste tjäna Sverige, och inte gudsstaten Iran.

  24. Arabisk boykot skriver:

    LFPC hos Snaphanen om arabisk boykot af Danmark:

    ”Dagens bedste nyhed? – »Arabere vil boykotte Danmark«

    Desværre er det nok den sædvanlige storskrydende arabiske overbudsretorik uden så meget substans, men ville det ikke bare være noget af det bedste der kunne ske? Ikke mere kræmmermentalitet forklædt som bekymring for “mindretal”, ikke nogen presserende grunde for statsministeren til at stå skoleret.”

    http://snaphanen.dk/2008/02/17/pia-kjaersgaard-%c2%bbfem-minuter-i-tolv%c2%ab/#more-2543

  25. Ødelagte kirker i Kosovo skriver:

    Skyldes det angst og fejhed eller regulær manipulation?

    Journalister forsømmer i den grad deres oplysningspligt i denne tid. Ingen skriver om de religiøse forhold i det Kosovo, som nu idag kl. 16.00 erklærer sig selvstændigt.

    Hvorfor ser vi ikke billeder af alle de mange ødelagte kirker i Kosovo?
    Hvorfor får vi ikke at vide, at kosovo-albanerne er muslimer, og at hele Kosovo-problemet er religiøst?
    Indtrængende muslimer har gennem årene på uhyggeligste vis fortrængt de kristne serbere og har til stadighed ødelagt kristne kirker. Hvorfor skal det forties?

    http://www.siad.dk/

  26. PerOla Axelsson skriver:

    Men om man skriver under en namnlista med ”anonymus” så kan det väl inte räknas in i summan av undertecknare?
    Nån jävla ordning får det väl vara, för att citera CH Hermansson.

  27. Mene Tekel skriver:

    Fred Torssander: ”I stället för att se till fakta, att före ockupationen av Irak var detta ett sekulariserat samhälle”!

    – Den självutnämnde Irakexperten Fred Torssander (Sverige har fått många sådana sedan våren 2003) hasplar helt ohämmat ur sig salvor av påståenden av typen ovan med en självsäkerhet som bara en fascist kan besitta!

    Före den arabiska ockupationen av Irak tillhörde stora delar av landet det persiska riket där Zoroastrismen var den rådande religionen!
    Den arabiska ockupationen av Irak kom att innebära islamisering av landet, brutal diktatur och total censur! Frågor som Sekularism var inte möjliga att diskutera under den tiden! De som dristade sig till att göra det fick tungan utskuren!
    Debatten om Sekularism eller ej kom upp för första gången i Iraks historia efter befrielsen och störtandet av Saddam våren 2003!

  28. Mene Tekel skriver:

    Lars Vilks frågar om råd och tips på hur man kan skydda sig mot muhammedanistiska terrorister?!

    Här kommer en ”idiotsäker” lösning:
    1. Gör AL-Tawbah (en Bedjan om förlåtelse)! Och det kan du i princip göra hos vilken källarimam som helst; men kanske helst på muhammedanisternas högkvarter vid Björns Trädgård i Stockholm!!
    2. Konvertera till Muhammedanismen!
    3. Byt namn till Muhammed Ali Abu-Bakr, så blidkar du både Shiamuslimer (Ali är deras idol) och Sunnimuslimer (Abu-Bakr är deras idol)!
    4. För extra trygghet kan du låta skägget växa ut och glöm inte att färga det svart!

  29. RURIK skriver:

    Tror du tar miste här , Lars.
    Slavoj Zizek är präglad av vår sentida sekulära kultur och visar prov på en viss intellektuelt lättsinnighet i sitt förhållningssätt till dessa historiska företeelser. Den reella fundamentalismen är plågsamt seglivad och har allraminst 1400-åriga anor.
    Den lever och frodas och låter sig inte förklara med enkla psykologiska modeller.
    Kanske det är dags att ta den på allvar?

  30. Lars skriver:

    Rurik. Visst är det riktigt att Zizek i sin vanliga stil är mera spirituell än utredande. Han definierar sig ut ur problemet. Men det ligger något i det. Fundamentaliserna vet om att de är i underläge och hur väst ser på dem.

  31. Fred Torssander skriver:

    Lars, det är tråkigt att mina inlägg fördröjs så att debatten blir hackig. Det borde inte rimligtvis vara svårare att lyfta en spam-stämpling med den uppdaterade versionen av programmet.

    Så till Mene Tekel som uppenbarligen är en nykomling till ämnet Irak. Jag får återigen hänvisa till http://www.tusenpennor.se/Henrik_Skrak/TexterHS/NuriAS.htm för en grundkurs i Iraks 1900-talshistoria.

  32. moderate muslimer? skriver:
  33. RURIK skriver:

    Frågan är snarast om fundamentalisterna uppfattar väst som en enhetlig maktfaktor att räkna med i ett längre perspektiv.
    Det är den inre styrkan och eventuella svagheter i vårt eget samhällssystem som kommer att avgöra utfallet av den kraftmätning som fundamentalisterna önskar.
    Här är det inte säkert att våra historiska erfarenheter från den nyare tiden är användbara.
    En komplicerande omständighet är självfallet våra moderna multikulturella samhällen som på samma gång gör oss starkare och mer sårbara

  34. Omar Kalb ibn Kalb skriver:

    En historia om Salladin, Allah och profeten Mohammed

    Profeten Mohammed, Salladin och Allah hade en homotrekant.

    Först var det salladins tur att ta den bakifrån. Det sa plupp för profeten Mohammeds var inte så stor. Då ropade salladin Mohammed är liten, Mohammed är liten, Mohammed är liten.

    Sedan var det Profeten Mohammeds tur att få den bakifrån av Allah.

    När Allah hade börjat föra in den i profeten Mohammed, märkte Mohammed, att Allahs var jättestor, då ropade Islams profet, Allah Akbar! , Allah Akbar. Gud är stor! Guds är stor, Allah Akbar, Allah Akbar.

    Ty så slutade historen om den heliga trekanten, och det var så det sexuella uttropet ”Allah” Akbar fick sin födelse i homosexuella kretsar om män med stor fallos.

    Sedan har det blivit tokig religion över uttrycket med det är en annan historia!

  35. RURIK skriver:

    Lars – eftersom alla mina inlägg avlägsnats från din Blog vore det kanske lämpligt att att också avlägsna ditt svar på ett av dem ?

  36. RURIK skriver:

    Ser att mina inlägg är tillbaka igen. Tack fot det !

  37. RURIK skriver:

    Verkar som varje nytt inlägg utlöser en censurreaktion i spamfiltret. Mina inlägg är nu åter försvunna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.