Del 449: Debattpärlor

Till slut har jag fått mina modemproblem under kontroll. Därmed kan jag kanske dämpa de ständigt uppdykande manipulationsteorierna. Mannen med Swiss Army Knife, Fred Torssander (notera att när det dök upp ett objekt med kniv visade det sig vara en parodi på möjligt attentat, helt i linje med konstprojektet), får nu för sig att jag styr och ställer i kommentarerna. Den enkla förklaringen till dröjsmålen med utgrävningar i spamfiltret är att jag under en tid fått söka mig till främmande datorer eller nätverk. Att jag själv inte skrivit så flitigt hänger också samman med det.

Hur som helst är Freds uttalande i Expressen en poetisk pärla:
”Vad tycker du om Lars Vilks?
– De vill att muslimer ska behandlas som hundar. Och de slipper de stå till svar förs. Nu kom de undan utan att få svara för sig. Men jag hade absolut inte för avsikt att skada honom fysiskt, däremot verbalt.”
Mycket och mångahanda uppstår sålunda i betraktarens heta sinne vid mötet med konstprojektet. Och så må Fred Torssander lära sig att verbal skada gynnar verkets utveckling. Däremot var det inte nödvändigt att benämna mig i pluralis majestatis.

Och mycket sämre är inte professor Masoud Kamali också i Expressen:
”Lars Vilks löjliga teckningar ges oproportionell medial uppmärksamhet och används för att visa på ’de andras’ kulturella, religiösa och demokratiska brister.”
Nu är det förstås på det sättet att det mesta som dyker upp i medierna får oproportionell uppmärksamhet – förutsatt att den som uttalar sig vet vad som är rätt och bäst. Folket och medierna gör det under sådana omständigheter inte. Avslutningsfrasen innehåller lite mer än vad som nog var menat. De icke-västerländska kulturerna har en hel del brister i det som handlar om mänskliga rättigheter och demokrati. Och inte tänker sig väl professor Kamali att man skall undvika att påpeka den saken?

Hallands Nyheter redovisar i en skojig artikel att 97 % av kommunfullmäktige tillbakavisat SD:s krav på att visa Rondellhundsteckningarna. Det som är skojigt är inte att man avvisat SD, det bör man naturligtvis göra, utan den dryga motiveringen:
”Vi provocerar och kränker inte människor i Varberg, sa fullmäktigeledamöterna.”

Här kommer så några bilder från drabbningen i Uppsala

koliten.JPG
Kön utanför universitetshuset med polisbilar.

panelliten.JPG
Debattörerna: Ulf Johansson från Nerikes Allehanda, Kerstin ”Toblerone” Gustafsson-Figueroa, Stefan ”skulpturen” Jonsson samt Helena Benaouda.

publikliten.JPG
Publiken väl bevakad

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

29 svar på Del 449: Debattpärlor

 1. Skämt åsido skriver:

  Bilden ovan:
  Varför har Helena Benaouda en filt runt huvudet?!
  Fryser hon om skalpen?!

 2. Fred Torssander skriver:

  Att betrakta scenrummet som en inåtvänd skulptur är en självklarhet inom scenografin. Att däremot betrakta hela teatern inklusive publiken, säkerhetsstyrkor etc. som ett av konstnären skapat verk är bara ett uttryck för storhetsvansinne.
  Lars Vilks problem på området beror möjligen på att han är en nyttig idiot. Fast det är svårt att tro att han är en så total idiot politiskt, att han inte ser att hans förment konstnärliga projekt i stället blivit till en del av den svenska jingoismen.
  Det som skulle behövas är ett klart och tydligt svar på några enkla frågor: Är du Lars Vilks anhängare av det så kallade kriget mot terrorismen? Ockupationen av Irak? Sveriges deltagande i krigsföretag som Afghanistan och vapenexport till krigförande som Storbritannien och USA?
  Avsåg du med dina Muhammedteckningar att bidra till det förakt för fiendens kultur som detta krig kräver?

  Problemet för Lars är att i fall han på något vis kritiserar jingoismen kommer det mediala intresset för hans konst att försvinna och därmed inkomsterna…

 3. mellis skriver:

  Stackars Fred. Ser pengar överallt utom möjligen då i den egna börsen.

  Liten historielektion: Saddam var skyldig Kuwait mycket pengar. Då kom han på att det kunde vara smart att erövra Kuwait. Men säkrast att höra med amerikanerna först. Amerikanske ambassadören var dock en naiv kvinna som inte fattade galoppen. Saddam trodde sig ha fått klartecken. Ett missförstånd mellan en brutal arabisk diktator och en amerikansk kvinna och diplomat; vad annat var att vänta. Efter det för Saddam misslyckade kriget blev han gramse på amerikanske presidenten och sanktionerade ett mordförsök då denne besökte Kuwait. Efter ett mellanspel blev sonen till presidenten ny president. Dags att göra upp räkningen. Avhoppade irakier som diktade ihop fullt trovärdiga historier om massförstörelsevapen blev till nytta. Gott om naiva människor i väst. Avhoppade irakier hade tidigare lätt lurat i oss att Saddams soldater beslagtog kuvöser i Kuwait och kastade invånarna i sopen.

 4. Fred Torssander skriver:

  Mellis verkar skylla kriget mot Irak på irakierna. Vilket för undertecknad faktiskt är en ny apologi.
  Denna har dessutom den avigsidan att den inte kan användas för att motivera vare sig ”kriget mot terrorn” i övrigt, den fortsatta ockupationen av Irak eller Sveriges deltagande i de (krigs-) villigas koalition i Afghanistan.
  Tvärt om. I fall USA och Britterna faktiskt kunde luras att i strid med folkrätten angripa och ockupera självständiga länder enbart på grund av ”Ett missförstånd mellan en brutal arabisk diktator och en amerikansk kvinna och diplomat” samt ”Avhoppade irakier som diktade ihop fullt trovärdiga historier om massförstörelsevapen” finns det all anledning för Sverige att gentemot dessa länder hävda den traditionella alliansfriheten (obs att koalition bara är ett annat ord för allians).
  Samt givetvis att omedelbart dra hem de svenska hjälptrupperna och stoppa vapeneporten till krigsanstiftarna.

 5. mellis skriver:

  Mitt inlägg ovan kan kanske missförstås som kvinnofientligt. Avsåg endast säga att arabernas och muslimernas kvinnosyn är sådan att kvinnliga ambassadörer blir mindre användbara därför att de får mindre respekt.

 6. Kurdisk Flykting i Sverige skriver:

  Den kebabätande underklassaren palestinasjal Fred Torssander

  fortsätter med en åsnas envishet begråta sin gamla idol, historiens värsta bödel; saddam!
  Han förstår inte/ vill inte förstå att saddam en gång för alla har blivit förvisad till historiens sophög!
  KURDISTAN är BEFRIAT. saddam är DÖD!
  saddam är FINITO
  Det är GAME OVER!

  Släng dig i väggen, din löjliga kebabätande loser!

  Ps Heja G W Bush; terroristernas överman, diktatorernas mardröm och det kurdiska folkets skyddshelgon!

 7. mellis skriver:

  Fred, så du tror inte på missförståndens roll? Fast jag menar att skälet till att det idag t ex inte finns hitlerstatyer i åtminstone Tyskland och Österrike är att Polen fick säkerhetsgarantier från Frankrike och Storbritannien som byggde på och ledde till missförstånd. Det var inte menat att garantierna skulle falla ut efter en pakt mellan Tyskland och Sovjet, och Hitler trodde inte på dem.

  Hade europeiska scenen av andra värlskriget avgränsats på ett naturligt sätt, dvs som ett krig mellan diktaturerna och ideologiska motpolerna Sovjet och Tyskland, hade vi idag inte behövt bekymra oss om rondellhundar och muslimer. 🙂

 8. muslim kompis skriver:

  (ln) säga i Jannah 72 russin!
  Nej (ln) inte 72 russin. i jannah 72 fin druvor hötorget. mödomshinna garanti jag lovar. fin flicka.
  du kafir du komma inte till jannah jag lovar

  (Fred Torssander) brorsan komma till jannah
  vill brorsan Fred Torssander gå till irak göra martyr sen gå till jannah? många fin flicka i jannah brorsan jag lovar.
  tycka brorsan arabesk flicka? hon mycket bra oj oj oj! (svensk flicka feminist inte bra frigid)!
  bara muslim gå till jannah bara muslim
  alla brinna i jahannam kommunist feminist nasizt rasist socialdemokratist alkoholist
  bara muslim gå till jannah
  yalla yalla
  Allah stor stark

 9. TJ skriver:

  ”Lars Vilks löjliga teckningar ges oproportionell medial uppmärksamhet och används för att visa på ’de andras’ kulturella, religiösa och demokratiska brister.”

  – ”de andra” är en av kultursfärsarbetarnas favorituttryck för att skaffa sig intellektuell legitimitet. Uttrycket är hämtat från en fransk filosof men naturligtvis ryckt från sitt sammanhang.

  Nåväl, i Kamalis tolkning kan det inte förstås på annat sätt än han beklagar att västerlandet har tillgång till den fria pressen och därmed kan lägga ut text och fakta om dessa de andra som i detta sammanhang är liks med muslimerna. Själv är jag belåten med att det omvända inte råder. Jag vill inte ha medeltiden åter, så är det bara.

 10. Fred Torssander skriver:

  Mellis exponerar på ett utmärkt sätt sin rasism i uttrycket ”arabernas och muslimernas kvinnosyn”. Det är sådant som brukar kalls en freudiansk felsägning, dvs. att man råkar säga vad man tänker i stället för vad man hade tänkt säga.
  De arabiska folken har givetvis ingen gemensam rasbetingad syn på något. lika lite som så kallade judar eller så kallade arier.
  Det har egentligen inte muslimerna heller. Iraks muslimer tex. kastade ut britter (och USAmerikaner) 1958 för att själv upprätta en sekulär stat. (se tex. http://tusenpennor.se/Henrik_Skrak/TexterHS/NuriAS.htm Nu är britterna och USA tillbaka och i Irak införs sharialagarna igen. Liksom för övrigt också i Afghanisttan – med svensk hjälp.

 11. ln skriver:

  Apropå TÖNTPARADEN i KISTA i tisdags; (fortsättning från 2007/11/20 kl. 00:03:08)

  Det verkar inte som herr Torssander skulle ha deltagit trots vänlig anmaning att så göra? Skada, vilket gott sällskap han skulle ha befunnit sig i. Förutom herrar Gardell och Habib samt fröken Klein fanns där ”kristna, muslimer, judar och icke-religiösa, präster, imamer, politiker, kulturarbetare med flera” och enligt fröken Klein ”kändes samtalet mycket angeläget” – samtalet om religionsdialogens fruktbarhet, om huruvida sammanblandning av politik och religion leder till hat och splittring och om religionsdialogens frånvaro leder till icke fredlig samhällsutveckling. Wow, här sitter man i Kista och uppfinner hjulet på nytt!
  Och allt detta spännande gick du miste om, Fred!

  Sannolikt talade herr Gardell om den ”muslimska huvudfåran”, som han fascineras av, liksom herr Torssander synes fascineras av ”jingoismen”. Eftersom herr Torssander ej deltog, lär vi utsocknes inte få reda på om fröken Klein istadigt hävdade sitt pastorala tvivel på förekomsten av religionskrig, fastän det för flertalet är ett känt faktum att krig i huvudsak urkämpas i syfte att (1) erövra territorium/utöka ’lebensraum’ – (2) vinna ekonomiska fördelar – underkuva (3) annan ras eller folkgrupp – (4) folk med annan religion eller (5) folk med annan kultur.
  Punkt (4) är relevant för fröken Klein.

  Fröken Klein omnämner diffust på sin blogg i kvällstidningen Aftonhoran att hon fått mottaga ”många positiva mejl i ärendet” samt konstaterar insiktsfullt att ”ämnet berör många i vårt samhälle” – jovisst, ämnet berör bortåt 8 miljoner etniska svenskar och 450000 muslimer.
  ”Spännande”, konstaterar fröken Klein.
  I detta kan ej annat än instämmas – blir spännande att se hur mycket blod som kommer att flyta, i Europa, i Sverige.

  PS Allah är en liten fis.

 12. mellis skriver:

  Apropå amerikanerna och Bush som ”terroristernas överman, diktatorernas mardröm och det kurdiska folkets skyddshelgon”. Amerikanerna är ju förebildliga även på andra områden, t ex när det gäller att få en multietnisk stat att fungera. Det som behövs är tydligen att ha mer än tio gånger så många människor i fängelse än som nu är fallet i Sverige. Samt få ha pistol eller tårgasspray för personligt skydd. Och slippa fackföreningar.

  Undrar om vårt statsbärande parti tänkt sig dessa följder av främlingsinvandringen? Mera troligt inte tänkt alls. Hade Mona Sahlin klarat högskoleprovet?

 13. Fred Torssander skriver:

  Krig är för att citera Clausewitz bara politikens fortsättning med andra medel. Sedan kan politiken i sin tur gå ut på att errövra naturtillgångar eller slavar samt givetvis också att förhindra att konkurrenterna får tillgång till dessa produktionsmedel. Den USA-Brittiska ockupationen av Irak är möjligen även den ett exempel på det sistnämnda.
  Religion är däremot liksom rasfördommar och kulturchauvinism medel för kriget, inte dess mål. Ideologi i betydelsen falskt medvetande, är nödvändigt för att få människor att betrakta främmande människor som fiender. Det naturliga är att man bara slår ihjäl närmare bekanta.

 14. ln skriver:

  ”Hade Mona Sahlin klarat högskoleprovet?”
  – – – – – –
  Ja men hon klarade (om än med tvekan) att ta knullborgarmärket.

  Vad vet vi i gemen om ”fontänorgasmer” eller om G-punkten?
  Vad heter den/de anatom/er som fastställt/lokaliserat dessa ljufa fenomens
  ursprung?
  Frågan ingår inte i något högskoleprov.

  till *muslim kompis*
  Allah är och förblir evinnerligen en liten fis i universum,
  eller en loska i oceanen.
  Skada att livet på jorden måste kontamineras av en sådan obetydlighet!.

 15. Fruktklådan skriver:

  Kan vi inte ersätta rondellhundarna* med t. ex rondelldass, rondellglasögon(av modellen Vilks själv använder) eller mini-nimis?

  * Det är rätt gammalt nu.

 16. mellis skriver:

  Fruktklådan,
  Inte gammalt utan tidlöst, för rondellhunden har fått evigt liv. På sin ålders höst kan Lars ha ett stånd på Kiviks marknad och sälja rondellhundar. Vanliga sådana och modoggies.

 17. Fredrikzon skriver:

  Verkar bli punschnationalisternas afton. Men ni ska ju också ha lite kul ibland.

 18. BA AB skriver:

  Fredriksson, och övriga!

  Det skålar vi på.

 19. Elisabet skriver:

  Lars Vilks ”Hallands Nyheter redovisar i en skojig artikel att 97 % av kommunfullmäktige tillbakavisat SD:s krav på att visa Rondellhundsteckningarna. Det som är skojigt är inte att man avvisat SD, det bör man naturligtvis göra, ”

  Varför bör man avvisa SD?

  Bara för att SD av det ”politiskt korrekta” (= islamistiskt orienterade) samhället är utvalda till strykhundar, så betyder väl inte detta att SD har fel. Eller HUR – FOLK som tänker själva?

  Sanningen är att Sverigedemokraterna i dagsläget är det enda parti som törs formulera problemet: att islam är det största hotet mot vårt västliga, demokratiska samhälle.

  Spamfiltret ON – Lars Vilks.

 20. mellis skriver:

  Skål på er! Öppnat en flaska ”Marskens sup”. http://www.mannerheim.fi/10_ylip/r_ryyppy.htm

 21. Cecilia skriver:

  Det blir en attans torr Vodka Martini, det! Om man rör den med lagom kall is.
  Är isen för kall, så får man nog köra ”shaken” om det ska bli en Martini av det.
  Å andra sidan är den säker god som snaps med… 🙂

 22. Elisabet skriver:

  ISLAM – ett världshot.

  Lars Vilks utlovade följande: ”Så snart jag får en armslängds svängrum skall jag granska frågorna “debatt” (vad är och vart leder en debatt) och den återkommande stöttestenen “svag grupp”/alltid kritisera uppåt.”

  JAHA – och när kommer DET?

  Det första LV ger sig på är den enda politiska kritiken som finns i Sverige av en fascistisk, expansionistisk världsomspännande förtryckarpolitik som kallar sig ”religion” (islam).

  LV ger sig på Sverigedemokraterna. Smart LV. Vad vill du egentligen? Vem som helst kan ansluta till Sverigedemokraterna och därefter demokratiskt påverka deras inriktning.

  Värre är det om man vill påverka förmedeltidsvisionen som muhammed hade, och som enbart avsåg att gangna hans egna materialistiska intressen. Muhammed är i linje med våra egna feodalherrar. Finns de – eller deras egocentrerade – folkstyren kvar?

  När nu de PK* krafterna fått filtrera sig via Lars Vilks, och han inte återkommit till sin utlovade debatt enligt ovan, så vill jag komplettera med vad nedan följer.

  ISLAM ÄR ETT VÄRLDSOMFATTANDE POLITISKT SAMFUND.

  I Sverige växer islam till följd av invandring. Bakom sin rygg har den invandrade muslimska ”minoriteten” hela det islamiska världssamfundet. Tro ALDRIG att de islamistiska krafterna är små!

  Islamisterna tillämpar Koranens framgångskoncept: Ljug för dina motståndare, ställ dem emot varandra – skapa splittring mellan dem, skaffa dig förhandlingsfördelar, infiltrera deras samhällen och när du har majoriteten av dem i ditt våld: starta krig mot dina fiender – och du kommer att segra!

  HUR det kommer sig att så många människor kan vara så dumma att de underkastar sig Islam (som betyder ”underkastelse”) – en politisk ”religion” som skapades på 600-talet efter Kristus av en markenterare (”Muhammed”) som behövde skaffa sig förhandlingsfördelar – förbyllar mig storligen. Vilka vill leva som muhammed föreskrev? Vilka tjänar på hans vinstkoncept?

  Troligen vet inte de som underkastar sig vad det är som de underkastar sig. De TROR att det är en religion!!!

  Dags att vakna – muslimska bröder och systrar (jag är inte muslim, men ni är mina medmänniskor).

  Det Muhammned gjorde för sin egen personliga vinnings skull, det gör nu hans anhängare för sina personliga vinningars skull – med maktmedlet att hänvisa till islam. Därför kan anhöriga till personer som vill lämna islam hotas till livet. Därför kan islams förespråkare tortera och avliva människor som tror på frihet. Därför är islam det största hotet mot våra demokratiska världssamfund.

  Hur många länders egna kulturer har inte utplånats för att ge plats åt påstådda anhängare till profeten muhammed? Somliga nationer har fått se sina egna religiösa överhuvuden transformeras av islam, så att maktens ”muhammed” övertar landets kultur genom att islamisterna utnyttjar landets befintliga religion/kultur för att genomdriva sin egen agenda. Kolla in bilderna från Bangladesh där Muhammed (trots att man ”inte får avbilda honom” – haha!) stiger in i den tidigare gudomen Krishnas gestalt. Vilket SKÖNMÅLERI! Vilket – BEDRÄGERI.

  Hur stor andel som islam krigat/hotat/lurat till sig av omvärlden kan du se här: http://www.alma-reviva.com/islamstat.htm. Siffrorna är från 2003. Andelen muslimer i världen har sedan dess ökats.

  Islam är en expansionistiskt inriktad, terrorunderstödd politisk inriktning som använder muhammeds ursprungliga ”koncept” (lögn, konspiration, infiltration, förräderi, krig, förtryck) som språngbräda.

  Är islam litet? Är muslimerna en minoritet?

  Don’t make me laugh!

  * PK = politiskt ”korrekta” – i förhållande till dem som har den politiskt-ekonomiska makten

 23. Elisabet skriver:

  Lars Vilks: när dina ”trogna” anhängare här i kommentarerna hellre hänger sig åt resonemang kring alkohol och drinkars tillblandande. Då är det dags att filtrera.

  Mullvadar kallas de som infiltrerar organisationer i syfte att förstöra dessas verksamhet.

 24. Elisabet skriver:

  Till alla er som fattar något.

  (Och som en hint till er som inte förstår)

  Don Quixote

  Plate: Don Quixote (1988)
  Tekst: Björn Afzelius
  Orginaltittel: El Mayor
  Musik: Silvio Rodriguez
  Revidert 27.02.2002
  ————————————————-
  Det var i Varadero jag mötte Don Quixote.
  Am F C G
  Jag kom från Las Americas, Du Ponts berömda slott.
  Am F C G
  Det ligger där på udden, en pärla i Karibien,
  Am F Am G
  med Mexikanska Golfens gröna vatten under slottets altan.
  F Dm C G
  Och i biblioteket hänger ännu tavlorna av hustru och barn.
  F Em Dm C G

  Dom kom där, mitt i parken, i Kubas sammetsnatt.
  Den stolte Don Quixote och Sancho med sin hatt.
  Dom tog mej ner till havet, dom pekade mot fjärran,
  och Don Quixote sa’: ”Där, under stjärnan, ligger Miami Beach.
  Där står den största vädekvarn som finns, i afton rider jag dit.

  Och jag rider framåt, jag rider över havet.
  G C F G C G
  Jag rider med vindarna som blåser över vattnet.
  F Em Dm C G
  För jag har en längtan, å en tanke och en mening.
  C F G C G
  Och inget kan hindra den att nå till horisonten!
  F Em Dm C G Am F C G

  Jag slåss mot vädekvarnar för det är min passion.
  Ju större desto bättre, det utvecklar mitt mod.
  Folk tror att jag är galen, en rest från det förgångna.
  Men se på dom som klagar hur dom flaxar i sin hållningslöshet!
  Dom liknar gamla nötta, trötta kvarnar. Så’na rider jag ner!

  För jag rider framåt, jag rider över havet.
  Jag rider med vindarna som blåser över vattnet.
  För jag har en längtan, en tanke och en mening.
  Och inget kan hindra den att nå till horisonten!

  Ja. jag rider framåt, jag rider över havet.
  Jag rider med vindarna som blåser över vattnet.
  För jag har en längtan, en tanke och en mening.
  Och inget kan hindra den att nå till horisonten!

  Ja, jag rider framåt, jag rider över havet.
  Jag rider med vindarna som blåser över vattnet.
  För jag har en längtan, en tanke och en mening.
  Och inget kan hindra den att nå till horisonten!

  Jag rider framåt, å ja rider över havet…

 25. Elisabet skriver:

  Börjar tro att Lars Vilks är helt ute i egna ärenden.

  Vi skall bygga en staty – av Lars Vilks.

  Resten är drinkrecept.

  En halv böj – Lars Vilks?

 26. Gottfrid G skriver:

  Till den SVAGE ständigt självömkande Fredrikzon

  Stackars liten det är så synd om dig du är sååå SVAG och hela din folkgrupp på två miljarder ni är sååå SVAGA
  Är ni SVAGA fysiskt?
  Är ni SVAGA ekonomiskt? Har ni för lite pengar? Får ni för lite bidrag?! Har ni för lita OLJA?!
  Eller kanske Ni är SVAGSINTA?!
  Vad går åt er?! Ryck upp er för helvete och sluta tycka synd om er själva!
  Var som folk; för faaaan!

 27. Olofmartin skriver:

  ”De icke-västerländska kulturerna har en hel del brister i det som handlar om mänskliga rättigheter och demokrati.”

  Vilket sannerligen de västerländska kulturerna också har, men på ett något annat sätt. Det påpekar du sällan, Lars, och det ligger dig i fatet. Av den anledningen älskas du av Sverigedemokraterna, trots att du mig veterligen inte hyser sverigedemokratiska åsikter.

 28. Gote skriver:

  Till Elisabeth – Angående Sverigedemokraterna

  Oheliga allianser har ingåtts förr när nöden har påkallat dem, se bara det gamla dramat Afghanistan, Sovjet, USA). Ibland funkar det och ibland inte. Då det gäller Afghanistan får man väl säga att det funkade för USA – de fick ut Sovjet ur landet.
  Steg 2 i dramat blev väl inte riktigt vad USA hade tänkt sig (får man hoppas!), då det beredde mark och svängrum för talibanerna. I efterklokhet kan man säga att USA egentligen hade att välja mellan pest (kommunism) och kolera (talibaner/islamister), och de valde tyvärr det senare, otur.

  Frågan är nu om jag som sekulärt förespråkande, socialliberal (hyfsat åtminstone), ateist, hetero men med bögar i bekantskapskretsen, skall ingå allians med SD eftersom hotet från islamisterna är så starkt att nöden tvingar mig välja mellan pest eller kolera. Frågan är iofs inte om jag skall välja pest (islamism), där har aldrig funnits antydan till tvivel, de är inget alternativ. Frågan är snarare hur jag skall förhålla mig till koleran?
  Eller är kanske frågan hur koleran skall förhålla sig till mig och alla de som delar mina värderingar. Jag tror nämligen inte att vi är en så liten och oansenlig grupp i Sverige idag som t.e.x har en liberal syn på homosexuella (vi ser helt enkelt inte homosexualitet som ett hot mot den fria världen och därför är det en privatsak), eller som anser att kyrkan skall förbli skild från staten eftersom det visat sig att om religionen hålls borta från makten och politiken så blir det bäst i längden.
  Detta är två ställningstagande som gör att jag och garanterat många med mig uppfattar islam som ett problem och ett hot. Tyvärr framstår inte SD i så bra dager heller då det gäller dessa frågor.

  Om SD skall bli den nödbroms som en del kanske är beredda att ta till vid nästa val (en del kanske kallar det missnöjesröstning, men det kvittar så länge jobbet blir gjort) måste de rensa ut de värsta stollarna som gör sig gällande i partiet. Den ställning man tar för den svenska kristendomen är nog inte så övertänkt – se vart KD är på väg. Man har skrubbat hårt för att polera bort naziststämpeln, men nu ersätter man hakkorset med det kristna korset. Inte lika illa men lika idiotiskt.

  Kampen mot islamismen handlar inte om kampen mellan kristendom och islam, det handlar om medeltid och upplysning, om teokrati eller sekulär demokrati. Håll religionen utanför politiken så blir det lättare för oss människor att komma överens, det gäller alla religioner.

  Visst, teoretiskt sett kan jag gå med i SD och försöka ändra partiet inifrån, men man måste liksom vara med på vissa grundkriterier innan man går med i ett parti.

 29. uppsallah skriver:

  Til Olofmartin

  ”Kommentar av Olofmartin | 2007/11/23 kl. 00:22:43

  “De icke-västerländska kulturerna har en hel del brister i det som handlar om mänskliga rättigheter och demokrati.”

  Vilket sannerligen de västerländska kulturerna också har, men på ett något annat sätt. Det påpekar du sällan, Lars, och det ligger dig i fatet. Av den anledningen älskas du av Sverigedemokraterna, trots att du mig veterligen inte hyser sverigedemokratiska åsikter.”
  _

  Vesten har sine problemer, men disse problemer er for intet at regne mod problemerne i Mellemøsten og andre steder under totalitær indflydelse.

  En gammel sandhed, der blev formuleret under den kolde krig, rinder mig i hu.

  Under den kolde krig talte man om de to supermagters respektive problemer.

  Sovjetunionen var ikke perfekt, men det var USA heller ikke. Sådan blev standpunktet formuleret.

  Men nogle debattører havde jordforbindelse nok til at påpege en væsentlig forskel mellem de to supermagter. Forskellen bestod såmænd i, at folk flygtede fra Sovjet til USA, mens der ikke var nogen, der flygtede den anden vej.

  Menneskers handlinger taler ofte højere end deres ord.

  Også når det gjaldt graden af problemer i de to supermagter under den kolde krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.