Del 415: Pakistan och den norska näktergalen

Idag har det varit lugnt. Ja, nästan, för med visst fog kan man kalla den här dagen för den Pakistanska. De ringande telefonerna har helt och hållet varit vigda åt pakistanska abonnenter. För att inte hamna i samma ständigt hopplösa ordväxling har jag bytt taktik och ställer motfrågan om hur de kan tro att teckningen föreställer profeten. Svaret kan då antingen bli ”fuck you, you motherfucker” eller leda till ett existentiellt ordbyte. Tydligen är ordet ateist inte känt av pakistanier men när jag förklarar vad det innebär skapar det stor upprördhet. Omöjligt att föreställa sig att endast detta livet skulle vara det hela.

Så gick min dag. Men det blir mera eftersom CNN kommer i morgon.

Jag har tidigare omtalat en kritisk röst från konstvärlden i Norge, Tone Hansen, bildkonstnär och stipendiat vid Konsthögskolan i Oslo. Hennes inlägg tilltalar mig mycket alldenstund det utmärkt passar in i mitt konstprojekt. Som konstverk har jag gett henne namnet ”Näktergalen från Norge”. En irriterad medlem av konstvärlden och dessutom en relativt betydande sådan får man inte i håven varje dag. Då hon är upprörd kan man följa hennes text i vilken hon så snart hon kan försöker dräpa. Den kan läsas i Bergens Tidende.

I vart fall är det ett par saker som hon begagnar för att desavouera konstnär Vilks. Först hänger hon upp sig på ”färdigkränkt”. Fy, så rått. Skall man verkligen hålla på att kränka och kränka på ett sårande sätt: ”Skal vi krenke de som krenkes kan til enhver tid?”

Men det kan inte vara så lätt att känna till utarmningen av kränksamheten i den svenska debatten och det bäddar naturligtvis för förhoppningen att kunna visa sig duktig och förstående.

Så kommer hon med detta: ”Vilks surrer det litt til for seg selv når han i et intervju i Weekendavisen hevder at tegningene ikke var tenkt som kunst men som provokasjon, men at reaksjonene er del av hans kunstneriske prosjekt.” Jag vet inte vad som exakt står i Weekendavisen (nätsidan är låst och bommad) men jag har sagt samma sak många gånger: Det är inte teckningarna som är konstverkets huvudsak. Självklart ingår teckningarna i konstprojektet, men det torde vara lika självklart för alla som betraktar saken på ett sansat sätt att sakens kärna inte ligger där.

Tone Hansen kan inte låta bli att varna för provokationseffekten när hon nämner att futuristerna, skolexempel på provokatörer, slutade som fascister. Därefter ger hon sig in i ett komplicerat resonemang som tydligen skall lära oss hur konsten skall göra den rätta nyttan i samhällslivet och på ett meningsfullt sätt bibehålla sin konstvärld.

Det är något som sker när ett bestämt objekt blir ett särdeles intressant objekt. Det skiljer sig sedan från alla andra objekt av liknande art som skapats av andra. Objektet blir sålunda både det som jag gör och den konstnär jag är. Man kan kalla detta syndrom för hyperkittling. Det allra minsta och det går en svallvåg genom, ja faktiskt, miljarder.

Andra objekt, minst eller ännu mer lika illa passerar obemärkt.I alla fall hittills. Dagens bild är såtillvida djärv att den lätt kan föras över på mitt konto. Men den kommer från en oantastlig källa och även om någon skulle vilja ändra på detta är en sådan förskjutning obekvämt irriterande.

bildpig.JPG
Förmodligen ofarlig bild eftersom den inte bär på något intressant kulturellt kapital just nu. Men den skall ha gett en fängelsedom.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

47 svar på Del 415: Pakistan och den norska näktergalen

 1. mohsen skriver:

  nar jag pratar med min slakt fran iran, far jag samma reaktion. inte precis fuck you. men forde korrespondens med min kusin fran iran, och jag talade om for honom att japan ar en land som alla andra fylld med manniskor som enbart tanker pa kaffe, alkohol, pengar och sex (inte precis i den ordningen) och da skriver han ”det finns ingen perfekt stalle, enbart gud ar perfekt”

  ja, du maste forsta deras levnadssituation. de blir hjarntvattade sen dag 1 att inleda varje mening med guds namn. i iran inleds var 3.e mening med ”om gud vill”. ”gud ar storst” ”med guds vilja”

  sedan varje gang mohammed namns namns, sa ber alla i unison i grupp om hans valsingnelse. gor man inte det, sa kommer gestapo. eller 15 ariga med ak47. de har inte samma coola lader haftiga stil som gestapo dock.

  cheers.

 2. mohsen skriver:

  ett land. inte en land. det forsta som forsvinner om man som invandrare inte pratar svenska i 15 manader ar alla javla en och ett. ett fat, en apple, en hus.

  fast ja, enbart gud ar perfekt. inte ens svenska spraket ar ju sa.

  haha.

 3. js skriver:

  ”Sabotaget mot bildutställningen på Kulturen i Lund var ett tydligt uttryck av förakt för en demokratisk grundpelare: yttrandefriheten. Men det var samtidigt ett angrepp på samhällets icke-hetero-sexuella minoriteter och i förlängningen ett hot mot dessa”
  Så skriver Linda Fagerström i SDS. Det gäller utställningen ”A History of sex”. Tydligen är denna utställning mindre kontroversiell än Vilks Rondellhundar. Vilks teckningar vågar ingen ställa ut. Men ”A History of sex” vågar man.

  Det är skillnad på konst och konst. Det som rör sex är inte så farligt. Bilder på halvnaket och naket visas ofta runt om i samhället. Sex diskuteras och skämtas om i olika media och bland människor.
  På gott och på ont. Vi har blivit vana heltenkelt.
  Jag tycker att vi borde diskutera yttradefriheten lika mycket som sexualiteten så blir detta inte så kontroversiellt. Men med risk att vissa blir uttråkade.

  Läs hela artikeln:
  http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article271606.ece

 4. Göran E skriver:

  CECILIA:

  Den helige Profeten Muhammed är extremt helig, men utgör ingen folkgrupp. Dessutom är han stendöd. Att skämta med hans helighet är inte att hetsa eller uppvigla mot någon folkgrupp eller några människor, såvida man inte gör det som en del av en större iscensatt hets-mot-folkgrupps-kampanj. (Om en sådan finns kan man förstås diskutera, och om 1 miljard muslimer utgör en svag grupp kan också diskuteras).

  Men ifrågasättandet av heligheten och brottet mot bildförbudet kan leda till en övertyggelseskada hos lättkränkta Guds Barnbarn. Men det är förstås en helt annan sak.

  I religionsfriheten ingår rätten till att skämta om egna och andras religioner.

  Lars Vilks bilder ingår i en tradition av ifrågasättande av helighet och raljerande med den okränkbara religionens upphöjda ställning – inte hetsandet eller folkmordstraditionen.

  Sluta be om ursäkt för dig själv, annars blir jag förbannad.

  Vänligen,
  Göran E

 5. hobbit skriver:

  Kränknadsmättnaden infinner sig likt en molnande huvudvärk efter ett gott rus.

 6. Germund skriver:

  Den grisen känner jag igen. Den affischerades i Hebron för tio år sedan av Tatiana Soskin

  Nu slår väl kränkningsmentometern i botten.

 7. Mushrik skriver:

  Lagtexten säger följande om hets mot folkgrupp:

  Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker MISSAKTNING för folkgrupp ELLER ANNAN SÅDAN GRUPP av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, TROSBEKÄNNELSE eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter.

  Tolkar man detta bokstavligt så innebär högläsning ur Koranen hets mot alla polyteistiska folkgrupper (mushrikun på arabiska), eftersom dessa i många koranverser utsätts för grov missaktning.

  Varje gång en muslim ropar ”allahu akbar” så innebär det en kränkning av alla troende polyteister.

 8. Abbas skriver:

  Lars

  Vaddå ”oantastlig källa”? En fascistisk terrorist? Mer antastlig källa är väl svårt att hitta?

 9. mellis skriver:

  Mushrik,
  Och ställer sig som i Örebro något hundratal utanför en tidningsredaktion och ropar “allahu akbar” så innebär det en kränkning av allt sekulärt svenskt tidningsfolk. Personligen är jag mest störd av deras hets mot en tidningsredaktion. För den vanliga samlingen mordhot är ”just another day at the office”.

 10. Lars skriver:

  Man kan inte bara läsa en lagtext rak av. Dels finns det förarbeten som kompletterar och dels finns det tillämpningarna.

 11. Fredrikzon skriver:

  ”Ethvert forsøg på at tage afstand fra den åbenlyse muslimjagt, der præger vores offentlige debat, bliver nu til dags affærdiget som et ’svigt’ af ytringsfriheden. Og det er naturligvis absurd.”

  Så skrev Seidenfaden. Eller på svenska:

  ”Varje försök att ta avstånd från den uppenbara muslimjakten som präglar vår offentliga debatt blir nuförtiden avfärdigat som ett ’svek’ mot yttrandefriheten. Och det är naturligtvis absurt.”

 12. Islamofob skriver:

  Fredrikzon

  Islam är en BARBARISK lära, vars budskap kan sammanfattas med två ord:

  DÖDA STYMPA
  DÖDA STYMPA
  DÖDA STYMPA
  DÖDA STYMPA

  Läs KORANEN om du tvivlar på det jag säger!

  Varför ägnar du dig åt att försvara BARBARIET?!

 13. mellis skriver:

  Fredrikzon,
  Vilket var i ditt tycke minst önskvärt: att Nerikes Allehanda utnyttjade yttrandefriheten till att publicera rondellhundsteckningen eller att hundratals muslimer utnyttjade samma frihet till att demonstrera utanför redaktionen?

 14. Anders skriver:

  Äntligen Lars så är du med och blir rankad på Artfact! Gissar att du har arbetat hårt för att få med saker från 2004.

  Anders

 15. Columbi Ägg skriver:

  Till Germund!

  ”Den grisen känner jag igen”; skriver du!

  – Gör du?! Det är alltså Muhammed, som ser ut som en gris?!
  AHA! Då förstår jag varför han förbjöd griskött!!

  HA HA HA HI HI HI HO HO HO

 16. mellis skriver:

  Lars borde bli rankad etta i Sverige enbart på prestationen att ha gjort mig konstintresserad.

  Apropå konst fann jag Ulrika Sparres ”Jag är störst” (MP3) mycket tänkvärd.
  http://www.ulrikasparre.com/artist/works/Iamgreat/jagarstorst.html
  Förstår gott att dagens säkerhetsläge gjorde det konstverket omöjligt för Botkyrka konsthall. Bor bara några kilometer från den hallen.

 17. gerd skriver:

  In
  I del 413 skriver In om Barcalonakonferensen. ” – men självfallet är det nedanstående inget nytt för flertalet av er engagerade kommentatorer – väl ej heller för herr Vilks!” Jeg tror denne sætning er ironisk – rigtigt?
  For mig er det så nyt, at jeg endnu ikke ved, hvad jeg tror om dén sag – der tales jo ikke åbent om den.
  De Gaulles franske storhedsdrømme og anti-amerikanisme er også omtalt i denne artikel: http://www.lone-noergaard.dk/artikler/tornerosesoevn.htm Her siges bl.a.: ”Efter at Frankrig opgav Algeriet i 1962, projekterede daværende præsident Charles de Gaulle en alliance mellem Europa og en række arabiske regimer”.

  Måske muscikalen kommer til at have en scene med Gaulle-Muhammed – i stykkets længste omfavnelse – den længste, fordi de Gaulle skal have hvisket Muhammed i øret, at han nok skal få fundet pladser, hvor de gode muslimer kan afrette de dårlige muslimer, få jaget alle franske kvinder ind under burkaen, stoppet al musik, få resten af EU til at følge trop o.s.v. – minder mig om ene vers i folkevisen Agnete og havmanden: ”Han stopped hendes øren, han stopped hendes mund, så førte han hende til havsens bund” – nå, om der bliver en sådan scene – og på hvilket dogmatisk niveau stykket skal bevæge sig, med/uden burka, med/uden musik, må Muhammed være synlig eller ej o.s.v. – who knows, but….

 18. hamza skriver:

  hey lars….i cannot understand your shit because we pakistani dont know ur language….so please make your bloody site in english…………….and do you know you are going to die…………….because you are abusing MUHAMMAD (S.A.W)……………………………………………………………………………….
  wait until ALLAH calls you………………………………..you will be in a massive danger…………old man!!!

 19. hobbit skriver:

  Jag har en trosbekännelse… tyvärr fel forum 😉

 20. hobbit skriver:

  Hamza: We all know we´re going to die someday, usually of sickness or old age. Making an english site is a good idea though, but in the meantime, hamza, just look at the drawings and pictures.

  Islamic hails at ya!

 21. hobbit skriver:

  btw… I can see that you are geniune interested in what Lars has to said. I can translate some parts into english if you want. Lars just said that he spent his morning talking to pakistani people.
  I´ll guess some newspaper has informed the public in Pakistan about the growing interest in art in Sweden/freedom of speech etc. But I guess you live in England, right?

 22. mellis skriver:

  Hamza,
  Be nice to Lars. He is a kind man helping muslim people living in Sweden to become desensitized to various dangerous religious stimuli.

 23. Cecilia skriver:

  Mellis – what does desensitized mean?

  Göran – tack för påminnelsen! Ibland blir ironi så mild att det inte är ironi längre… knappt ens för en själv :-).
  Och tack för att du gav det jag menade, logiska ord!
  Du är en pärla.

 24. mellis skriver:

  Cecilia,
  Här har du förklaringen. http://www.m-w.com/dictionary/desensitized
  Betyder ungefär avlägsna eller reducera känslighet för någon stimulantia. Kan användas vid allergibehandling. Då tillför man så mycket allergen att systemet blir överbelastat och inte orkar med längre, Systemet blir ”färdigkränkt”. Eller nåt sånt …

 25. Shaytan skriver:

  hamza

  What does ALLAH mean?!

 26. Fredrikzon skriver:

  Signaturen Islamofob,

  Jag försvarar inte barbari och inte koranen eller någon annan bok. Jag citerade Politikens chefredaktör Seidenfaden som jag tycker har en bra poäng. Han refererar till en diskussion om antisemitism 2003 där INGEN ansåg att judehatarna hade någon rätt att söka skydd bakom yttrandefriheten.

  Nu säger du säkert att jude är något man föds till medan muslim är något man väljer. Skitsnack. Nu går jakten på den folkgrupp som råkar ha fötts i ett muslimskt land.

  Andra kommentatorer har visat på barbariska formuleringar i bibeln. Ska alla kristna ställas till svars för dessa formuleringar?

 27. Cecilia skriver:

  Jag hade förra delen uppe… ursäkta Göran… men nu ursäktar jag mig igen. Du vet… ränderna…
  Jag skrev om Fredrikzons slump också. Utan att ha läst hans senaste alster. Fast rar är han. Råkar ha fötts i… rart.

  Från någon timme sedan i Del 414:

  OK – jag tar nya tag.
  Igår skrev jag om Muhammed från Senegal som är muslim. Idag skriver jag om Muhammed från Senegal som är kristen (och konstälskare, förresten).

  Om jag hånar Muhammed och hans familj, hans ursprung och säger att de är korkade som alla andra Negrer – numera ett oerhört starkt rasistiskt ord, en status som varken Indianer eller Vita har uppnått att vara ännu… därför borde väl det ordvalet göra susen. Och därmed vara hets mot folkgrupp?

  Om jag däremot hånar hans religösa tro, så hånar jag alla andra kristna då med – en “grupp” som är spridd över nästan hela spektrat av “ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning”.
  Alltså inte en grupp – utan en åsikt/ideologi – en religion i det här fallet.

  Då hamnar jag i citatet:
  “Varje försök att ta avstånd från den uppenbara muslimjakten som präglar vår offentliga debatt blir nuförtiden avfärdigat som ett ’svek’ mot yttrandefriheten. Och det är naturligtvis absurt.”

  Muslimjakt? Det är rart tänkt och sagt.
  Jag blir lite nostalgisk och känner att 60- och 70-talet fortfarande lever vidare helt autonomt för en del. Också rart.
  Men… Hallå…. hallå… Det handlar ju inte om muslimjakt – det ordvalet säger mest om den som skriver det, eller hur?

  Vi talar ju om människor och människors liv. Eller hur? Inte för att man själv har så rätt och facit i handen.
  Utan om respekt. Dvs att se verkligheten som den är.

  Fundamentalister – av vilken sort det än vara månde, är något jag inte gillar. För de vill styra mig.
  Bestämma över mig. Och hur kul är det?

 28. ln skriver:

  till *gerd* vill jag säga,

  – att också du (väl) måste vara ironisk, när du påstår att du ”endnu ikke ved, hvad jeg tror om dén sag”…

  Tror gör du på Mohammed, gangsterprofeten, om inte just nu, så sähert senare under hotet av dekapitering; beträffande Barcelonaprocessen tror du inte, du vet, och gör du inte det, är det din förbannade skyldighet att skaffa dig vetskap!
  Gäller även alla er andra ignoranter! Lyssnar du, Vilks?

  Ta följande som förspel:
  http://europa.eu/scadplus/leg/sv/lvb/r15001.htm

  Introitus sker sedan lämpligen genom att söka på (1) Sveriges Riksdag, (2) Google (kännner du du till, inte sant?) Fakta finns ’in absurdum’.

  Räkna inte med någon klimax – eländet upphör aldrig, på allvar börjar sedan desensitiseringen 2010 och därefter, då de muslimska horderna fredligt invaderar Europa; – då blir systemet kanske tillfört så mycket allergen att det kollapsar.
  Färdigkränkt var det här, sa Bill — Allahu Akbar, sa Bull!

 29. Bagdad-Bob skriver:

  Alla korkade religioner av betydelse har sitt ursprung i mellanöstern(Kristendom och Islam). I dessa religioner är gud allsmäktig och allt måste således ske enligt guds vilja, ty i annat fall är ju gud en ond jävel som tillåter ondska. Alla islamister måste ju inse, enligt religionens logik, att Allah vill att muhammed ska avtecknas som rondellhund eller gris, ty annars skulle han ju stoppa teckningarna innan de tecknats.

  Jag applåderar Mohsens avspända sekulariserade synsätt och hoppas att han kan påverka landsmännen i Iran, för deras egen välfärds och frihets skull. Jag skulle älska att åka till Iran på semester och bada på någon fin strand vid persiska viken, utan att frugan måste ha fullständig kroppskondom. Själv försöker jag påverka svenskar att kasta av sig kristendomens ok, jag önskar självklart inga kristna fundamentalister heller.

  Hurra för ett liv utan förtryckande påbud!

 30. Cecilia skriver:

  Ja, då är vi kanske där ändå – där ”med” det som jag lättvindigt avfärdade för en del år sedan.
  You can’t live in peace, if your angry neighbour doesn’t like it.

 31. mellis skriver:

  Instämmer med Bagdad-Bob i att inte önska några kristna fundamentalister heller. Ett plus för muslimer är att dom inte går och knackar på våra dörrar med sin ”heliga” skrift i hand och vill omvända oss. Som en del kristna gör.

  Hur kan någon bli rörd av att någon för två tusen år sedan skulle ha låtit sig korsfästas för ”våra synders skull”? Varje dag året runt drabbas ju några människor i världen av värre lidande än några spikar i lemmarna.

 32. Göran E skriver:

  ”Muslimjakt” upptaget i Rondellhundsparlören.

  Vänligen,
  Göran E.
  redaktör

 33. Islamofob skriver:

  Fredrikzon

  Nu har du, inte helt oväntat, gjort bort dig totalt!

  1. Du skriver:
  ”Nu säger du säkert att jude är något man föds till medan muslim är något man väljer. Skitsnack”.

  Min Kommentar:
  Jag säger INTE att ”jude är något man föds till medan muslim är något man väljer”! Det är DU som säger detta, vilket medför att det är DU som snackar SKIT (enligt din egen definition av SKITSNACK)!
  Hur kunde du vara så SÄKER, din självgode besserwisser?!

  Jag ska försöka klargöra begreppen ännu mer i hopp om att det går in i din hopplösa hjärna:
  Muslim: är en person som själv valt att kalla sig muslim.
  Jude (likaså): är en person som själv valt att kalla sig jude.
  Kommunist: är en person som själv valt att kalla sig kommunist.
  Osv!
  Jag sätter inte etiketter på folk. Det är de själva som väljer att göra det!
  Har man själv valt att bekänna sig till en lära så får man helt enkelt stå sitt kast. Kom inte och gnäll sen!
  (Att det förekommer att människor, ibland mot sin vilja, påtvingas en etikett av omgivningen, är jag förstås medveten om, men det är en annan femma)!
  När jag talar om muslimer så menar jag de personer som själva valt att kalla sig muslimer, inte personer som råkat bli födda i ett Allah-land!
  Är det klart nu, Imam Fredrikzon?
  Har det gått in?!

  2. Du skriver:
  ”Nu går jakten på den folkgrupp som råkar ha fötts i ett muslimskt land”.

  Min kommentar:
  Majoriteten av flyktingarna i Sverige, som kommit från muslimska länder, är inte muslimer. Assyrier, Syrianer, Armenier från Irak, Turkiet, Libanon, ateister från Iran och Kurdistan mm är inte muslimer!
  Många av de islamkritiska personer som skriver här är faktiskt födda i muslimska länder och de känner sig inte jagade, som du påstår!
  Att vara MUSLIM är ett VAL, inte ett ÖDE. Och det är inte detsamma som födelseorten, som du antyder!
  (Du har förresten inte en aning om var jag är född)!

  3. Slutligen vill jag återigen påminna dig om att vår debatt här handlar ENBART om ISLAM, inte om judendom, kristendom, hinduism eller annat SKIT! Så håll dig till ämnet och försök inte att smita undan! Gör du det så har du förlorat debatten! Det är en grundläggande demokratisk norm!

  Jag upprepar min fråga till dig i än klarare text:
  Imam Fredrikzon, Hur ställer du dig till de mångtaliga barbariska texter i Koranen som uppmanar till våld, stympning, terror och krig?!

  Du har härjat på den här bloggen ett bra tag nu, och hela tiden smusslat med dina avsikter!
  Nu få du bekänna färg!
  Hela panelen väntar på ett rakt, tydligt och ärligt svar!

  Islamofobiska Hälsningar!

 34. Freud skriver:

  mellis

  ”Ett plus för muslimer är att dom inte går och knackar på våra dörrar med sin “heliga” skrift i hand och vill omvända oss. Som en del kristna gör”.

  – Du har tidigare skrivit ett stort antal hedersvärda inlägg här! Men det här är ett bottennapp!
  Det är ”nyansblint”!
  Jag skulle utan tvekan välja att någon knackade på min dörr men en bok i handen än sprängde mig utan förvarning till döds i tunnelbanan eller någon annanstans (om jag skulle tvingas välja)! Vad väljer du?!

  (Intet gott sagt om kristendomen för övrigt)!

 35. hobbit skriver:

  Islamofob: Får nog rätta till din kommentar under punkten 2 – ”Majoriteten av flyktingarna i Sverige, som kommer från muslimska länder, är inte muslimer”. Det är fel.. De flesta från Iran, Irak, Afganistan, Turkiet, Kosovo, Azerbajdzjan (+ södra Ryssland, dvs muslimska delrepubliker Ingushien, Tjetjenien, Dagestan m.m.), norra Afrika m.m. är faktiskt muslimer.

  /vän av ordning

 36. mellis skriver:

  Freud,
  Letade efter någonting där muslimer fördelaktigt skiljde sig från en del kristna. Kom inte på något bättre än att muslimer avstår från mission genom dörrknackning, åtminstone än så länge. När de börjar med det får man installera övervakningskamera vid entrén. Så att man inte gör misstaget att öppna. Lättkränkta som de är.

  Muslimer här i landet brukar förresten understryka att de älskar Muhammed långt mer än sin egen familj. Varför tror de att sekulära svenskar ska bemöta dem med respekt efter ett sådant uttalande, seriöst frågat?

  Fredrikzon,
  Väntar på svar från dig på min tidigare fråga i den här tråden.

 37. Islamofob skriver:

  hobbit

  Tack för ”korrigeringen”!
  Jag har ingen statistik på antalet icke-muslimer som kommer från muslimska länder (det är ingen som har det)! Men vi kanske åtminstone kan komma överens om att de utgör en ”betydande andel”!

  /också vän av ordning

 38. Islamofob skriver:

  mellis DARLING!

  Skulle muslimer en vacker dag börja gå omkring och knacka på våra dörrar, så tro inte att de skulle göra det med en BOK i handen, utan ett SVÄRD!
  Bevare oss från den dagen!

  En islamofobisk KRAM!

 39. Pingback: What the fuck? « Nordic Dervish

 40. Imam Islam skriver:

  Hej
  den bilden har jag på min sajt, ochy fler muhammed bilder.
  Har googlat runt och hittat lite mohammed konst.
  De flesta ligger under september fliken.
  http://imamislam.blogspot.com
  De som vill bifoga sin egen bild kan maila mig, adressen finns på sidan.

 41. Lars borde ha en telefonsvare som inleds med en stillsam bonestund, som overgar till en rad passande forolampningar och sedan hanvisar vidare till Sveavagen 68 dar man kan hamta forolampande teckningar pa vykort (tex de pa imamislam.blogspot.com ) som kan postas till pakistan.

 42. Pingback: Dagens kolumn–tykna tolvåringar « Nordic Dervish

 43. lokman skriver:

  visste ni att lars vilks han dog igår 071127 hans hus bränn … allahu akbar allahu akbar… danmark vill inte säge not om d här han dog han dog ….. allahu akbar

 44. Pingback: Kunstavisen » Blog Archive » Rondelljakten

 45. Anonym skriver:

  Nu börjar jag förstå bilden,det som menas är att ni lars vilks ”grisen” smutsar ner med dina fula bilder.

 46. Anonym skriver:

  och en sak till grisen liknar dig rätt mycket så du måste ha ritat av dig själv.innan du snackar eller ritar om andra religoner lär dig om dem före.

 47. Lars skriver:

  Anonym. Bilden ovan gjordes av en israelisk tecknare för en del år sedan. Bara som upplysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.