Del 405: Rondellkamelen i Turkiet

Först skall jag framföra mitt tack till kommentarer. Det finns många goda uppslag. Göran E. har t ex en fin sak pågående. I vilken stil och på vilket sätt skall Rondellhundsdramat skildras?

Idag höll jag en föreläsning på Kunstakademiet i Köpenhamn för arkitekterna. Eftersom det var en skola med studenter och då den var annonserad fick hela säkerhetsapparaten träda i funktion. Den danska säkerhetstjänsten är effektiv och mycket vänlig. En av landets mest framträdande livvakter höll uppsikt över mig.

Så farligt är det kanske inte men jag får göra vissa förändringar av mitt utseende. När jag inledde min resa var det utan några skyddsnät. Det skulle gå fort och enkelt men redan på Knutpunkten i Helsingborg fick jag exponera mig eftersom ett falskt brandlarm fått biljettförsäljningskontoret att stänga. När jag schabblade med biljettautomaten kom tre muslimer fram till mig och frågade om det var jag som hade gjort teckningarna. Hoppsan! Men dessa tre var vänligheten själv och ursäktade sig. De var emot saken men ville gärna ställa några frågor. Mycket sympatiska och dessa borde visa sig mer eftersom de har en uppgift: att förändra schablonbilden.

Efter föreläsningen gjorde Jyllandsposten en TV-intervju för sin webb. Jag fick återigen tillfälle att träffa Flemming Rose. Vi har en del att dryfta. Inte minst vill jag ha en fullständigare bild av vad som egentligen skedde under den danska kalabaliken.

Därefter var det dags för turkisk TV och ett turkiskt magasin. Teamet bad mig göra en teckning inför kameran. Då erinrade jag mig en önskan från kommentarerna som jag såg i morse: profeten Reinfeldt som Rondellkamel. Nu är den gjord men jag har ingen kopia och vi får vänta tills den dyker upp i turkisk press.

Den här dagens föreläsning gick alltså att genomföra problemfritt (den handlade om Nimis och Arx). Två andra föreläsningar för konstföreningar i Örkelljunga och Genarp har ställts in sedan arrangörerna bedömt säkerhetsriskerna som alltför stora.

En intressant händelse från Lyonbiennalen som öppnade för några dagar sedan. Erick Beltrán, mexikansk konstnär, visade en installation med diverse hatplakat: LYON WHITE TRASH, BLACKS OUT, DIRTY JEWS, DEATH TO MUSLIMS m fl. Ansvariga myndigheter bestämde sig för att plocka bort de två senare för att inte riskera något. Inte ens det uppenbara tycks längre uppenbart. Se Artforum.

yrsa-stenius-mallit.JPG
Enkel teckning från ringside visande Yrsa Stenius när hon lägger ut texten om onödigt missbruk av yttrandefriheten.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

28 svar på Del 405: Rondellkamelen i Turkiet

 1. js skriver:

  ”När jag schabblade med biljettautomaten kom tre muslimer fram till mig och frågade om det var jag som hade gjort teckningarna. Hoppsan! Men dessa tre var vänligheten själv och ursäktade sig. De var emot saken men ville gärna ställa några frågor. Mycket sympatiska och dessa borde visa sig mer eftersom de har en uppgift: att förändra schablonbilden.”
  Att de som är religiösa har olika åsikter om teckningarnaär inte mer konstigare än andra icke religösa.

  Således ett nyttigt möte för alla parter.

  Det ger också en annan bild än de debattörer som har varit i TV och liknat teckningarna vid barnpornografi.
  Det finns de som stämplar Lars Vilks som rasist. De har nog inte läst Lars Vilks texter på denna blogg.

  Jag uppfattar nuläget som att Lars vinner mer terräng på grund av sin lugna och sakliga framtoning.
  Trots några inställda föreläsningar så dyker Lars upp lite här och där.
  Projektet forsätter.

  Keep on, Lars!

 2. Islamofob skriver:

  Till Freud

  (Stora delar av texten “försvann” vid överföringen senast, så jag gör här ett nytt försök)!

  Tack för dina synpunkter!

  1. “MJUK TUNGA KROSSAR BEN”, är en fin biblisk tanke (i övrigt är jag inte så förtjust i Bibeln) och jag kan hålla med dig om att “mjuk tunga” ibland kan vara rätt sätt att nå människor på speciellt unga
  Men är man en gammal stofil på närmare 50, som i fallet Abbas, och fortfarande tror på TOMTAR OCH TROLL, samtidigt som han inbillar sig vara “intelligent” då tror jag inte att “mjuk tunga” är rätt förfaringssätt!
  BITSKA SARKASMER är långt effektivare som uppfostringsmetod för gamla fossil, som Abbas!

  2. Du hävdar att jag skrämmer bort muslimerna från vilks.net!
  Låter smickrande. Men det är/ har aldrig varit min avsikt! Jag vill absolut inte skrämma bort dem.
  Muslimernas närvaro och medverkan är livsviktig för att hålla liv i det här projektet. Man skulle lugnt kunna påstå att det här projektet aldrig hade blivit så stort och världsberömt utan muslimernas insatser!
  Amatullah, Abbas, Al-Qaida´s gren i Irak, General Bussig, muslimen Anders Nilsson, ambassadörerna, Irans president (för att nämna några) har alla bidragit till att sprida det här konstprojektet och göra det till vår tids absolut största och intressantaste!

  3. Du föreslår pseudonymbyte!
  – “Islamofob” är ingen pseudonym. Det är mitt namn! Jag är född “Islamofob”!
  Jag är van vid att människor, som har blivit hjärntvättade av SVT´s (Sveriges Al-Jazeera) proAl-Qaida propaganda, tappar hakan när de hör mitt namn första gången, men deras rädsla brukar gå över ganska snabbt när de lärt känna mig!
  De inser ganska snart att jag är en genomgående fredlig person, som inte gör en fluga förnär! Visserligen uttrycker jag mig ibland ganska FRÄNT OCH SKONINGSLÖST; (som du säger), men jag hotar INTE att SLAKTA MÄNNISKOR SOM LAMM!
  Där har du den avgörande skillnaden mellan mig och muslimer!

  4. Apropå vilken TON som är den rätta; “Mjuk tunga” eller “Bitska sarkasmer”:
  Kom ihåg kära Freud att vilks.net är en del av ett pågående VÄRLDSOPSPÄNNANDE KONSTPROJEKT, som bärs upp och förs fram av just samspelet mellan vittskilda stilar, toner och färger!

  5. Jag tycker att din tes om sambandet mellan SEXFRUSTRATION och DE IRRATIONELLA VÅLDSYTTRINGARNA i den muslimska HEDERSKULTUREN låter mycket intressant!
  Jag har nyligen läst Albert Camus´ mästerverk; “Främlingen”, som gör en briljant analys av denna HEDERSKULTUR, i skönlitterär form! Rekommenderas!

  Bitska “Islamofobiska” Hälsningar!

 3. Göran E skriver:

  TRELLEBORGSRONDELLEN STASAD EFTER FOLKSKOLLÄRARE FREDRIKZONS SENASTE STAVNINGSKONTROLL.
  WALLANDER FASTNAR I FÖRSTOPPNINGEN.

  Efter att ha postat brevet till Wallander gav sig folkskollärare Fredrikzon ut till trelleborgsrondellen i jakt på fler stavfel. Han hoppades på platsen för den utbrända rondelhunden Trelle hitta en snickrande Bagdad-Bob, ett lämpligt offer att läxa upp.

  Rondellens strida ström av bilar får dock folkskolläraren helt att tappa FOKUS. En efter en stoppar han felstavade GYF 873, LPH 087, IIK 968 m.fl. Stavningskontrollen (utförd medelst en medhavd handdator som
  Fredrikzon fått låna från rektor Rolf, även han medlem i förbundet Humanisterna) och påföljden i form av kraftfulla tillrättavisningar får dock inte planerad effekt utan bilägarna blir i stället förbannade. Än värre är att Trelleborgspiketen, på väg hem från sin sedvanliga fredagsfika fastnar i trafikkaoset och inte kan ingripa när en blandad PK- och islamistmob är på väg att lyncha Danpark. Danpark som tagits på bar gärning när han limmat hundbilder över alla stadens elskåp.

  I bilkön sitter likaså kommisarie Wallander, Ystadspolisen, på väg till vännen och riksprofessorn Hjärpe i ett brådskande ärende. Han svär irriterat och tänder en gul Blend. Professorn gav inget riktigt svar vid den tidigare uppringningen, bara stamningar i falsett för att till slut ge av ett långt stön.

  Folkskollärare Fredrikzon kommer senare samma kväll att lyfta från Kastrup på väg till Västafrika. Någon har i rondellen sagt åt Fredrikzon att dra dit pepparn växer, och enligt Fredrikzons kunskaper från folkskollärarseminariet bör detta vara någonstans i Västafrika.

  Han kommer på drift i Västafrika så småningom att möta bokmässans grundare Conny Jacobsson, på rymmen efter olovlig cigaretthandel och genom denne få kontakt med företaget FALCK INSECURITY, vilket kommer att vara honom till stor nytta. I Västafrika hjälper nämligen Fredrikzons kunskaper från seminariet föga. Det första han gör är att gå fram till en svart man och förklara:

  -Hello. I am from Sweden. Sweden is a democratic country and I am a democrat but some Swedish Democrats would call you a negro. I don´t like that.

  Rätt snart blir Fredrikzon en mörbultad man och hamnar även i diverse svartsjukedramer efter att en lokalinvånare givit honom rådet:

  -Man, you need to get laid, en uppmaning som Fredrikzon på vanligt manér tolkat bokstavligt. Det börjar även så småningom klia på diverse kroppsliga ställen, men eftersom Fredrikzon i all sin brådska glömt teckna särskild reseförsäkring blir han hänvisad till byns kloka gumma och nu börjar de verkliga problemen.

  Så småningom börjar nyvunne dryckesbrodern Jacobsson få nog av sin ogörlige vän då denne allt mer retar upp lokalbefolkningen. Vid ankomsten kallad Laban och efter initial färgskiftning Ruben har Fredrikzon blivit något av en driftkucku bland lokalbefolkningen; mån om att alltid vara till lags lyckas han ständigt förolämpa dem.

  Här kommer kontakterna med FALCK INSECURITY väl till pass och bibliotekarie Jacobssons lyckas få sin gamle vän konstapel Falck att utan dröjsmål utfärda ett tvättäkta PK-pass till bokmässan.

  -Jag kan personligen gå i god för honom, berättar Jacobsson för vännen, han är helt PK och ofarligare att ha på mässan än självaste Janne Gullig. Du behöver inte ens bygga ett nytt korthus.

  Precis innan Fredrikzon skall stiga ombord på det lilla propellerplanet får han dock telefon och blir kallad till incheckningen:

  -Folkskollärare Fredrikzon? Det är Hjärpe.

 4. Freud skriver:

  Finns någon snäll muslim därute som kan hjälpa mig?!
  Jag är nämligen i färd med en studie om islam och jag söker svar på vissa frågor.
  Jag vill inte gå på de fördomar som florerar i samhället utan jag vill verkligen lära mig mer om islam av muslimerna själva! Därför hoppas jag på samarbetet!

  Min fråga är:
  Varför vill ni muslimer komma till PARADISET (AL-DJANNAH)?
  Vad finns där?!

  Obs! Svar önskas endast av troende muslimer, Shia eller Sunni kvittar!

 5. Gote skriver:

  Intressant det där med Lyonbiennalen och hur man i den förbannade politiska korrektehetens namn kväser ett verk som faktiskt skulle kunna väcka nyttig debatt.

  Citat från Artforumartikeln som finns under länken Vilks anger ovan:

  ”Selected by Houston-based curator Gilbert Vicario, Beltrán contributed a critique of advertising, rewriting slogans in the “hatespeak” of the street, e.g., LYON WHITE TRASH or BLACKS OUT. Local politicians were livid, and Michel Noir, the city’s former mayor, requested the signs’ removal. Lyon’s artistic directors refused, but when threatened with legal action, they removed specific banners emblazoned with the slogans DIRTY JEWS and DEATH TO MUSLIMS, even while others remained on display and despite the fact that the work’s critical, hyperbolic nature would have been evident to a five-year-old.”

  Vet inte vad Michel Noir har för position idag, men enligt Artforumartikeln skall han ju vara FÖRE DETTA borgmästare. Alltså kan han inte i kraft sitt borgmästarämbete ha agerat. Har han lobbat via gamla kontakter med maktens män? Mycket illa i så fall, maktmissbruk. Eller är det han som har ”threatened with legal action”. Illa då ockå, fast på ett mera komplicerat sätt – det måste ju betyda att det i lagen finns stöd för detta kväsande av ett nyttigt konstnärligt verk.

  Vet inte hur de franska lagarna ser ut, eller om man rent av lutar sig mot EU-lagar på något sätt. Kanske någon kan upplysa om detta?

  Om de har en hetslag som liknar vår, så kan det ju vara den som åberopas. I så fall är det lite konstigt att ”BLACKS OUT” inte togs bort. Att ”LYON WHITE TRASH” inte togs bort vet vi ju alla vad det beror på – man kan inte kränka den vita människan eftersom hon kränkt så många andra grupper under historiens gång. Det råder en slags obalans på kränkningsskontot och den måste jämnas ut (öh). Eller så kanske man menar att den vita människan står över sådana löjligheter som att känna sig kränkt i tid och otid? Smickrande för mig som vit man, men samtidigt känns det lite genant att bli favoriserad på det sättet.

  Kanske är det så att hetslagen, åtminstone i sin nuvarande form i Sverige, är helt misslyckad och ger negativa konsekvenser som vida överstiger de eventuellt positiva effekterna?

 6. Fredrikzon skriver:

  ”ogörlige vän”? Trodde ”ogörlige” var nyskapande och platsade i parlören. Men i följande text återfinns ordet ”ogörligen”:
  http://svenskavitterhetssamfundet.se/PDF/SVS_blue/ralamb_en_adelsmans.pdf

  Ber att få återkomma under eftermiddagen med ett tungt inlägg om symbolspråk.

 7. Cecilia skriver:

  Göran E – jag älskar dig!

  PS. Intellektuell mångfald – kan de va nåt’ månne?
  Fast det är klart – låter lite styltigt… fast också det har ju en poäng i sig. Eller?

 8. Hej,

  förändingens tid är inne!
  mvh Pontus och tobias

 9. Fredrikzon skriver:

  Om symbolspråk:

  Om någon i kommentar till en tidigare kommentar utropar ”drevet går” och stafferar utropet med dels en ironisk sångtext av trubaduren Randy Newman (Small people), dels en så kallad ”smiley” som ser ut såhär 🙂 , kan det då finnas ens en mikroskopisk chans att vederbörande använder symbolspråk? Att hans kommentar varken är ett frontalangrepp eller en bredsida utan i själva verket en vänlig, rentav lekfull kränkning? Naturligtvis inte.

  Men tillbaka till mindre viktiga frågor som jag tänker ta upp i mitt nästa inlägg.

 10. Fredrikzon skriver:

  ”Mændene bag dødstruslerne efter offentliggørelsen af Lars Vilks’ tegninger af en “ukendt profet for en uddød religion” udtrykker deres mål med beundringsværdig klarhed: “Vi muslimer kan og bør tvinge Sverige, og det religionsfremmede Europa i det hele taget, til at vedtage nye love, som giver mulighed for at fængsle enhver skribent, redaktør, statsmand eller kunstner, som prøver at fornærme andre menneskers religion.”
  Det er på tide, at Europa rejser sig til forsvar for den frihed, der er forudsætningen for alle andre friheder: ytringsfriheden.”

  Denna braskande formulering inleder danska Trykkefrihedsselskabets inbjudan till solidaritetsmöte för Vilks och Nerikes Allehanda, förmedlad här av Håkan W i del 403, kommentar XXXVII.

  Driven av min iver att avslöja stav- och faktafel och sporrad av en annan kommentator gick jag på jakt efter källan till detta hot. Här omtalas hotet:

  http://epn.dk/industri/landbrug_fodevarer/article1094814.ece

  I Jyllandspostens ekonomibilaga alltså. Hotet uppges komma från någon som kallar sig ”The Islamic Boycott” och det är inte ”Mændene bag dødstruslerne” som kommer med hotet utan det är en uppmaning till bojkot. Man kan mycket väl tycka illa om en sådan uppmaning men det är ingen uppmaning att döda någon!

  Följdfrågan är: Och vem är The Islamic Boycott? De verkar inte ha någon hemsida i alla fall. Någon som vet?

  Man kan möjligen hålla med om att Trykkefrihedsselskabets inbjudan är ett bra bevis på att tryckfriheten existerar. Man kan trykke hvad fanden man vil. Kvittar om det är sant eller falskt.

 11. Abbas skriver:

  Islamofob med Freud:

  Tyvärr har jag mycket att göra så jag hinner inte delta i er diskussion.

  Om jag bara får tid ska jag skriva en längre inlägg där jag svarar på alla era frågor och mer därtill.

  Nu vill jag bara påminna om vad jag redan skrivit tidigare. Att alla religioner och filosofier, däribland speciellt kristendomen, kan tjäna som terrorideologier. Och att Sverige är ett kristet land som är starkt präglat av Martin Luthers intoleranta lära, men att det trots det numera ändå finns religionsfrihet och respekt för andra uppfattningar.
  Att det alltså inte finns något bra skäl att haka upp sig speciellt på Islam. Om man ändå gör det beror det antagligen på att man är islamofob.

 12. mellis skriver:

  Om man har en fobi (islamofobi) har man väl ett handikapp och tillhör en utsatt grupp? Sådana människor brukar få stöd och hjälp från samhället. Exempelvis genom inrättande av muslimfria zoner. Jämför så kallad elallergi. 🙂

  Att jag personligen ogillar muslimer beror nog främst på de brott som den muslimska personlighetstypen ostraffat utsatt min familj för. Någon fobi är det inte. Människor som ställer sig och skriker utanför en tidningsredaktion därför att någon ritat en till utseendet snäll farbror som tycker så mycket om sin hund att han sammansmält med densamme går inte att lita på.

 13. Lennart skriver:

  Till Abbas:

  Det finns all anledning att haka upp sig speciellt på Islam då de som utövar denna religion oftast är militanta och vill döda både sig själva och andra oskyldiga människor.

  Dessutom kan inte muslimer integreras i vare sig Sverige eller andra västerländska samhällen med annan religion. T.ex. kan inte en muslimsk kvinna gifta sig med en man med annan religionstro eftersom detta strider mot Koranen. Bara detta talar för att alla muslimer i icke muslimska länder får problem vilket dom redan har.

  Om man vill att vi svenskar inte ska haka upp oss på muslimer så är det bara att kasta slöjan och Koranen dit där de hör hemma nämligen på soptippen liksom många svenskar gör med svenska kyrkan och bibeln. Det är lyckligtvis fler och fler som lämnar svenska kyrkan därför att de inser att med religionen följer bara våld och krig. Vi behöver ingen religion. Den gör människor sjuka och våldsbenägna. Den är som ett knark som måste bekämpas.

 14. js skriver:

  Lennart skrev ang religion: ”Den är som ett knark som måste bekämpas.”

  Jag tillägger: ”Religionen är ett opium för folken” som vänsterns husgud Karl Marx skrev.

 15. Gote skriver:

  Att se religion som en sjukdom är ingen dum idé och ett synsätt jag själv är anhängare av. Fast jag tror inte det är så bra att säga så rakt ut till en djupt religiös person, han eller hon har sällan sjukdomsinsikt och uttalandet kan bli kontraproduktivt.

  Att se religion som knark är också intressant. Om man använder den förklaringsmodellen, är det lättare att förstå hur den ultraliberala värderelativistiska attityden kan vara postitivt inställd till både fritt knark och total frihet då det gäller olika sekters (tex religiösa) verksamheter. Det är samma everything goes-mentalitet som gäller i båda fallen.
  Det är dock svårare att förklara vänsters generella undfallenhet inför tex islamism med knarkmodellen. Särskilt med Marx uttalande i åminne. När det gäller popvänsterns islamkramande tror jag istället att det är min fiendes fiende är min-principen som spökar.

  Hur det än må vara med alla dessa förklaringsmodeller och alla gruppers förmodade bevekelsegrunder för att agera och tycka på det ena eller det andra sättet, så är det åtminstone klart att öppenhet, rakhet och ärlighet är något som ofta kan saknas i debatten. Detta gäller alla parter.

  Har dessutom funderat över ett par saker som jag gärna skulle vilja ha experthjälp med:

  – Hur gick avkristnings-/sekulariseringsprocessen till i Sverige? (jag menar inte att vi är helt avkristnade, men relativt sett åtminstone, jmf tex USA).
  – Är islam på några avgörande punkter annorlunda än kristendomen och därför svårare att rå på med en liknande process?

 16. mellis skriver:

  Ur dagens Aftonbladet
  ”tv-tittande ansågs som otrohet
  En saudisk man har skilt sig från sin fru med hänvisning till att hon visade för stort intresse för en annan man: en nyhetsuppläsare i tv. Kvinnan tittade ensam på tv – på mannen – och det ansåg maken vara en omoralisk handling, rapporterar tidningen al-Shams. Kvinnor får enligt strikt islamisk lag inte befinna sig ensamma med en obekant man.”

  http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70511262_852__,00.html

  Varför går inte muslimerna ut på gatorna och protesterar mot Aftonbladet? Den här lilla notisen är för svenska ögon långt mer förolämpande mot islam än någon tecknad rondellhund någonsin kan bli.

  Islam kan nog bäst förstås som inlärd psykopati.

 17. ln skriver:

  I övermorgon 1 Oktober har den pakistanske och djupt kränkte muslimen Junaid Naseem städslat 300 bröder i vantron, sannolikt samtliga från BTH, där de studerar gratis inkl studiemedel på svenska skattebetalares bekostnad, för att i Karlskrona demonstrera mot rondellhundar i Mahounds skepnad.
  .
  – Kära. älskade muzzar, kära bröder, välkomna hit, tag för er, vi bjuder, vi kan ta’ från våra pensionärer och sjuka om så skulle erfordras, huvudsaken är att ni trivs – och ha en trevlig demonstration. Hoppas det inte kommer att regna! Vi förstår så väl att ni är kränkta långt ner i era känsliga själars djup. Det är helt OK att ni förolämpar oss, vi förtjänar det, som har hållit och som håller oss med en överhöghet som möjliggör denna situation. Vi vänder så gärna andra kinden till. Vi saknar som bekant både ryggrad och stake, feminister som vi alla svennar numera är, både höga som låga. Vår andes talrör, Måna Muslim, skulle inte hon kunna bjudas in till er välbefogade demonstration? Ur hennes söta lilla trut kommer det alltid så kloka ord: Måna för Mohammed – Allah skall med.

 18. Allah skriver:

  Hej
  De som vill se muhammed bilder gå in på http://imamislam.blogspot.com på lite olika gör det själv mohammed bilder.
  Den senaste är muhammed som toalettpapper.
  /Allah

 19. Fröken Sverige skriver:

  Citat från BLT:

  ”Vad är syftet med er protest?
  – Att vädja till förståelse för att vi känner oss kränkta. Och att få publiceringarna att upphöra.

  Tryckfrihet i Sverige
  I Sverige råder tryckfrihet. Vad tycker du om det?
  – Det är bra. Men medierna har samtidigt ett ansvar att inte kränka.”

  http://blt.se/article/986703_102-151-0-0

  Islam och islamister (OBS Jag skrev ISLAM och inte ALLA VÄRLDENS MUSLIMER!) och västvärlden är som olja och vatten. Fullständigt okompatibelt helt enkelt. Ju snabbare folk – muslimer och ickemuslimer – fattar det, desto bättre för alla.

  På FOMI.nu föreslås nu att vi ska börja demonstrera mot gnälliga islamister. Men det blir nog rätt svårt att få ihop 300 icke-muslimer för det klockan 12.00 på en vardag.

  😉

  /FS

  I övrigt: Göran E: Skriv nu en bok på detta temat! Jag köper den direkt! 🙂

 20. gerd skriver:

  Forfængelighedens ulidelige krænkbarhed.
  Afhænger förmögenhet til at blive kränkt ikke af om mennesket omgiver egen person og åsikter med fåfänga?
  Fåfänga hører (eller skulle jeg sige `hørte´ – for de er vel afskaffet i disse moderne tider) til en af de 7 dødssynder.
  Fra Wikipedia:
  Superbia
  (Hovmod, stolthed, forfængelighed, narcissisme, overmod)
  På næsten alle lister over dødssynder nævnes hovmodet som den værste, og det er hovedsageligt den kilde hvorfra de andre synder udspringer.
  Den er identificeret som et begær efter at blive vigtigere eller mere attraktiv end andre og forhindrer en i at give komplimenter til andre, selvom de måske fortjener dem, samt stor selvforherligelse (specielt når man holder sig selv ude af en passende position overfor Gud). Dantes definition var “selvkærlighed forvrænget til had og til foragt for sin næste”. I Jacob Bidermanns middelalderlige mirakelstykke, Cenodoxus, er hovmod den dødeligste af alle synder og leder direkte til fordømmelse af den berømmede Doktor af Paris, Cenodoxus. I måske det mest berømte eksempel, historien om Lucifer, skyldtes hovmodet hans fald fra Himlen og den resulterende transformation til Satan. Forfængelighed og narcissisme er de fornemste eksempler på denne synd.
  I Den guddommelige komedie måtte de angrende syndere gå med bøjede hoveder mens de blev pisket for at fremkalde en følelse af ydmygelse.

 21. stefan peterson skriver:

  Bild av Mohammed som den store hemske Godzilla ?

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_281279.svd

  ”Om svenskarna åker på en fet högersving från radikala islamister är det med andra ord vårt eget fel. Underligt nog beror det i så fall på att vi inte har visat oss tillräckligt demokratiska, toleranta och kärleksfulla inför kraven på censur”

  Om nu radikal islamism är det stora hotet, så kanske vi borde lyssna mer på Karl Gerhard
  och hans ”den ökända hästen troja” KG hade under flera år varnat för vad som var på gång i Tyskland
  när han 1939 framförde ”den ökända hästen” så blev den direkt förbjuden av censuren för att
  hotade den svenska utrikespolitiken. Var ifrån påtryckningarna kom ungick väl ingen. Och makten i Sverige hade ju viktiga relationer att ta hänsyn till, fram tills dess att dom fick det lite för hett under fötterna, då blev det dags att snabbt byta fot.
  Ser vi några likheter här ?
  Religionskrig är ju inte precis någon ovanlig företeelse, snarare den vanligaste orsaken till krig.
  Religiösa kopplingar till politiska rörelser borde kanske vara det första som skulle förbjudas,
  trots yttrandefrihet och religionsfrihet ?

 22. Usama El-Swenson skriver:

  Ernie Chambers, who represents legislative District 11 in North Omaha, filed an unusual lawsuit on Friday. According to court documents Chambers has decided to sue God, looking for a judge to issue a ”permanent injunction” against the highest power.

  Chambers says in his suit that God has spread fear across the globe causing ”widespread death, destruction and terrorization of millions upon millions of the Earth’s inhabitants. [God also caused] fearsome floods, horrendous hurricanes, earthquakes, plagues, famine, genocidal wars, birth defects, terrifying tornadoes and the like” and he wants the courts to order God ”to cease certain harmful activities and the making of terroristic threats.”

 23. Jew skriver:

  When Lars Vilks made his ”rondellhund” I felt it was not ”hets mot folkgrupp” since he is a single individual and since the dog did not advocate violence against anybody. One of the results was the suggestion in svd.se to draw a ”jew pig”.

  1. In a fight between a Christian guy and Muslims, Jews were brought in as the next victim. Why can’t Christians and Muslims go at each other without invoking Jews?
  2. The ”jew pig” does advocate more than a dog with a prophet face. Historically, one may be able to argue that it does advocate violence.
  3. Rather than having a single individual draw something on his own volition, suddenly it was a suggestion in a widely read newspaper.
  4. What to think of the ”jew pig” in Uppsala domkyrka? This seems to me to cross the line into ”hets mot folkgrupp”. It is done by an authoritative institution that has, at times, a history of antisemitism.

  Any thoughts?

 24. T skriver:

  Youre talking about antisemitism… since when was Jews the only semites? Semitic languages are:
  Amharic, Arabic, Aramaic, Akkadian, Ge’ez, Hebrew, Phoenician, Maltese, Tigre and Tigrinya. Aren’t Vilks paintings also antisemitic? No of course not..

  I agree though about Uppsala, this town was studied by germans before ww2.

 25. Pingback: The second one is your css file. Select it.

 26. Pingback: Paula » Hund eller stopp

 27. Pingback: Nyheter f » Ny update

 28. Pingback: Richard » Blog Archive » Lingonplock och lite om hund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.