Del 375: Den iranska regeringens intresse för samtidskonst

Från Tällerud i Värmland till Teheran i Iran. Om det undgått någon har den iranska regeringen visat ett oväntat stort intresse för relationell samtidskonst. För allt i världen, det var ingen stor gest, blott en diplomatisk not. Jag håller fortfarande på min teori om Napoleons återkomst (se Del 373). Först kom alltså den store kejsaren och erövrade nästan hela världen vilket ändade med en tragedi. Därefter kom en som försökte bli stor kejsare men slutade i en fars.

Och om min teori håller har vi kommit ett steg närmare godmodigheten. Jodå, jag märker att salvorna briserar på båda flyglarna men det är något vi redan vet. Diametrala ståndpunkter finns och de är välkomna. Ordkriget är att föredra. Eller teckningskriget. Vid den danska drabbningen levererade Iran en moteld med sina egna tecknare. Till vår synnerliga besvikelse blev det inte danskarna som drabbades utan judarna och USA. Den missen kan man bättre på den här gången med att låta svenskarna drabbas av iranska ritstift. Skall jag ödmjukt föreslå svensken som svin bökande i sin sandlåda eller kackel i den svenska hönsgården? Det kunde bli fina teckningar. Frågan är naturligtvis om svensken skulle bli kränkt.

I debatten Svensken och muslimen är det ofrånkomligt att det finns grupperingar som betraktar den andre som fientlig. Kränkning, åk hem, slå på den svage, rasist, islamofobi är några vanliga uttryck som används i den mera onyanserade debatten. Och vi lär oss följande: Intensiv kan människan vara.

En i detta sammanhang stor förlorare är under alla omständigheter hunden. Koranen brännmärker inte detta djur vilket är omnämnt endast tre gånger i denna skrift. Det finns dock försvarare av hundens muslimska tillvaro.

När vi samlas för att tala om de yttersta tingen, om människans försök att bringa mening i sitt kantiga liv, om religioner, om döden och kärleken har vi förmodligen alla samma mål. Men det formuleras olika och understundom med glödande sinnelag.

Har en hund Buddhanatur? – Muh!.

svensk-som-muh-rondellhundlit.JPG
Dagens teckning visar för omväxlings skulle en svensk. Denne har tagit på sig lösskägg och turban med tofs samt maskerat sig till profeten Muhammed som rondellhund.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

88 svar på Del 375: Den iranska regeringens intresse för samtidskonst

 1. Pingback: Ironic Surrealism II » Mo’s Dog Days of Summer

 2. mustafa taktak skriver:

  sen kim oluyorsunda küçücük beyninle benim yüce efendim hakk?nda hakaret içeren karikatür bozuntusu karal?yorsun küçücük ku? beyninle insanl???n yarat?l?? sebebi olan yüce varl??a hakaret etmeye kalk?yorsun.seni yüce allah havale ediyorum in?aallah adi bir köpek gibi sürünerek havalayarak can verirsin seni lanetliyorum senin gibi adileri en kötü sözlerle lanetliyorum esfele sefilinde ?eytanlar?nla cay?r cay?r yanman? yüce rabbimden diliyorum

 3. Murat skriver:

  Allah sizi bildi?i gibi yaps?n humanizm nerde hani hani siz insan haklar?n?n savunucular?yd?n?z
  öncekilerden ders almayacak kadar ufak beyinlisin
  biz asla böyle bir hakarette bulunmay?z bulunamay?z sizin do?rulardan haberiniz yok
  HZ.?sa’n?n nas?l yüzüne bakacaks?n?z ,k?yamette milyarlarca müslüman?n hakk?n? sormas?na nas?l kar??l?k vereceksiniz bakal?m
  ben sizin yapt???n?z? yapm?yorum ve sizi Allah’a havale ediyorum,Allah sizi bildi?i gibi yaps?n

 4. redkan skriver:

  i wish GOD forgive you
  because GOD is angried by YOU
  you must apolegize all muslim over the world
  please do it

 5. Fröken Sverige skriver:

  Det ser ut att vara fler än jag som har många besök på från Turkiet (det blivande EU-landet???) idag.

  🙂

  /FS

 6. Seyyid skriver:

  Kafir mel un. Yahudi tohumu. Onun bunun cocugu. Babasi Anasi belli olmayan Pic.

  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH
  YOU ARE THE GREATEST SON OF A BITCH

 7. Islam is shit skriver:

  cool

 8. Svensk skriver:

  Om din ”konst” resulterar i någon som helst slags terroraktion mot Sverige, kmr jag att leta upp dig Lars.

 9. Fritt land !!!! skriver:

  Härligt !!!!

 10. Islam is a whore riding on a pig skriver:

  Godt gået ! Provokér alle de utålelige hjerneblødninger i Tæppeland, så de koger over i interne stridigheder, bombesprænger og slagter hinanden. De er en skændsel for planeten, og man kan kun glæde sig til den dag helvede bryder løs iblandt dem.

 11. ALLAH BEVARE ISLAM skriver:

  HELL ON YOU LARS VILKA gay ass

  i don`t understand why every satan is towards slam
  HVORFOR KAN I IKKE RESPEKTER VORES RELIGION I FUCKING MENNESKER DER IKKE HAR NOGET MENNING I LIVET GET LOST MAN.
  AND FUCK YOU ALL WHO IS WHIT THAT WHORE CHILD

  i think sweden was a good place but i was wrong. RACISME LAND = SWEDEN

  og lars din bøsse fuck dig og din forbanede familie og hele din slægt håber du kommer i helved og bliver brandt igen og igen og for evigt din fucking stodder svans DØ MED DIG DØØØØØØØØØØØØØØØ DANSKER & SVENSKER = RACISTER fuck jer…

 12. ALLAH BEVARE ISLAM skriver:

  fuck jer alle dansker og svensker i har alle ikke et liv i ved ikke en skid om respekt i er nogen bonderøve der følger at i er noget i lever i sådan en isoleret land håber i dør en fter en fucke jer DANSKER SVIN og + SVENSKER det er min ydringsfrihed at disse jer fucikng humosapins JEG PISSER PÅ BIBLEN LAD GUD UDRYDE ALLE JER UVIDNE KRISTENE
  tulilu

 13. tröttpåskit skriver:

  vad jag kommer ihåg så går inte icke muslimer under muslimska ”lagar” och dä
  rför får vi rita muhamed om vi så vill precis som om jag skulle vilja måla en bild på en gris som sätter på buddah i röven… att muslimer hotar lars till livet pga hans bild bevisar bara hur långt bak i tiden muslimer är jämfört med resten av världen! den som tycker att sverige är ett rasistiskt land.. eller ni som tänker ”ner med sverige” hur kan ni dra alla svenskar över en kant?? det är dags att sluta skylla på eran hudfärg och härkomst.. bara för att ni inte kommer igenom besiktningen med bilen betyder inte att inspektören är rasist.. bara för att ni har motgångar så skyll inte på rasism.. aja… lägg ner hela skiten säger jag.. jag antar att det e lars som kommer till helvettet eller vart icke muslimer hamnar… så varför bry er.. ni har inte avtecknat er profet så ni råkar väll inte illa ut eller hur??

  om ni inte gillar sverige flytta härifrån… och det gäller alla.. svenskar som finnar som muslimer o amerikaner, kineser, japaner, ryssar, mexikaner, colombianer… men om ni gillar sverige så stanna för all del..

  i min sambos familjs hus gäller deras lagar.. följer man inte som så kan man åka hem till sig.. peace

 14. Hakan Uckan skriver:

  We are Muslims who never break feelings of religiouses, it doesn’t matter what you believe we are always respetcful. At least because of this you have no rights to draw my Prophet Muhammed(SAS) in this way. I am totally sure than there is no place in your heart with respect and sympathies. I am looking your awful drawing and thinking about how somebody can pay for this drawing to you.. and I think you did look at the mirror and drew this picture.. cause i can see with this picture inside of you and who you are.

 15. Fran skriver:

  Poor stupid fundamentalist muslims… We are not going to destroy freedom of press ir order to satisfy the ”prophet”. Go back to dessert, and be happy among terrorists.

  Greetz from Spain.

 16. Muslima skriver:

  This isn’t ”freedom of press”. It’s simply a bigot trying to share his hatred with the world. These comments, the controversy… it’s meaningless. One day you’ll have to stand in front of Allah, and He will punish you for your treatment of His beloved. Who will help you then? Freedom of speech?

 17. Alfonso skriver:

  I don’t understand Swedish, sorry. The drawing, for me, has no special artistic value. (In fact, I don’t like it) But I like the fact that there are still countries and media where freedom exists, and don’t surrender before those muslim extremists. Congratulations, and please do not apologize for it.

 18. Alfonso skriver:

  Muslima: I am sure that ”freedom of speech”, considering women as having equal rights as men, loving democracy, not killing artists, even when they represent Christ in manners I may not like, and respecting the beliefs of others (whenever they don’t mean killing my freedom) will help me in front of Allah, as you like to call Him. 😉

 19. Buu skriver:

  Lasse skaffa dig ett liv har du inget annat för dig än att rita rondellhund av profet M.
  Danskar hade oso publicerat det och det räcker med en gg det va det dummaste du gjort i hela ditt liv. Hoppas du blir förlamad ditt Fucking bonde jäävel.

 20. Lennart Johnson skriver:

  2- Legal Action:

  We are looking for the possibility of legal action and has started working on it. The legal plea will be based upon the Hate law which already exists in the Sweden, Here is what it says. Please read on…
  In November 2005, Swedish Radio revealed that the bookshop in the Stockholm Central Mosque was selling audio cassettes with anti-Semitic content. One tape included calls for Muslims to kill Jews. Police subsequently seized a number of tapes and compact disks from the mosque. The material contained highly anti-Semitic content, including calls for a holy war against Jews in which suicide bombers are celebrated as martyrs. In January 2006, the chancellor of justice, a civil servant who serves as a government legal advisor, issued an opinion that the contents of the tapes and compact disks did not constitute hate speech under Swedish law. The hate-speech law provides as follows: ”A person who, in a disseminated statement or communication, threatens or expresses contempt for a national, ethnic, or other group of persons with allusion to race, color, national or ethnic origin, religious belief, or sexual orientation shall be sentenced for agitation against such a group to imprisonment for at most two years or, if the crime is petty, to a fine.” The chancellor of justice opined that, in light of the broader Middle East conflict, such language could be interpreted as applying to the broader conflict and not to groups within the country per se, and hence did not violate the law.

 21. stefan skriver:

  Hej!

  Jag tycker att det är en fin bild och om man vill kan det bli vad som helst kanske till och med en muslim.

  Jag tycker att hetsen från muslimerna har gått till överdrift för länge sedan,hur många gånger har människor inte hädat Jesus? vad blir det av det? är man säker i sin tro behöver man inte bry sig om sådana här saker.
  Men det kanske finns många människor som är väldigt osäkra på vad dom tror på??
  Träna istället upp självförtroendet och sluta gnälla på allt och alla.
  Kanske ni kan se till och ha ordning och reda i erat eget land först innan ni gnäller på andra..

 22. EUtnika skriver:

  Free Brothers from Europe … Wake up !

  :::: STOP ISLAMISATION OF EUROPE :::

  All in Bruxells the 11st settember against the islamisation of Europe

  EUtnika
  … European Resistance against Islam

 23. Fredrik skriver:

  Jag måste säga att du är en förbannad idiot. Varför i hela friden måste du ge dig på just Muhammedteckninggar? Det har redan provats i Danmark och reaktionsmönstret är känt. Ditt bidrag i debatten är inte bara värdelöst. Det är uteslutande söndrande. Våra skattepengar går nu exempelvis till Reinfeldts lön. Nu tvingas han sitta och försvara ditt skräp i stället för att ägna sig åt viktigare saker.

  Du tycker visst att det är kul att provocera. Gräääänserna för koooonsten.

  Jubelidiot!

  Försök rita ett collage över Olof Palme och Anna Lindh. Krydda sedan med lite incest med sessorna och ett par nakna majestät.

  Det är inte heller ”tillåtet”.

  Från en som har MÅNGA konstnärer i familjen. De gör konst som alla kan tolka något angenämt i. Inte bara rasism och främlingsprovokation som i dina tafatta försök att rita.

  Get a life.

 24. M skriver:

  LARS VILKS

  we can see with this picture inside of you and who you are.

  I THINK YOU WERE DRAWING YOUR DREAMS AND YOUR FANTASIES..

  SO WE UNDERSTOOD HOW YOU ARE…

  YOU ARE FRIEND OF SATAN !!!!!!!

 25. Johan P skriver:

  Om jag inte minns helt fel såldes ett band på en moske i stockholm där man förordade utrotning av judar och liknade dem med en hel del icke fördelaktiga saker. Religions frihet: JA Yttrande frihet JA
  Jag är väldigt mån om att man skall få utrycka alla åsikter/teckningar/demostrationer utan att bli mordhotad….. Jag hatar Nazism men så länge de ej skadar någon får de väl tycka och tro på vad fan de vill och jag får tycka vad fan jag vill om asen……….Att det blir så stor sak är väl situationen i världen, och ja muslimer har det väl inte så bländande alla gånger men blir det vekligen bättre av mer censur i sverige? Det finns väl nog av det i tex Iran, Nordkorea ect ect

 26. Johan P skriver:

  Yes im a friend of satan im into Heavy Metal 🙂

 27. nils skriver:

  as i am the iranianrevolution.i informed khomeny.they like free spech to talk free write free.the western world do not.my altar-piece högdalens church keep the hidden sign.india goverment have not confirmed-they have stolen iran revolution film contact shree l.k. advani.confirm i am godfather to child rani.IRAN=RANI-the same letters.sweden usa war.

 28. Soul of a renegade skriver:

  I´m not into religion, but i like the freedom we have in Sweden to choose our own beleives or not. Do you in Iran have the same rights? The freedom of speach is obvious in a democratic society, does Iran practise it. No it doesn´t and thats a fact.
  Last year two homosexual men got killed in Iran because they liked each other, stoned to death.
  What do you call that?
  In my opinion that proofs that religion is not a good thing, people kills in the name of religion and blow them self up in what purpose? To hurt other people, why? There you have something thats sick.
  If i remember right religion is all about love, and if it so why do people threaten to hurt Vilks?

 29. aida skriver:

  Enter here
  http://www.youtube.com/watch?v=KMYIsDmHeIc

  will know that the Prophet Muhammad was right or not right
  First there is dialogue Arabic, but I hear he waited
  Prof. Christian view of Mohammad

 30. Carl-Johan Sveningsson skriver:

  Dear Lars, I hope you excuse my friendly editing of your work: http://www.flickr.com/photos/cjsveningsson/2318784678

  Why don’t you draw a picture of the Prophet Lars Vilks, or have you already?

  Med vänliga hälsningar
  Carl-Johan

 31. Lars skriver:

  Carl-Johan!

  Du är välkommen att editera precis som du önskar. Jag skall funderapå profeten Vilks. Mången har dock redan utfört honom som rondellhundversion.

 32. Pingback: Kunstavisen » Blog Archive » Rondelljakten

 33. johncole skriver:

  Lars you have friends in the Southern USA.. all over really but the South in particular.. keep up the fight against radical islam.

 34. johncole skriver:

  The Nords know they Best keep out radical folks from the middle east as countries have learned from England and France & others who have had a lax immigration policy…. ITS NOT WORTH it to be POLITICALLY CORRECT. Wise up and get back to more traditional roots..and Screw PC and Climate Change Green Idiots..

 35. Pingback: Feds: ‘JihadJane’ Female American convert to Islam led death plot « Lifestyle, Your Ultimate Guide – YUG.com

 36. Pingback: Feds: ‘JihadJane’ Female American convert to Islam led death plot « Read NEWS

 37. Pingback: An Ironic Rondellhund | Gates of Vienna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.