Mot framtiden: konstens gränser

En liten händelse kan visa att påståendet om att det inte längre finns några gränser i konsten inte är helt korrekt. Exempelvis har vi Gränsen mot islam. I konstvärlden får man inte utsätta islam för några kränkningar. Muhammedanerna kan bli ledsna. Och terroristerna kan bete sig på ett (i viss mån förståeligt) men ändå otrevligt sätt. Terroristerna är för konstvärlden (som alltid lutar mot vänster) fiendens fiende. Västvärldens stormakter kan utsättas för kränkningar eftersom vi då har yttrandefriheten.

Ni kan själv se här i Nya Wermlands Tidningar.

muhammed-rondelllit.JPG
Vilks: Muhammed som rondellhund (2007)

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

555 svar på Mot framtiden: konstens gränser

 1. Lars Vilks skriver:

  Ja du, frysta aphjärnor, alla religioner kan kritiseras utom en. Muhammed rules. Och i denna religions namn mördas människor t ex i Iran på grund av religionens diktatur. Jag har fått ett enormt stöd från otaliga flyktingar från Iran. Men varför skulle du bry dig om dessa? Du sitter ju tryggt i det svenska folkhemmet där pyssligheten är det högsta dygden.

 2. Pingback: Ecce Homo, Snövit och sanningens vansinne, Okänd Kvinna, Rondellhunden och Negertårtan « Jämställd

 3. Pingback: Lars Vilks | Johnston Architects

 4. emelia skriver:

  ni som håller med denna bilden och säger att han ska stå på sig e fucking dumma i huvudet, vad fan ska han stå på sig för att han tror att Muhammed var en hund, seriöst.
  Detta är bara rasistiskt och ni som snackar om terrorister och sånt, visst de som är terrorister kallar sig själva för muslimer men för att vara muslim och kalla sig för en muslim e helt olika saker, så med det sagt så e ingen terrorist riktigt muslim så försöker inte dra in dom i detta. ingen har rätt att kritisera någon annans tro, på sätt och vis e detta hets mot folkgrupp vilket är olagligt. Jag tycker bara synd om människor som håller på såhär och kritiserar andras religioner, själv e jag ateist men jag skulle aldrig ha mage att kritisera någons religion det är att gå över gränsen. man ska få säga sina åsikter men denna bild tyder inte på några åsikter utan den bara kritiserar, och ni som vill ha bort muslimer har jag bara två ord för FUCK YOU!! dom är också människor och jag blir så arg på dom som delar in människor i grupper beroende på hudfärg och religion, det är så himla omoget istället för att se en människa för vad hen är så dömer man efter utseende.

 5. Cecilia skriver:

  emelia,

  ”men för att vara muslim och kalla sig för en muslim e helt olika saker”.
  Jo så är det ju.
  ”man ska få säga sina åsikter men denna bild tyder inte på några åsikter utan den bara kritiserar”
  Jo så är det ju.
  Dvs att skillnaden mellan åsikt och kritisera är hårfin i sitt bästa, och nattsvart för det mesta.

  Lars teckning är mest en åsikt, har jag fått för mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.