Regn och storm

Det regnade idag. Det regnade förfärligt och blåste våldsamt. Sådana dagar brukar jag inte bege mig ut till Nimis. Men det råkade vara så att jag bestämt guidning med två grupper. Den första nöjde sig med en kortare tur fram till Ladoniens gräns. Redan denna begränsade naturmarsch gjorde att jag var fullständigt genomblöt. Den andra gruppen, Sveriges Trafikskolors Riksförbund, ja, den trodde jag hade ställt in turen. Men så var inte fallet. I en heroisk insats hade deltagarna gett sig iväg från Arild, de flesta till fots. I det ettriga regnet och i den hårda vinden hade de dessutom lyckats gå fel vilket medförde en väldig omväg. Till slut var dock alla samlade vid Himmelstorpsgården fast beslutna att genomföra vandringen trots de vidriga omständigheterna. Eller kanske var de inte så vidriga. Man kan inte vara helt säker på vad en naturupplevelse är för något. Hela gruppen kom fram men det var nästan omöjligt att gå ut på stranden där nordanvinden skoningslöst drog fram.

Jo, det var nog mycket natur denna dag.

dsc00632sallskuppstartlit.JPG
Förbundet samlar sig för den slutgiltiga marschen

dsc00637sallsk-pa-vag-lit.JPG
Våt marsch i svår terräng

dsc00639trappanlit.JPG
Här forcerar man trappan ned i verket

dsc00645enpastrandlit.JPG
En heroisk gestalt trotsar vädrets synnerliga makter

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

4 svar på Regn och storm

 1. klas eriksson skriver:

  hej lars,

  såg här såg det tydligen ut på roskilde igår, samma typ av väder och en liknande estetik?

 2. klas eriksson skriver:

  vet inte om bilde kom med?!

  annars skickar jag den senare.

  klas

 3. Lars skriver:

  Hej Klas, ingen bild kom dessvärre med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.