När det stormar kring konsten

Jadå, det har varit storm idag. Vid sådana tillfällen utvecklas en intensiv relationell estetik mellan naturens skälvningar och konstens ståndaktighet. Och inget att göra åt, bara betrakta och se vad som händer.

wotan o nimis storm LIT.JPG
Det är alltså tryck i vågorna

wotan o vind i storm LIT.JPG
Vattenkraften siktar särskilt på Wotans torn…

Wotan sailing away.JPG
…som tycks välja sailing away

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

24 svar på När det stormar kring konsten

 1. Joaquim skriver:

  Hej Lars, vilken mäktig syn!

  Jag är ledsen att störa igen, men kan du hälsa Dorinel att jag gärna vill lösa hans uppgift, men undrar om han har förslag på någon annan blogg att forsätta vår diskussion om djur- vs. människokultur? Det blir för omständigt såhär och mkt onödigt jobb för dig.

  Funkade det här med Boten Lars förresten?

  Hoppas Nimis klarade Per!

  Fridens!/ Jocke

 2. Rasmus West skriver:

  Ett läge att ta tillvara vattenkraften, kanske till Ladoniens alla neonljusskyltar..
  Ingengörer och arkitekter kom tidigare fram till det genomströmningsbara, på pålar uppsatta huset som den bästa konstruktionen för att möta vågen. Vilket kanske fungerar som en metafor för den institutionella teorins styrka.

 3. eric skriver:

  Vacka bilder!

 4. Ulf Hedetoft skriver:

  Som jag mumlade tidigare:

  Kustlinjen i ständig förändring och konsten likaså.
  Mäktigt och estetiskt vackert dokumenterat. Kör upp på C-print stort – konst av konst.
  Kan vi säga att avbilden är konst?

 5. Lars skriver:

  Hej Jocke, jo nu har jag tagit del av den mäktiga BOTEN. Det var ingen dålig kommentar. Dorinel och du får gärna diskutera djur och kultur här. Vi får höra vad Dorinel önskar.

  Spamfiltret. Du tror väl inte jag råder över det? Det är en gåtfull mekanism som ibland sätter stopp för helt oskyldiga skribenter och det enda jag kan göra är att gå in i filtret och befria dem där de sitter djupt ingrävda i allsköns skrot.

 6. David 27 Malmoe skriver:

  Va det du Lars, som riskerade livet för dom där Nimisbilderna!?
  Mycket romantiskt isåfall…

 7. John skriver:

  En liten fråga, vad exakt svarar Dickies teori om konst på? Vad för typ av teori är det, är den normativ eller vad?

 8. John skriver:

  Och finns det något sätt att tolka teorin på så att cirkulariteten inte blir ett problem?

 9. Ulf skriver:

  Test

 10. Ulf skriver:

  spamtestar

 11. Ulf skriver:

  spamtestar igen

 12. Andra skriver:

  Jag kommer inte fram

 13. Lars skriver:

  David. Jag kan inte säga att jag riskerade något liv. Det var tämligen fredligt. Jag har ofta varit ute i stormar och under betydligt värre omständigheter. Det kan vara när granarna står och svajar och knäcks och jag för skynda förbi dungarna. Inget sådant igår. Jag kunde t o m klättra upp i ett av tornen och spika fast medhavda bräder. Värre var det inte.

 14. Lars skriver:

  John, har du läst de genomgångar av teorins som finns på den här bloggen? Det finns en genomgång som gjordes för ett år sedan och så intervjun i flera delar under den senaste veckan. Där borde du få svar på dina frågor. Men den är alltså klassificerande och inte normerande.

 15. John skriver:

  Ok tack för hjälpen.

 16. Ulf Hedetoft skriver:

  Hej Lars och alla andra.

  Då jag inte kommer genom spärrarna håller jag på och testar att bryta mig igenom.
  Detta är en sådan test.
  Må jag komma fram!

 17. Joaquim skriver:

  Ulf! Kul att se dig på riktigt!

  Yrs truly/ Jocke

 18. karin skriver:

  hej allihop. jag har lite undringar angående ansökningar.. hör kanske inte precis till konst-stormen men tja. mina ansökningar adresseras rijks akademie samt de ateliers, båda i amsterdam.

  främst bedöms den visuella delen. här vill dom se verk från 3 år tillbaks i tiden så at dom kan se eventuell utveckling. jag har ju grävt hål i tre år och dom är dokumenterade på video. skickar jag in filmklipp utav samtliga hål-filmer har jag dock en känsla utav att dom kommer tro att jag driver med dom. (hål#1-7 grävs utav mej. hål #8 grävs utav mej, dock förklädd till alteregot konst-samlaren så där finns ju en viss utveckling) en vis person sa att man skulle akat sig för att vara för smart i ansökningar. snarare strategisk.. med andra ord menade han att en del medlemmar i kommitteer kan vara lite korkade.

  har en känsla utav att vissa här i sällskapet kanske sitter med i kommitteer, och att ni då utgör den mer begåvade delen utav dom!, för anökningar lita var stans. har ni några råd att komma med? sådär bara. allt välkommet!

 19. Yngve Rådberg skriver:

  Karin
  Jag har visserligen aldrig suttit i någon kommitté, men jag har ändå sett lite juryarbete bakom kulisserna. Mitt råd blir därför: Visa och säg ingenting som du inte fortfarande kan stå för när alla hånskrattar.

  /Y

 20. Dorinel Marc skriver:

  Hej Karin!

  Ditt hålgrävarprojekt låter intressant. Jag tycker att du skall lämna in videodokumentationerna så som du har tänkt dig med risk att någon i juryn tror att du driver med dem. En bra juryn består av folk med olika bakgrund och smak så det kommer förhoppningsviss att finnas några som förstår vad du håller på med även i de kommittéer som skall granska dina ansökningar.
  Jag föreslår att du är framförallt ärlig och tydlig när du skriver dina ansökningar. Att visa att du har utvecklas under de senaste tre åren är viktigt men att visa kontinuitet och konsekvens är ännu viktigare, tycker jag.
  Försök vara ärlig mot dig själv och låt inte ditt konstnärskap styras av möjligheten att få dina ansökningar beviljade. Man måste våga göra bort sig om man skall hålla på med utåtriktad konstnärlig verksamhet.
  Och ifall du inte skulle få dina ansökningar beviljade, se inte detta som ett tecken på att det du gör inte är bra. Jag har erfarenhet av juryarbete och kan säga att det är svårt att ta rätt beslut.
  Lägg upp din strategi på sånt sätt att du skall kunna uttrycka dig konstnärligt oavsett om du får stöd eller ej. Låt inga kommittéer stoppa dig från att hålla på med konst!

  Lycka till!
  Dorinel

  Ps är du född på våren? (i närheten av Väduren?)

 21. karin skriver:

  tack för tips och hjälp Yngve och Dorinel! jobba jobba jobba-långt inne i portfoliobyggargrottan.

  och ja Dorinel, jag är född på våren. i närheten av väduren.

  jobba jobba jobba

  och Yngve lustigt att du skriver detdär med att skratta. jag får en känsla utav att desto allvarligare jag är i research, intentioner och presentationer desto roligare brukar folk ha när dom kollar på grejorna. kanske måste man överväga om det är en tillgång och isåfall hur man ska bemöta skrattet. men ja det är ju skillnad på att bli skarattad med eller mot.

  jobba jobba jobba

 22. krister skriver:

  du är döden

 23. jens skriver:

  hej wow vilken otroligt tråkigt ful äcklig cp bild =)

 24. Pernilla skriver:

  Det är verkligt Mäktiga krafter naturen besitter!
  Spännande med kontrasten mellan det handen skapat och naturkrafterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.