Rosa Nimis ändalykt

Jodå, oskyldig som den kan tyckas vara kom ändå vandalerna. På lördag den 28 oktober kunde det inrapporteras att allvarliga ansträngningar att fälla Rosa Nimis gjorts. Men den stod ännu upprätt under förmiddagen trots att det blåste kraftigt. Att den klarade resan så långt hänger samman med konstnär Vilks amatörmässiga konstruktionsteknik. Vandalerna, som agerat logiskt, hade gått in för att såga av två hörn, då man tänkte sig att dessa borde vara bärande. Men man visste inte att Vilks inte kan bygga med bärande punkter. På något egendomligt sätt blir det alltid så att alla delar bär. Dock blev i längden alliansen mellan vandalerna och stormvindarna alltför mycket. Och se den föll. Ja, det blev ett illdåd eftersom Rosa Nimis tjänade en god sak då den uppförts för att främja Rosa Bandets rikskampanj mot bröstcancer. Men vad bryr sig en upprörd vandal om bröstcancer? Och för övrigt kan man inte vara alltför besviken över det inträffade. Uppmärksamheten blev ännu större och Rosa Nimis erövrade några kvalitetspoäng.

Jaja, Rosa Nimis åstadkom en del missnöje: Läs.

rosa nimis hela målad.JPG
Innan Rosa Nimis föll framstupa

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Rosa Nimis ändalykt

 1. David 27 Malmoe skriver:

  Hej Lars. Här lite modern färglära: Jag misstänker att det var färgen som provocerade vandalerna. Bland dom mindre liberalt sinnade hos ”folket” anses färgen rosa alltjämt som ”bögig”.
  Rosa Nimis fick helt enkelt en berusad homofob att se rött. Det är vad jag tror.

  Förresten, är Rosa en färg?

 2. Lars skriver:

  Svagheten med den teorin är att Ängelholm var tydligt i Rosa färg under den veckan. Det var ju en kampanj. Och mot den rosafieringen har det inte förekommit någon vandalisering.

 3. David 27 Malmö skriver:

  Ok, mitt första bidrag till konstteorin blev alltså ett praktfiasko. Bättre research nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.