Del 62: Endimensionellt

The next Biennale will represent a continuing dialogue between people and cultures,” said Charles Merewether. “It will be broadly based, drawing upon artists from radically different parts of the world, a wide range of media, involving a number of sites and venues in Sydney and across Australia.”

Ja, det är inte att förvånas over. Biennalerna hamrar på och väl är det. Det är svårt att förstå hur vi skulle kunna klara oss utan dem. Till sommaren får vi alltså Sydney. Då är redan Berlin, Havana, Bukarest avverkade. Vi får nog också räkna Ars 06 som pågår i Helsingfors till denna samling. Och det finns många fler; statistiskt sett, om vi utgår ifrån ett antal på ca 200 så bör ett halvår innebära 50 st. Mera räkning lämnar resultatet ca 8 per månad eller 2 per vecka.

Som en avancerad kommentar till Sydneybiennalens curator Charles Merewether utvecklar jag idag mitt dialogprojekt De endimensionella varelserna. Se först denna vackra bild som kan ge intryck av känslig minimalism.

Men så är det inte. I den rödbruna cirkeln lever de endimensionella katruckerna och i den gröna återfinner man dorinellerna. Varelserna som finns i två former, som linjer eller punkter, kan bara röra sig längs cirkelns linje. Även om cirklarna korsas kan det inte bli något möte med mindre än att man går över till att bli tvådimensionella, då skulle katruckerna och dorinellerna kunna förstå t ex det modernistiska måleriet. Men den dimensionella egenarten skulle försvinna.

Här har vi två slags katrucker _ . Dorinellerna är likadana

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.