På spaning…del 22: NEO-NEO

Jodå, lättfunnet under en konstspaning är ropet efter modernism. Denna så avskydda företeelse börjar nu röra på sig igen. Den går i postironins spår och tycks verkligen tro på att det var bättre förr. Documenta 12 som går igång 2007 kommer att ägna sig åt modernismen och redan nu har Roger Buergel som kommer att leda föreställningen ställt sig frågan om modernismen redan kommit tillbaka.

Kanske den redan är här och då skall vi naturligtvis säga ja till modernismen. Tyvärr kan det aldrig bli fråga om den riktigt gamla goda uppsättningen alldenstund den kommer att bära sitt lilla suffix prefix: NEOmodernismen kommer mer och mer. I samma anda drabbas även den stackars postironin. Också den har varit ute och åkt tidigare och får därför finna sig i att bära sitt koppel: NEOpostironi.

Men nog med diskursbildning, här har vi ett allvarligt menat neomodernistiskt arbete som bär med sig uppriktig neopostironi:


Morandi & Vilks, Still Life 2005

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.