Neurobash drar sig tillbaka från Dogs

Musikgruppen Neurobash har lämnat samarbetet med konstnär Vilks angående musikalen Dogs. Det officiella meddelandet finns på deras hemsida.

Någon konflikt mellan parterna handlar det inte om. Neurobash beslut är praktiskt motiverat. Den som blandar sig in i det politiskt inkorrekta får med sig en social stämpling som kan innebära vissa problem. Profetens skugga vilar tung över Svea Rike. Vi får ha förståelse för Neurobashs många andra verksamheter.

Arbetet med musikalen framskrider snabbt och påverkas på intet sätt av Neurobashs avhopp. Från det pågående arbetet kan jag visa ett par bilder.

profmed5mind.JPG
Scenen ”profetens död” med Aisha och Muhammed.

profkonstnmind.JPG
Konstnärens recitativ: Yttrandefrihetens lov.

Slutligen: Här är två rätt läsvärda artiklar, nya och fräscha dessutom. Den ena försöker ge en bild av den ohederlige konstnären och den andra berättar om där det hela började: I Tällerud.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Projekt. Bokmärk permalänken.

22 svar på Neurobash drar sig tillbaka från Dogs

  1. David 29 Malmoe skriver:

    ”Lars Vilks is also one of the more well known members of a movement in Sweden who puts sculptures of dogs made of rubbish and wood on roundabouts during the night without permission”

    Haha….underbart! Det blir, av någon anledning, så mycket roligare när det beskrivs på engelska…

  2. Christer Eriksson skriver:

    Det verkar som det tog lite väl lång tid för ”Neurobash” att finna ut sin karriärväg? Deras graverande misstag är att man inte kan åka snålskjuts på en annan persons berömmelse utan att fullfölja resan.

  3. Christer Eriksson skriver:

    ”Hans livvaktsskydd betalades av det allmänna.” skriver Mats Dahlberg och anser därmed uppenbarligen att Lars Vilks har gjort sig förtjänt av det dödsstraff som Muhammeds hantlangare har dömt honom till.

    Sedan definierar Mabon Dane gränserna för konstens yttrngar: ”I look forward to the day when artists and the media will create works of art and literature that promotes peace and love between human beings.”

    Utan att inse att just ifrågasättandet av religiösa dogmer har skapat vårt humanistiska tankesätt och mänskliga rättigheter.

  4. Ytringsfrihed USA skriver:

    Snaphanen om ytringsfrihed i USA:

    ”Forbeholden tilslutning til ytringsfriheden i USA

    Det er nok ikke så vanskeligt at spinne resultatet her positivt, trods alt: At 47% ikke går imod at forbyde hate speech afspejler formentlig ikke andet end at ordet hate forståeligt nok opfattes som negativt, og derfor bør begrænses af lovens vej. Af denne andel vil formentlig mange under en kvalificeret debat let kunne se begrebets elasticitet, og potentialet for misbrug til at forbyde kontroversiel, men sand, information. De 53% der går imod et forbud er selvsagt ikke hadefulde KKK’ere osv. der bare vil have fri udfoldelse for deres bigotteri, men folk der netop indser denne potentielle mulighed for misbrug.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/16/en-svensk-stud-med/

  5. Tobias skriver:

    Om man inte gillar att Lars Vilks livvaktsskydd betalas av det allmänna, så kan man ju trösta sig med att det finns en hel del islamister som också bekostas av det allmänna.

  6. Lars skriver:

    Angående ”livvaktsskydd”. Något sådant har jag aldrig haft i Sverige. Kostnaderna belöper sig alltså till 0 kr. Det har förekommit omfattande vaktpersonal vid några få tillfällen när jag (och ibland tillsammans med de mordhotade på Nerikes Allehanda) när jag deltagit i debatter som jag inte arrangerat.

    Två gånger har jag haft livvakt i Danmark även då i samband med att jag inbjudits till föreläsning eller debatt.

    Alldeles efter mordhotet från Al-Qaida i september förra året blev jag hämtad på flygplatsen av säkerhetspolisen. Detta var för att informera mig om att jag rekommenderades att (på statens bekostnad) få en bostad och skyddad identitet på okänd ort. Jag tackade nej till erbjudandet.

    Men lägg alltså märke till att alla som vill ge en eftersläng kommer dragande med påstådda kostnader för samhället, kostnader som inte existerar.

  7. Muhammed Amnesty skriver:

    Snaphanen om Amnesty International og Muhammed-tegner Kurt Westergaard:

    ”Mon Kurt Westergaard støtter Amnesty ?

    og Human Rights Watch ? – et aktuelt spørgsmål nu vi i forvejen er inde på, hvem der har smadret ordet “humanisme” til ubrugelighed og forvandlet det til en dårlig karikatur. Det ville være synd at påstå, at Amnesty støtter Kurt Westergaard. Hele syv sider har de skrevet for at forsvare hans mordere in spe: International kritik af danske udvisninger, men at tuneserne mente mordet alvorligt, kan efterhånden bare deres naive koner og muligvis Lars Norman Jørgensen tvivle på. Formentlig for at neutralisere dem overfor offentligheden, lækker Integrationsministeren og PET nu denne historie: ”Kurt Westergaard skulle kvæles med de bare næver ” og jeg skulle hilse og sige, at den gør et vist indtryk:

    Det planlagte drab på JP-tegner Kurt Westergaard var forberedt nøje og ned til mindste detalje, afslører hidtil hemmeligholdte beviser.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/18/mon-kurt-westergaard-st%c3%b8tter-amnesty/

  8. Muhammed Amnesty skriver:

    MetroXpress om Kurt Westergaard:

    ”Kurt Westergaard skulle kvæles med de bare næver

    Det planlagte drab på JP-tegner Kurt Westergaard var forberedt nøje og ned til mindste detalje, afslører hidtil hemmeligholdte beviser. Morderen var en mand trænet i kampsport.

    Michael Lund
    Ellen Stampe

    Den 73-årige Kurt Westergaard, der tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen, skulle kvæles af en 26-årig kampsportstrænet tuneser, der i måneder nøje havde planlagt drabet sammen med en medsammensvoren landsmand.

    Det fremgår af dokumenter, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) har overgivet til Integrationsministeriet, og som Nyhedsavisen har fået refereret.”

    http://avisen.dk/kurt-westergaard-skulle-kvaeles-med-de-bare-naever_12594.aspx

  9. Muhammed Amnesty skriver:

    Korrektion: Det var danske Nyhedsavisen, der skrev om Kurt Westergaard.

  10. Muhammed Amnesty skriver:

    Nyhedsavisen:

    ”Baggrund: Westergaard skulle dø

    To tunesiske mænd har – siden de blev anholdt af PET i februar – pure afvist, at de ville myrde JP-tegner Kurt Westergaard. Omfattende materiale og centrale kilder siger det modsatte: Drabet var nøje gennemtænkt og planlagt i detaljer

    Ellen Stampe
    Michael Lund

    Om få uger fylder tegneren Kurt Westergaard 74 år.

    På trods.

    På trods af to vrede unge mænds planer om at myrde den gamle mand.

    Tæve ham. Kvæle ham. Med de bare næver.

    En 26-årig tunesers næver.

    Lad os kalde ham Karil.

    Karil sidder nu i et arresthus og venter på udvisning. Og nægter alt.

    Karil er uskyldig, siger hans kone. Han vidste overhovedet ikke – før han blev anholdt – hvem Kurt Westergaard var. Og Muhammed-tegningerne var han stort set ligeglad med. Siger hun.

    For Karil, som hans kone et par dage efter den dramatiske anholdelse fortalte dagbladet Politiken, respekterer »dansk demokrati og kultur.«

    »Min mand er familieorienteret og imod vold,« tilføjede hun – og så er han bange for edderkopper.

    »Han kan ikke gøre en edderkop fortræd.«

    Alt tyder imidlertid på, at Karil ville gøre Kurt Westergaard fortræd.

    Tegneren skulle myrdes. Som hævn for den forbandede tegning af Muhammed med en bombe i turbanen.”

    http://avisen.dk/baggrund-westergaard-skulle-doe_12591.aspx

  11. Muhammed Amnesty skriver:

    Nyhedsavisen:

    ”Det planlagte drab

    Tegneren Kurt Westergaard var manden bag en af de 12 omstridte tegninger af profeten Muhammed, som blev bragt i Jyllands-Posten 30. september 2005.

    Michael Lund

    Den 12. februar 2008, klokken 4.30, stormede AKS – Rigspolitiets Antiterrorkorps – mindst to adresser i Gellerup i det vestlige Århus og anholdt tre personer, der menes at ville dræbe Kurt Westergaard.

    De tre var:

    En 37-årig tunesisk statsborger – af Nyhedsavisen kaldet Farim – der er gift med en dansk konvertit. Parret har to børn. Farim mistænkes for at været hjernen bag planlægningen af drabet.

    En 26-årig tunesisk statsborger – af Nyhedsavisen kaldet Karil – der var ekspert i kampsport, og som ifølge politiet skulle have udført drabet. Han er gift med en somaliskfødt kvinde. Parret har ingen børn. I hans lejlighed har politiet fundet en plan for drabet. Det er også afsløret, at Karil har søgt på voldelige, islamistiske hjemmesider.

    En 40-årig dansk statsborger med marokkansk baggrund.”

    http://avisen.dk/det-planlagte-drab_12592.aspx

  12. Muhammed Amnesty skriver:

    Nyhedsavisen:

    ”Nu vil Kurt ikke flygte mere

    Efter måneder på flugt på samlet ni hemmelige adresser vender JP-tegneren Kurt Westergaard nu hjem til sit hus i Århus. Men PET vil følge ham resten af livet. Og det er nok meget godt, siger han

    Michael Lund

    Syv måneder med evig flugt. På ni forskellige gemmesteder. Konstant overvåget af bevæbnede PET-agenter.

    Sådan har Kurt og Gitte Westergaards liv set ud siden november.

    Men nu stopper flugten. Om få uger vender den 73-årige JP-tegner og hans hustru hjem til bopælen nær Århus.

    »Det er træls at skulle flytte så tit. Selv om vi godt ved, at det er af sikkerhedsgrunde, så tærer det at rykke rødderne op hele tiden og konstant skulle vænne sig til nye omgivelser. Derfor er tiden nu kommet til at flytte hjem igen,« fortæller den 73-årige tegner.

    Han har på intet tidspunkt været egentlig bange, fortæller han, selv om PET tilbage i november advarede ham om de konkrete mordtrusler mod tegneren, der står bag den måske mest omstridte af de 12 Muhammed-tegninger – den hvor profeten har en bombe i turbanen.”

    http://avisen.dk/nu-vil-kurt-ikke-flygte-mere_12593.aspx

  13. En tänd bomb i turbanen skriver:

    Jyllands-Posten:

    ”Landsretten: Tegning er i orden

    Af ERIK NØRBY

    Offentliggjort 19.06.08 kl. 12:13

    Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen har i særlig grad påkaldt sig muslimers vrede. Men den er ikke strafbar eller ærekrænkende, siger landsretten.

    Vestre Landsret i Viborg frifandt i dag Jyllands-Postens tidligere chefredaktør Carsten Juste og kulturredaktør Flemming Rose i sagen om Muhammed-tegningerne. En række organisationer og foreninger med islamisk baggrund havde anlagt sagen med påstand om, at de to redaktører skulle straffes for overtrædelse af straffelovens forbud mod at fremsætte ærekrænkende sigtelser og ringeagtsytringer.

    Udover frifindelsen af de to JP-chefer fastslog landsretten, at tegningen af Muhammed med en bombe i turbanen kan tolkes som om, at profeten Muhammed er en voldelig person, der, når det sker med en bombe som våben, kan opfattes som en krænkende og fornærmende nutidig beskyldning om, at der kan sættes lighedstegn mellem Muhammed og islam på den ene side og terrorisme på den anden.

    I dommen konstaterer landsretten som en kendsgerning, at der er forøvet terrorhandlinger i islams navn, og at det ikke er ulovligt at gøre dette forhold til genstand for satirisk fremstilling.

    »Under hensyn til tegningens karakter af satirisk karikatur og i betragtning af, at den hverken henviser til muslimer generelt eller til foreningerne eller deres medlemmer, afviser landsretten, at tegningen indeholder strafbare sigtelser eller ringeagtsytringerne rettet mod de muslimske foreninger eller deres medlemmer,« hedder det i dommen.”

    http://jp.dk/indland/article1373139.ece

  14. En tänd bomb i turbanen skriver:

    Jyllands-Posten:

    ”Tegner: Kvælning er uhyggeligt

    Offentliggjort 19.06.08 kl. 08:47

    Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard kalder detaljerne fra PET-dokumenter om det planlagte drab på ham for uhyggelige. Han tager det dog i stiv arm.

    Kurt Westergaard er fattet, men oprørt over detaljerne i en fortrolig PET-rapport, der ifølge Nyhedsavisen afslører, at han skulle have været dræbt ved kvælning af kampsportstrænet tuneser.

    – Det er selvfølgelig uhyggeligt. Jeg vidste ikke noget om, at jeg skulle kvæles, men i min fantasi – som jeg jo lever af – havde jeg da forestillet mig et sådant scenarie. Så på den måde ændrer det jo ikke det store, siger han til Ritzau og fortsætter:

    – Nu er jeg jo 73 år, så der tager man tingene lidt mere roligt. Man bliver modig med alderen, men selvom jeg går til fitness fire gange om ugen, må jeg jo indrømme, at jeg nok ikke ville kunne klare denne kamptrænede mand.”

    http://jp.dk/indland/article1372885.ece

  15. Islamisk bøssehad skriver:
  16. En tänd bomb i turbanen skriver:

    Danske B.T.:

    ”Muhammed-tegner skulle kvæles med de bare næver

    Det planlagte drab på JP-tegner Kurt Westergaard var forberedt nøje og ned til
    mindste detalje, afslører hidtil hemmeligholdte beviser. De to formodede bagmænd havde blandt andet overvåget tegnerens hjem og planlagt deres flugt.

    18. juni 2008, 22:52

    Den 73-årige Kurt Westergaard, der tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen, skulle kvæles af en 26-årig kampsportstrænet tuneser, der i måneder nøje havde planlagt drabet sammen med en medsammensvoren landsmand.”

    http://www.bt.dk/article/20080618/krimi/80618081/

  17. Pingback: Snaphanen » »The Sound of Silence«

  18. En tänd bomb i turbanen skriver:

    Leder i danske Jyllands-Posten:

    ”Leder: Retten har talt – igen

    Offentliggjort 20.06.08 kl. 03:00

    NU MÅ POINTEN snart være åbenlys for enhver: Kunstnere og skribenter verden over er bange for at fornærme nogle monumentalt selvhøjtidelige imamer.

    Derfor afstår de fra bl.a. at berøre alt, hvad der har med imamernes profet og deres hellige bog at gøre.En avis og nogle tegnere sætter sig for at undersøge sagen og offentliggør tegninger af deres profet.

    De bekræfter tesen ved at reagere med vold og trusler. En bande løgnagtige imamer rejser til Mellemøsten for med løgn og bagtalelse at ophidse til vold, hærværk, handelsboykot og angreb på danske ambassader. En intrigant egyptisk ambassadør bakker op og forlanger statsligt indgreb. Senest har vi fra Politiets Efterretningstjeneste fået oplyst, at der har været konkrete planer om at dræbe en af tegnerne med de bare næver.”

    http://jp.dk/meninger/leder/article1373586.ece

  19. En tänd bomb i turbanen skriver:

    Jyllands-Posten:

    ”Trossamfund skuffet over JP-dom

    Af MARIE BERING

    Offentliggjort 19.06.08 kl. 14:21

    Formanden for Islamisk Trossamfund er skuffet over landsrettens frifindelse af Jyllands-Posten i sagen om Muhammed-tegningerne.

    Læs dommen fra Vestre Landsret (pdf)

    Vestre Landsret frifandt i dag Morgenavisen Jyllands-Posten for offentliggørelsen af de 12 Muhammed-tegninger i 2005.

    Afgørelsen kommer ikke bag på Bilal Assaad, der er formand for Islamisk Trossamfund, men han er skuffet.

    ”Vi havde klart håbet på, at vi i dag kunne lægge denne ulykkelige sag bag os, fordi landsretten ville trække den grænse, der fastslår, hvor ytringsfrihedens grænse går, når vi taler om religiøse forhold. Det gjorde landsretten – af for os uforklarlige årsager – ikke,” siger han.”

    http://jp.dk/indland/article1373277.ece

  20. js skriver:

    Mabon Dane tycker kanske inte att konsten skall vara fri?

    Jag undrar om han vill ha andra inskränkningar?

  21. Politisk korrekt skriver:

    ”Om några veckor är det snart dags för en ny temautställning i Ulvsby. Denna gång är temat ”Bevingat”. Speciellt inbjuden utställare är konstnären Åsa Wettre från Göteborg. Ryktet om att Vilks (!) åter igen skulle vara inbjuden dementeras med stor kraft av arrangörerna.”

    http://www.nwt.se/ArticlePages/200806/11/20080611175006_327/20080611175006_327.dbp.asp

    I Sverige vil man ikke have noget med Lars Vilks at gøre. I Danmark står Lars Vilks under de kongeliges beskyttelse!

    ”Protektor
    H.K.H. Prins Joachim”

    http://www.land-art.dk/

  22. Politisk korrekt skriver:

    ”En representant för dem, Märta Wennerström, är inte oväntat lite sur på Lars Vilks. I samtal med NWT säger hon att hon kände sig – och känner sig – lurad. Hon hade inte räknat med att Vilks skulle bidra med någonting så provokativt som Muhammedteckningarna.
    ”Jag var lite naiv”, säger hon med återblick på fjolårets buller och bång.
    Naiv? Kanske det. Men hembygdsgården i Tällerud blev uppmärksammad internationellt.
    Och Lars Vilks fick pr som få andra.
    Hans livvaktsskydd betalades av det allmänna.

    Mats Dahlberg”

    http://www.nwt.se/ArticlePages/200806/11/20080611175006_327/20080611175006_327.dbp.asp

    Beskyttelsen af Nerikes Allehandas redaktør er vel også skatteyderbetalt, Mats Dahlberg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.