3325: Rätten att välja eller välja rätt

En utmärkt nyhet: Skall patienten ha rätt att välja läkare? Å ena sidan får man laborera med ”rättvisan” å den andra med att konsumenten har alltid rätt. I SVT-klippet säger ansvarig att man skall neka. Endast kompetens gäller. Men kompetens är bara en faktor med tanke på alla val som skall göras i otaliga sammanhang. För att få full rättvisa måste kompetensen stå tillbaka – ibland. Eller hur var det nu?

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 3325: Rätten att välja eller välja rätt

 1. Yosip skriver:

  Länge leve det fria valet!

 2. Neuman skriver:

  Det förekommer läkare med falska legitimationer, och det är däremot riktigt läskigt. Inflationen i ”fantastiskt” och ”fruktansvärt” har nått löjets höjder.

 3. Jor-El skriver:

  Det enkla och samtida korrekta svaret i dylika spörsmål är ju såklart att utlandsfödda kan förväntas motta en bättre vård om man kan kommunicera på egna språket och undvika kulturella missförstånd i kontakten med vårdgivare, medans motsvarande önskemål från någon född och uppvuxen i svensk kultur är ett uttryck för rasism.
  Förstår inte att detta behöver upprepas vid detta laget…

 4. a b skriver:

  De som bestämmer om dessa saker får vård där ingen vanlig skattebetalare är välkommen.

  I Malmö är det vanligt att man tar in horder med analfabeter och man får inte reda på vem det är man ska träffa förrän man träffat honom. För om man kollar upp personen så visar det sig att man var sämst i klassen eller aldrig gjort något kompetensprov. I Danmark får man inte utöva någon tandläkar eller läkarprofession om man inte genomgått ett prov. Jag har aldrig sett någon som utmärkt sig på något av de provet. Det är oftast på gränsen, något över eller ett totalt fiasko för man är ingen riktig läkare. Man har ju som bekant bara ett liv. Frågan är vill man chansa och gå till en självlärd ”läkare” och varför de som bestämmer om dessa saker själva inte föregår med gott exempel och har en självlärd läkare. Varför alla andra ska göra något som de själva inte gör.

  Men så är det med utbildningssystemet. Ett sådant exempel av väldigt många, är Mälardalens högskola har man kvoterat in en som påstod sig vara ”lärare” men som blir provocerad av att få frågor som man inte klarar av att svara så att han trakasserar studenterna för att förmå dem att inte ställa frågor. Han bli också provocerad av när något med hjärna dyker upp, någon som är smartare än han och snackar skit om studenten för analfabeten känner sig mindre värd. Han själv känner sig smart för att han ljugit sig till ett jobb och kriminella jämför sig hela tiden med alla andra. När de inser att de inte är så smarta som de trott är allt alltid någon annans fel.

  Frågan är vem som ger dessa analfabeter jobben för om en utomstående ser på en gång det som är uppenbart så borde det vara solklart att han inte ska ha ett jobb men jag antar att en muslim alltid har företräde inom offentlig sektor. Om han nu är så smart, varför fick han sparken och varför kommer de i horder från USA om de nu är både kompetenta och smarta för lönerna där är ju mycket högre för de som är smartare och kompetenta. Såvida de inte kommit på att det är tvärtom och gör sig av med de som ingen vill ha med att göra. Då hamnar man i Sverige och ”utövar” medicin på svenskar. Jag har aldrig hört att en låtsasläkare utövat medicin på sina egna muslimer eller att en muslimska blivit våldtagen av en muslim eller att en vit svensk avfyrat vapen mitt på öppen gatan eller detonerat bomber bland civila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.