3272: Politiska förhoppningar inom den mångkulturella sektorn

För politiker är det naturligtvis en fördel om man kan hänvisa till ”en studie” eller, ännu hellre ”forskning visar”. För att få de goda resultat man önskar. Men utbildningsminister Anna Ekström har haft en dålig dag. Visserligen var de svenska skolresultaten i PISA-studien redan tidigt ifrågasatta men nu är det ännu mera markant. Ministern har dock sinne för symmetri: En världsledande nation som är förebild för övriga världen måste ha goda studieresultat. Till varje pris. (Expressen)

Lina Stenberg är näpet övertygad om Peo Hansen mångkulturella hypotes. Alltså den som säger att om bara staten skjuter till pengar så blir invandringen, enligt nya och avancerade teorier, lönsam. Inte minst för kommunerna. Visserligen avtar lönsamheten när de statliga bidragen upphör men i och med det förstår man att om de hade fortsatt hade vinstkurvan visat en stadig ökning. (Aftonbladet)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3272: Politiska förhoppningar inom den mångkulturella sektorn

  1. Neuman skriver:

    ”Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium”

  2. Från Graven skriver:

    Nyfiken på Jonna Simas take on PISA.

    Jonna är ju den nya Henrik Arnstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.