3242: Konstmarknaden som konst

Statsministern säger att den svenska demokratin är i fara om oppositionen vinner valet. Sådant ingår i valrörelsen och det kommer säkert ännu mera tillspetsade bud. Valrörelsens estetik kommer att bli markant expressionistisk.

I samtidskonsten vet vi sedan länge att utbudet består av post- och dekolonisering, representation/identitetspolitik, genusvariationer, kryddat med lite klimat. Inom dessa fält kommer inte särskilt mycket nyheter och man får därför söka sig till det område i konsten som har störst medial spridning: Marknaden. Beekles (Mike Winkelmann) sålde ett digitalt NFT-verk ”Everydays” genom Christies för $69,346,250. En nyhet med stort genomslag. Diskussionen och uppmärksamheten kring verket har helt kretsat kring tekniken och prissumman. Frågan är vad verket har i övrigt och var det hör hemma i samtidskonsten. Som bild är det svårt att bli särskilt imponerad. Konstkritikern Ben Davis har gått genom alla bilder som ingår i verket och det förefaller inte överväldigande (artnet). Men vad som helst för en nyhetssensation inom konsten.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3242: Konstmarknaden som konst

 1. SSAB skriver:

  Peter Hultqvist, socialdemokrat och försvarsminister använder begreppet stormtrupper om SD-anhängare.

  Intressant koppling till Star Wars

  Stormtrupperna är imperiets soldater. Stormtrupperna består både av kloner och människorekryter som får bära de svart/vita dräkterna. Det finns även specialstormtrupper som t.ex Snösoldater, Spejarsoldater och piloter. De använder sina stormtruppsblastrar (BlasTech E-11) som vapen.

  Enligt en annan skola syftar ordet på SA- Sturmabteilung som gick en tragiskt undergång till mötes när den tyske Führern upplöste brunskjortornas organisation rent fysiskt. Förutspår Hultqvist en svensk De långa knivarnas natt?

  En tredje skola tycker att Hultqvist ska hålla sig den lede ryssen som han anses bekämpa med bravur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.